اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه شهید رجایی تهران در مورد پخش زنده مناظرات تلویزیونی بیانیهای نوشت؛ که به شرح زیر است:
مناظرات زنده تلویزیونی همواره یکی از مهمترین راههای شناخت مردم و جامعه نسبت به کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری است.این موضوع نه فقط در جمهوری اسلامی ایران بلکه در بسیاری از نقاط دنیا مرسوم است.
متاسفانه اخیرا خبری منتشر شده که مناظرات انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت ماه به صورت ضبطی پخش می شود که سبب واکنش منفی غالب مردم و جامعه شده است.حتی کمپین هایی در فضای مجازی برای لغو این مصوبه ایجاد شده است و افراد زیادی از جمله نامزدهای انتخابات نیز مخالفت خود را با این تصمیم اعلام کردند.
سوال این است به چه دلیلی چنین تصمیمی که قطعا باعث کاهش فضای انگیزشی و شور انتخاباتی است و تبعات منفی به دنبال دارد، از سوی کمیسیونی که ریاست آن برعهده وزیر کشور می باشد، اتخاذ شده است؟!
در چند سال اخیر در موضوعاتی همچون مذاکرات هستهای، قراردادهای نفتی محرم ندانستن مردم و سانسور در اطلاع رسانی و آگاه سازی عاقبت نه چندان خوشی داشته است.
این مورد که دلیل نامحرم بودن مردم و دلسوزان کشور در مسائل فوق چه بود، موضوع بحث ما نیست و از علت آن چیزی نمی گوییم و قضاوت را بر عهده مردم قرار می دهیم.
اما اکنون کسانی که با شعارهایی از جنس آزادی بیان و نقدپذیری رای مردم را تصاحب کرده اند به نقطه ای رسیده که قصد دارد برای اولین بار مناظره ضبط شده را در این کشور باب کند ؛ کسانی که فریاد وای برسانسورچی سر می دهد در یک اقدام بی سابقه مناظره غیرزنده و سانسور سخنان کاندیداهای ریاست جمهوری را پیشنهاد می کنند.
گرچه پوچ بودن چنین وعده هایی مدتهاست بر مردم عیان گشته است.
مردم و البته جامعه دانشگاهی کشور بر این تصور قرار گرفته که دولت مخالف مناظرات زنده انتخاباتی است! اثبات این ادعا هم کار پیچیده و سختی نیست. با یک حساب سرانگشتی و به کمک علم ریاضی میتوان فهمید تمایل دولت مستقر چیست؟
ترکیب کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری که این رای را صادر کرده است به شکل زیر است:
۱- دادستان كل كشور يا نماينده تامالاختيار او
۲- وزير كشور يا نماينده تامالاختيار او
۳- دبير هيأت اجرائي مركزي انتخابات
۴- رئيس شورا يا يكي از اعضاي شوراي نظارت بر سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران به انتخاب شورا
۵- رئيس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران يا نماينده تامالاختيار او
همانگونه که پیداست دو نفر از اعضای این کمیسیون مستقیما از دولت در آن عضویت یافته اند و ریاست این کمیسیون هم با وزیر کشور است.رئیس صدا و سیما یا نماینده او پیشنهاد دهنده زنده بودن مناظره ها و طبق اعلام رسمی موافق پخش زنده بودند.
اگر ادعای آقای روحانی مبنی بر موافقت با زنده بودن مناظرات صحت داشته باشد، طبیعتاً باید نمایندگان دولت به این پیشنهاد رأی مثبت می دادند و با ۳ رای مثبت، مناظره زنده به تصویب می رسید.
به این ترتیب روشن است که نمایندگان دولت با این پیشنهاد مخالفت کردهاند.
فشار دولت به مرحله ای رسیده که مناظره ها با سانسور برای مردم پخش شود.
بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران به عنوان صدای رسا دانشجو معلمان و فریاد دادخواهی جامعه مظلوم فرهنگیان این سرزمین از صدا وسیما و کمیسیون مذکور تقاضا دارد در رای خود تجدید نظر کند و به خواست عموم مردم انقلابی عمل کند؛ بدون تردید تن دادن به مناظره ضبطی پسرفت و عقبگرد جدی در عرصه خبر رسانی و آگاه سازی جامعه محسوب می شود و در عصر نوین ارتباطات برای مردم چنین امری غیر قابل پذیرش است.