به گزارش گروه بینالملل گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، طبق فهرست افراد بازدیدکننده از کاخ سفید، سید موسویان، عضو سابق تیم مذاکرهکننده هستهای ایران و «تریتا پارسی» نویسنده و تحلیلگر سیاسی ایرانی-آمریکایی و بنیانگذار و رئیس فعلی شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) بیش از 30 مرتبه در مقاطع کلیدی دیپلماسی دولت سابق آمریکا، با مقامات ارشد دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور سابق آمریکا در کاخ سفید دیدار داشتهاند.
پایگاه واشنگتن فری بیکن در این خصوص گزارش کرد، موسویان دستکم سه مرتبه میهمان کاخ سفید بوده است و این در حالی است که تریتا پارسی حدود 33 مرتبه با مقامات دولت اوباما دیدار داشته است.
منابع آشنا با ماهیت این نشستها به واشنگتن فری بیکن اعلام کردند که پارسی و موسویان به کاخ سفید در ساخت پیامهایی در خصوص ایران و یک سری نکات مهم برای بحث و گفتوگو کمک کردند که در نهایت به توافق هستهای با ایران منجر شد.
این پایگاه اینترنتی ادامه داد که این تلاشها بخشی از توافق بزرگتر «اتاق پژواک» به رهبری مقامات دولت اوباما بود.
موسویان که به عنوان سخنگوی ایران در حین مذاکرات هستهای ایران با جامعه بینالملل فعالیت میکرد با «رابرت مالی» یکی از مقامات شورای امنیت ملی کاخ سفید که به رئیسجمهور سابق آمریکا درباره خاورمیانه و گروه تروریستی داعش توصیههایی کرده بود، دیدار کرد.
یکی از تحلیلگران مسائل ایران که به طور مداوم با کنگره آمریکا در این زمینه همکاری دارد، درباره موسویان اینگونه گفت: «موسویان در دهه 1990 بعنوان سفیر ایران در آلمان فعالیت میکرد... وی سپس به آمریکا آمد و دهها هزار دلار از صندوق پلاوشرز که بودجه اتاق پژواک بن رودز را تأمین میکرد، دریافت کرد».
پارسی نیز نشستهای دو جانبهای با «بنرودز» مشاور اوباما در کاخ سفید، مالی و «کالین کال» مشاور امنیت ملی «جو بایدن» معاون اوباما داشت.
برخی منابع همچنین اعلام کردند که پارسی همچنین با مدیر شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور ایران، مدیر ارشد این شورا، رابطهای قانونی و مقامات مشارکت عمومی دیدار و گفتوگو کرده است.
پارسی در خصوص دیدار با مقامات کاخ سفید گفت که از یک رابطه محکم با کاخ سفید بهرهمند شدند که این رابطه به تضمین این مسئله کمک کرد که برنامه هستهای ایران در نهایت به تولید بمب یا جنگ با ایران منجر نشد.
«مایکل روبین» یکی از مشاوران سابق پنتاگون به فری بیکن گفت که دولت سابق آمریکا از میزبانی از مدافعان طرفداری از ایران استقبال میکرد.