اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،در ابتدای این مراسم مهدی کاظمی خالدی، رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و دبیر مرحله کشوری پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در جمع گروه های برتر دانشجویی با تأکید بر لزوم رعایت اخلاق در تمامی مناظرات گفت: فضای آزاد اندیشی در تمامی مراحل این مسابقه وجود دارد اما نباید فراموش کنیم که ما اینجا نیامدیم برای برد و باخت. و باید این روحیه را در خود تقویت کنیم که رسیدن به فینال برای ما دستاوردی جز آموختن نداشته باشد.
وی با اشاره به آموزش مفهوم گفت و گو از مهد کودک ها در الگوهای اروپایی مناظره گفت: در دنیا در بسیاری از مهد های کودک به بچه ها یاد می دهند که کنار هم بنشیند و در مورد مفاهیم ساده ای مانند سیب و پرتغال بحث کنند تا یاد بگیرند اصول گفت و گو کردن چیست و چگونه باید نظر خود را ابراز کنند.
کاظمی خالدی افزود: ما باید اصول حرف زدن را یاد بگیریم. حالا به هر اگر به هر دلیلی فضای دانشگاه ها برای گفت و گو کردن محدود بوده باید با کمک یکدیگر این روحیه را کم رنگ کرده و ایده های جدیدی به این فضا تزریق کنیم.
وی با اشاره به حساسیت انتخاب داوران برای ارزیابی مناظرات دانشجویی اهظار داشت: ما ایده آل هایی داریم که در هر دوره به آن ها نزدیک تر می شویم. باید پذیرفت که محدودیت هایی خواه ناخواه به وجود می آید چرا که ما برای اولین، دومین، سومین، چهارمین و پنجمین بار است که این مسابقات را برگزار می کنیم و نمی توان ادعا داشت که همه چیز به شکل کامل و بدون نقص پیش میرود.
دبیر مرحله کشوری پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران ادامه داد: داوران حاضر در مراسم قطعا باید تمام نگاه شخصی خود را کنار گذاشته تا بتوانند کلمه به کلمه موضوعات مطرح شده در مناظرات و دیدگاه های افراد را بررسی و ارزیابی کنند و در واقع این مسیری است که داورها نیز رفته رفته رشد می کنند و برای مراحل آتی آماده تر می شوند.
وی با ابراز امید واری از پیش برد اهداف مسابقات مناظره گفت: امیدواریم این مسابقات تا جایی ادامه پیدا کند که شما دوستان بزرگوار خود در کسوت اعضای هیات علمی قرار بگیرید و مسابقات مناظره دیگر دانشجویان را داوری کنید ، قاعدتا اگر این دیدگاه را داشته باشیم می توانیم هم خود را تربیت کنیم و جامعه را به سمت و سوی اصلاح پیش ببریم.
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، افزود: بحث دیگری که قصد داشتیم عنوان کنیم این است که چقدر باید موضوع و گزاره ها را جدی بگیریم؟ نزدیک به دو سال و نیم کار مطالعاتی روی متون دینی ما و همچنین ارزیابی نمونه های خارجی و بررسی فضای موجود در دانشگاه ها موجب شده که فضای قابل اطمینانی برای موضوعات مطرح شده وجود داشته باشد. و جا دارد در همین جا از دوستان ما خانم صالحی و آقای عنبری و آقای بابایی که زحمات بی دریغی در این عرصه متحمل شدند تشکر کنیم ای دانشگاهی ما مسئله دارد، و جای آنها الان خیلی خالی است. خانم صالحی برای فرصت مطالعاتی خارج از کشور هستند.
وی با اشاره به اینکه سعی شده گزاره هایی طراحی و معرفی شود که مخاطب داشته و مورد علاقه دانشجویان نیز باشد تصریح کرد: تا کنون طبق آماری که دبیر خانه مسابقات اعلام کرده نزدیک به پانصد مناظره در دانشگاه های کشور برگزار شده که این امر خود می توانند جریان آزاداندیشی را در کشور با تغییر جدی ای رو به رو کند و آن را به سمت بهبود سوق دهد.
لازم به ذکر است مرحله کشوری پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران از صبح امروز به طور رسمی کار خود را در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران آغاز کرد.
طبق هماهنگی های انجام گرفته مناظرات از ساعت ۹ صبح با حضور داروان و تیم های شرکت کننده آغاز شده و تا ساعت ۱۷ ادامه خواهد داشت. موضوعاتی مانند «جلب توجه جنس مخالف عامل اصلی مدگرایی است»، «آرامش روحی دانشجویان در دانشگاه های تک جنسیتی بیشتر است»، «عدم همراهی مسئولانه اساتید در انجام پایان نامه، علت افزایش خرید پایان نامه است» و.... بخشی از گزاره هایی است که گروه های دانشجویی در مورد آن ها به بحث و گفت و گو می نشینند.