به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، سیاسیون و مقامات حال و فعلی کشورها و رژیمهای خاورمیانه امروز در نشست بررسی نحوه به راه انداختن موجهای دموکراسیخواهی در «مرکز مطالعات سیاسی» لندن شرکت کردند.
یکی از این مقامات، «ترکی فیصل» شاهزاده سعودی و رئیس سابق سرویس امنیتی این کشور بود که در خصوص محور نشست و روابط سعودیها و ایران سخن گفت.
فیصل ابتدا به اتکای بیش از حد عربستان به دولت ترامپ برای ایجاد تغییرات مدنظر ریاض در ازای پول پرداخت و گفت: «من از جایی میآیم که قومیتپرستی به خوبی کار کرده؛ بعید نیست(جیرد) کوشنر (داماد ترامپ) بتواند مشکلات خاورمیانه را حل کند.
فیصل سپس به موضوع ایران پرداخت. وی سخنان خود را با انتقاد از انتخابات اخیر ایران برگزار کرد. انتخاباتی که درصد بالای شرکتکنندگان در آن، به مستمسکی برای مقامات ایرانی و بخصوص «محمدجوا ظریف» وزیر خارجه این کشور برای یادآوری وضعیت دموکراسی در کشورهای عربی به پایتختهای عربی خاورمیانه بدل شده است.
ترکی فیصل گفت: «ایرانیها انتخابات برگزار میکنند ولی نمیتوان این کشور را به عنوان یک دموکراسی واقعی درنظر گرفت.»
شاهزاده سعودی توضیح نداد که بر چه اساس و از چه زمانی، ریاض بعنوان مسئول برآورد میزان توفیق دموکراسی در خاورمیانه شناخته شده است.
ترکی فیصل در ادامه به پیشینه تاریخی روابط میان ایران و عربستان پرداخت و گفت: «ایران و عربستان سعودی به هم متصلاند. ما همسایهایم و جغرافیا قابلتغییر نیست. دین ما را به هم متصل میکند و حتی ارتباط خونی با هم داریم. امیدوارم بتوانیم راهی برای تأکید بیشتر بر این حلقههای ارتباط پیدا کنیم.»
اشاره فیصل به مسلمان بودن اکثریت ساکنان ایران و عربستان، صحیح است ولی ارتباط میان دو کشور، به فرض ارتباط دولت وقت ایران با دولت سعودی از روز اول شکلگیری عربستان سعودی، به سال 1392 بازمیگردد.
البته این حرف درست است. مردم ایران با همه کشورهای همسایه رابطه خونی و
نژادی دارند. در جنوب ایران اصلا در خیلی از مناطق مردم عرب زبان هستند.
ایرانیها با ترکها و هندیها و حتی روسها هم رابطه ای خونی دارند و در طول
تاریخ بارها اختلاط و ازدواج و مهاجرت های بین نژادی داشته اند.
اما این مساله سبب حب و بغض و رابطه نمی شود. فقط یک تفکر نژاد پرست
جاهلی می تواند رابطه نژادی را ملاک قرار دهد.
امثال مسعود رجوی مگر خارجی هستند؟ اما ما با آنها دشمن و بیگانه ایم.
اما در حالی که هیچ پیوند خونی و نژادی بین ما و مردم نیجریه وجود ندارد
اما امثال شیخ زکزاکی را از برادر تنی به خودمان نزدیک تر می دانیم.
جان گرگان و سگان از هم جدا است
متحد جانهای مردان خدا است
البته به نظرم این نرمی دلیلش اینه که هم می خواد اگه بن سلمان خواست شاهزاده رو خلع سلاح کنه و جنگ داخلی شد، ایران دخالت کنه و اگه هم در آینده نزدیک فشار آمریکایی ها، ایران حمایت کنه و روسیه رو به میدن بکشه و اگر هم خواستن حال کسی رو بگیرن، کمتر مزاحم بشه!