به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ وقتی خبر تصویب قانون منع ورود تبعه های شش کشور مسلمان به آمریکا منتشر شد؛ ترانه علیدوستی که فیلم فروشنده را در جشنواره اسکار دارد، به این قانون واکنش نشان داد و در حساب توئیتری خود اعلام کرد این اقدام کاملا نژادپرستانه است بنابراین او در اسکار شرکت نخواهد کرد.
این واکنش علیدوستی در رسانه های خارجی نیز بازتاب فراوانی داشت و تاثیر مثبتی در فضای جهانی داشت. حالا همه رسانه ها منتظر واکنش اصغر فرهادی به عنوان کارگردان فیلم بودند، کسی که بارها مورد توجه و تشویق آمریکایی ها واقع شده بود؛ این انتظار با انتشار یادداشت او به پایان رسید. فرهادی نه در حساب های شخصی خود و نه در پاسخ به رسانه های داخلی بلکه در روزنامه «نیویورک تایمز» چاپ آمریکا منتشر شد.
فرهادی علی رغم انتظارها و بر خلاف نظری که ترانه علیدوستی بدان معتقد بود در یادداشتش برای هم وطنان خود سنگ تمام گذاشت. او در این یادداشت ضمن تاکید بر اینکه بر خلاف تصویب این قانون توهین آمیز تصمیم داشته به آمریکا سفر کند نوشته است: «همچنان تصمیمم بر حضور در این مراسم بود و ابراز نظراتم به رسانهها درباره این شرایط و به هیچ عنوان قصد عدم حضور و یا تحریم مراسم را به نشانه اعتراض نداشتم»
کارگردان پرآوازه ایرانی لطف بی نهایتش به ایرانی ها و ایدئولوژی انقلاب اسلامی را با تندرو خواندن مخالفان آمریکا و آن هایی که آمریکا را شیطان بزرگ می دانند اینگونه به اوج می رساند؛ «تندروها علیرغم جنگها و دعواهای سیاسیشان در همه جای دنیا، بسیار شبیه به هم به جهان مینگرند. آنها برای درک جهان چارهای ندارند جز تقسیم آن به دو بخش ما و دیگران تا همواره با ساختن تصویری هولناک از دیگران، مردم کشورشان را دچار ترس از آنها بکنند. این فقط محدود به آمریکا نیست. در کشور من نیز تندروها اینگونهاند. سالهاست در دو سوی اقیانوس عدهای تندرو تلاششان بر آن است تا از مردم کشور مقابل تصویری غیرواقعی و هولناک بسازند و از تفاوتهای بین ملتها و فرهنگها اختلافات، و از اختلافات دشمنیها، و از دشمنیها ترس ایجاد کنند. ترس مردم ابزار مهمیست برای توجیه افراطیگری و تندروی صاحبان ذهنهای بسته.»
جالب است که بر خلاف غیرت مندی کارکتر نادر در «جدایی نادر از سیمین» که حاضر نیست پدرش را رها کند و اتفاقا شبیه به عماد در «فروشنده» که با توجیه قضاوت نکردن روی مسئله تجاوز به همسرش سرپوش می گذارد؛ اصغر فرهادی با یک ژست روشنفکری و شاید حتی به پاس همه حمایت های آمریکایی یا برای خراب نکردن وجهه اش در دنیا حاضر نیست واکنش تندی به این اقدام توهین آمیز دولت آمریکا نشان دهد.
در حالی که فعالان دفاع از حقوق مدنی در آمریکا در تظاهرات شان برای دفاع از مردم مسلمان دنیا و مقابله با نگاه اسلام هراسانه دولت آمریکا با در درست داشتن تصویر فرهادی سعی می کنند نشان دهند مسلمان ها تروریست نیستند اما خود این کارگردان حاضر نیست برای دفاع از مسلمان ها در یادداشتش که در این برحه حساس مورد توجه تمام رسانه های بین المللی حتی کلمه ای بنویسد؛ بلکه در مقابل حاضر است مبارزان با استکبار را با فردی همچون «ترامپ» در یک کفه قرار داده و هر دو با یک میزان مقصر بداند. فرهادی مبارزان داخلی و ترامپ را «تندرو» خطاب می کند و به نظر می آید کسی از نظر او متعادل است که مثل «عماد» روی تجاوزات چشم پوشی کند!
اصغر فرهادی با توجه به وجهه بین المللی که طی سال های اخیر کسب کرده بود می توانست با واکنشی مناسب از تریبون خود برای دفاع از کشور و دین استفاده کند اما ترجیح داد منافعش را به خطر نیندازد!
او برای حفظ منافع خود حتی بازیگر فیلمش را کنار زد. اشاره او در متن یادداشتش به اینکه تصمیم داشته همراه بافیلمبردار فیلمش در اسکار حاضر شود، به آن معنی است که اصلا تصمیم نداشته ترانه علیدوستی را با خود همراه کند بنابراین اظهارات این بازیگر مبنی بر تحریم اسکار کاملا بی معنی شد!
مخالفت بنده نسبت به آمریکا به خاطر ترس از این کشور نیست. و نیز کسی این گونه القا نکرده. حتی نه از روی نا آگاهی بلکه از روی واقعیت است که، دنیا آن را می بیند اما مردم دنیا به دلیل تبلیغات و القا های رسانه ها آمریکا را بزرگ می پندارند ولی این در صورتی است که نخبگانی از کل دنیا آمریکا را امریکا ی امروزی کردند که تحت نظر افرادی سود جو و نژادپرست است. بنده حاضر به بندگی این افراد نیستم. و هر چه در توانم باشد در راه اعتلای دینم و میهن و مردم دنیا خود را خرج می کنم اما حاضر به بندگی نیستم. این را از علی اکبر امامم اموختم که اگر دنیایی ظالمی حکمفرماست همان بهتر که زنده نباشم حتی اگر اندک باشم.
بله سیاه نمایی از کشور ایران هم ابزار مهمی است برای دریافت جایزه های بین المللی برای جنابعالی.هیچکس انتظاری بیشتر از این از جنابشان نداشت
سلام اصغر جووووووووون!!!!!!!!!
یه کم عاقلانه تر به دنیا نگاه کنی می بینی کسانی را که سه سال و نیم وقت ملت و ظرفیت داخلی را فدای مذاکره به کدخدا کردند و دست از پا درازتر برگشتند .
سلام .........
من واقعا طرفدار فرهادی نیستم و از فروشنده ش هم خوشم نیومد اما این جبهه گیریا خیلی مسخره هست همین جور نظرات رو میشه در رابطه با تحریم کردن ترانه علیدوستی دید که خیلی از هموطنانمون سنگ تموم گذاشتن با نظرات زیباشون!
در ضمن شما که میگید با تمام مخالفتها در خود امریکا خود فرهادی هیچ چیز نگفته و نخواسته وجههشو خراب کنه حتی دریغ از یک کلمه شما به عنوان یه رسانه باید صداقت داشته باشید و کل متن رو بذارید لطفا بخوانید این بخشی از صحبتهای فرهادی:
ترس مردم ابزار مهمیست برای توجیه افراطیگری و تندروی صاحبان ذهنهای بسته.
من باور دارم ریشه بسیاری از خشونتهای امروز جهان در میان ملتها را باید در ""تحقیرهای دو سویه"" دیروزشان جستجو کرد و "تحقیرهای" امروز ملتهای دیگر به یقین بذریست برای خشونتهای فردا.
"تحقیر ملتهای دیگر به بهانه حفظ امنیت مردم یک کشور" پدیده تازهای در جهان نیست و همواره خود زمینهای برای ایجاد "شکاف" و "دشمنی" در آینده بوده است.
نمیدونم الان داره ارسال میشه یا نه این محدودیت حروف رو بردارید لطفا......
شما اعتقاد دارید بین ملتها شکاف هست؟اگه هست درست و به جاست؟ پس دولتها نقش داشتن اینکه کشوری مثل امریکا دشمنی داره ایا باعث شده ما از مردم امریکا بدمون بیاد؟ اگه جواب بله هست اایا درسته؟(هرکشوری الان نگید غرب زده) حرف فرهادی اینه
وقتی هم که میگه مایل بودم برم مراسم اسکار احترام به این مراسمو میرسونه چون اسکار رو اکثریت قشر هنرمندان مردمی تشکیل میده که خودشون مخالف ترامپ هستن پس اسکار اگه مال آمریکاست ولی مال ترامپ و باباش نیست
از زمان فیل جدایی نادر از سیین ازین آقا متنفر بودم. باعث تاسفه که همچین آدمایی میتونن تو کشور ایران هرکاری میخوان بکنن به نظام هم توهین کنن به دین توهین کنن. جالبه که همیشه هم اعتراض دارن که آزادی بیان نیست!