یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت:متاسفانه دولت به جای پیدا کردن راه حلی که واحدها و نهادهای نظارتی دستشان بازتر شود مشکل را پیچیدهتر میکنند.
عبدالمجید شیخی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در خصوص طرح اخیر وزارت صنعت، معدن، تجارت مبنی بر عدم درج قیمت کالاها برروی آنها گفت: متاسفانه دولت به جای پیدا کردن راه حلی که واحدها و نهادهای نظارتی دستشان بازتر شود مشکل را پیچیدهتر میکنند.
وی با اشاره به اینکه ما در بخش تولید و خدمات توزیعی به دلیل عدم نظارت و کنترل و ارزشیابی ضربه سنگینی به مصرف کننده و تولید کننده وارد میکنیم گفت: براین اساس رفتار دولت تنها به نفع عمده فروش و خرده فروش است.
شیخی تصریح کرد: عمدتا کنترل و نظارت از سوی دولت در نظام تولیدی وجود ندارد و در چرخه اخیر تورم، رکود و ناهنجاریهای حاکم بر بازار به ضرر تولید کننده، مصرف کننده یا به حساب خسارتهای بخش عمومی و دولت گذاشته شده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: در این چرخه عمدتا خرده فروش و عمده فروش سهم خود را برمی دارند و این سهم در ایران به صددرصد نیز میرسد این در حالی است که در دنیا متوسط حاشیه خرده فروشی ۳ الی ۵ درصد است.
وی با بیان اینکه حاشیههای سود عمده فروشی و خرده فروشی دستخوش خطر نمیشود گفت: براین اساس ریسک همیشه برای تولید کننده است و عمده فروش و خرده فروش علاوه بر عدم کنترل ریسکی را هم متحمل نمیشوند.
شیخی در پایان خاطر نشان کرد: تصمیمات ابن الوقتی و بی حساب و کتاب از سوی دولت فاجعه آمیز است که هیچ امنیتی در سایه آن برای تولید کننده و مصرف کننده وجود ندارد.