اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دومین کتاب از مجموعه کتب «پیشه کۆنەکانی شاری سنه»(مشاغل قدیمی شهر سنندج) با عنوان «مسگهری» که به همت پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان منتشر شده است در دانشگاه کردستان رونمایی شد.
این کتاب با تحقیق و پژوهش فریدون حسین پناهی در زمینه شغل مسگری که یکی از مشاغل قدیمی شهر سنندج بوده، به رشته تحریر در آمده است.
در این کتاب علاوه بر تحقیق و پژوهش و تحلیل، فرهنگ لغات کوچکی نیز از اصطلاحات و الفاظ این شغل تهیه شده است.
«پیشه کۆنەکانی شاری سنه» مجموعهای از مشاغل قدیمی شهر سنندج است که توسط «فریدون حسین پناهی» مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفته و در قالب ۶۰ جلد کتاب که هر یک از آنها به یکی از مشاغل فراموش شده سنندج اختصاص دارد، چاپ میشود.
اولین جلد این مجموعه با عنوان «ئاسنگەری» آهنگری ابتدای امسال رونمایی شد و شامگاه سه شنبه هم دومین جلد آن با عنوان «مسگهری» رونمایی شد.
در این مجموعه علاوه بر کتب چاپ شده در رابطه با هر یک از مشاغل مستندی نیز تهیه شده است.
محقق و پژوهشگر مجموعه کتاب «پیشه کۆنەکانی شاری سنه» در این مراسم تصریح کرد: من از سن چهار سالگی به اجبار پدر وارد بازار سنندج شدم و شغلهای مختلفی از جمله مسگری، آهنگری، کفش دوزی، بنایی و نجاری را تجربه کردم.
فریدون حسین پناهی افزود: با توجه به اینکه مشاغل مختلفی را تجربه کردهام، تصمیم گرفتم زندگینامه خودم را بنویسم که در شروع آن به یاد اساتید خودم در این مشاغل افتادم و بی توجهی به آنها را خودخواهی دانستم. برای جلوگیری از فراموشی آنها و همچنین زنده نگه داشتن نام اساتید این مشاغل تصمیم به تهیه این مجموعه گرفتم که قریب به ۶۰ شغل را شامل میشود.
وی ادامه داد: امیدوارم در آینده پیکرههایی از اساتید این مطرح این مشاغل در سنندج ساخته و نصب شود و فیلمهایی نیز ساخته شود تا رنج و مشقت آنها را برای نسل امروز به تصویر بکشد