به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هوشمند سازی تطبیق اطلاعات اظهارنامه با ثبت سفارش در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی آغاز شده است .
همزمان با برنامه های تکمیلی گمرک الکترونیک پس از اجرای موفق ثبت منشا ارز با همکاری بانک مرکزی، الکترونیکی کردن فاکتور کالا ، عدل بندی الکترونیک و الکترونیکی شدن بارنامه ها در اقدامی تطبیق اطلاعات ثبت سفارش کالا و اظهار نامه اجرایی شد.
با اجرایی شدن تطبیق هوشمند اطلاعات ثبت سفارش با اظهار کالا در صورتی که اطلاعات ورودی با اطلاعات ثبت سفارش مغایرت داشته باشد، سامانه جامع گمرکی به صورت هوشمند اجازه اظهار را نمی دهد و به صورت خودکار قفل می شود.
پیش از این و با هوشمند سازی اطلاعات بارنامه و راه اندازی بارنامه الکترونیک، امکان تطبیق هوشمند اطلاعات اظهار با بارنامه الکترونیک فراهم شده بود تا در صورت نبود تطبیق اطلاعات اظهاری با بارنامه اجازه ادامه کار داده نشود و روی بارنامه اصطلاحا قفل شود.
بارنامه سندی است که توسط حمل کننده یا نماینده او امضا می شود و بیانگر این است که کالاهایی که نوع، کمیت و شرایط آن ذکر شده است، برای حمل دریافت شده اند و یا بر روی کشتی که عازم مقصد مشخصی است بارگیری شده اند. بارنامه به عنوان قرارداد حمل، سند مالکیت و رسید کالا محسوب می شود.
تمامی کالاهای ورودی موظف به اخذ مجوز ورود کالا از وزارت صنعت، معدن و تجارت (سازمان توسعه تجارت) هستند و بر همین اساس تنها کالاهای مندرج در اسناد ثبت سفارش اجازه ورود به داخل کشور را داشته و لذا آنچه که در اطلاعات بارنامه درج می شود لزوماً مجاز به ورود نخواهد بود.
نکته حائز اهمیت آنکه تخصیص ارز نیز بر اساس اطلاعات مندرج در ثبت سفارش و کالای اظهاری در سند مذکور انجام شده و لذا صاحبان کالا موظف هستند نسبت به ورود صرفاً کالاهایی که قبلا مجوز ثبت سفارش آنها صادر شده است، اقدام کنند و در صورت ترخیص کالا خارج از فهرست مندرج در مجوز ثبت سفارش مراتب به عنوان تخلف محسوب می شود.