وی با بیان این نکته که به نقل از سازمان پزشک قانونی کشور در شش ماه اول سال 96 مرگ های ناشی از مسمومیت های مواد مخدر 57 درصد بوده است، افزود: هنچنین 19 درصد فوتیها ناشی از مسمومیت مربوط به سموم، 13 درصد مربوط به داروها و 9 درصد ناشی از منوکسیدکربن است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: مرگ ناشی از مسمویت های مواد مخدر در شش ماه امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
دادپور همچنین به علل فوت ناشی از مسمومیت در مراجعین بخش بیمارستان امام رضا(ع) مشهد اشاره کرد و متذکر شد: در شش ماه اول امسال 45 درصد فوتیهای ناشی از مسمومیت به خاطر مواد مخدر بوده که نسبت به سال قبل خود این رقم افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: 22درصد مراجعین مسمویت در بیمارستان امام رضا(ع) ناشی از سموم و 33 درصد مربوط به داروها بوده است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: هنوز در شش ماه اول امسال خوشبختانه آماری در خصوص مسمومیت ناشی از منوکسید کربن ثبت نشده است.
70 درصد ارجاعات به مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور مربوط به مسمویتهای دارویی است
دادپور با یادآوری این موضوع که70 درصد از مسمویت های دارویی در کشور تعمدی است در ادامه به سن مسمومین در کشور نیز اشاره کرد و گفت: بیشتر مراجعین ناشی از مسمویت به بیمارستانها بعد از مواد مخدر مسمویتهای ناشی از مصرف دارو است.
وی افزود: سن مسمومین در کشور بین 20 تا 40 ساله که و این مسمویتها در خانمها بیشتر شایع است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شایعترین علت بروز مسمومیت در دنیا ناشی از دارو است گفت: 70 درصد ارجاعات به مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور مربوط به مسمویتهای دارویی است.
مصرف داروها حتما با نظر پزشک باشد
وی با تاکید بر این نکته که هیچ دارویی خودسرانه نباید مصرف شود و مصرف داروها حتما با نظر پزشک باشد، افزود: در سالهای گذشته افرادی که به خاطر مسمومیت در بخش اورژانس، بخش و بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا(ع) مشهد بستری شدهاند به خاطر مصرف داروهایی بود که از عطاریها جهت درمان مشکلات مانند کمک به ترک اعتیاد، ایجاد سرخوشی و آرامش، کمک به کنترل درد، کاهش وزن و موارد از این دست تهیه کردهاند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: آنچه که مسلم است این که محتوای داروهایی که از عطاریها برای حل مشکلات اعتیاد، کاهش وزن و موارد این چنینی تهیه می شود، اصلا مشخص نیست و گاهی منجر به عوارض جبران ناپذیری در افراد میشود.
دادپور متذکر ضمن اشاره به این نکته که کودکان، افراد مسن و بیماران افسرده و کسانی که تعادل رفتاری ندارند در معرض مسمومیت های دارویی هستند، متذکر شد: باید داروهای خطرناک مانند متادون که جهت ترک اعتیاد است را دور از دسترس کودکان قرار دهیم چون مصرف این دارو منجر به مسمومیت و حتی مرگ کودکان می شود.
وی تصریح کرد: برخی مسمومیت های دارویی حتی در اقدام به خودکشی که فرد قادر است مقادیر بسیاری را مصرف کند، ممکن است در فاز اولیه عوارضی نداشته باشد ولی بعد از مدتی به طور ناگهانی فرد دچار بیحالی میشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص مصرف داروهای ترک اعتیاد مانند متادون خاطرنشان کرد: این داروها باید با تجویز پزشک باشد و توصیه می کنیم که از تهیه این نوع داروها از افراد غیر پزشک اجتناب کنند، چون شربت متادونی که از این افراد تهیه می شود میزان متادون و ناخالصیهای موجود در آن مشخص نیست که ممکن است منجر به مسمویت و مرگ شود.
استفاده از دارو با هدف بدنسازی در جوانان عوارض وخیمی دارد
دادپور همچنین به مضرات مصرف داروهای هورمونی در جوانان نیز اشاره کرد و گفت: این داروها که با هدف بدنسازی در جوانان مورد استفاده قرار میگیرد عوارضی وخیمی چون عقیمی، نارسایی قلبی، کبدی، کوتاهی قد، تغییر فرم بدن در مردان پرمویی، خشنونت صدا در خانمها، عوارض قلبی، عروقی و حتی مرک را بدنبال دارد.