در این مراسم حجت الاسلام ابراهیمی، با اشاره به اینکه در این چهار سال مدیریت دکتر مهرابی بهار به عنوان ریاست دانشگاه شاهد تحول بنیادین اخلاقی در دانشگاه بودیم، گفت: وی نشان داد که نظام اخلاقی را می توان در مدیریت حاکم کرد و در پرتو اخلاق، قانون مداری را گسترش داد.
وی ثبات شخصیتی، خدمت به مردم و قانون مداری را از دیگر ویژگی های دوران مدیریتی دکتر مهرابی بهار برشمرد و تصریح کرد: در دوران مدیریتی وی چنانچه تنشی در دانشگاه ایجاد می شد با همین منش قانون مداری تنش ها را از بین می برد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: دکتر مهرابی هویت و استقلال دانشگاه را حفظ کرد و در برابر مداخلات غیر قانونی و تقاضای غیرمنطقی که استقلال دانشگاه را بر هم می زد ایستادگی کرد.
حجت الاسلام ابراهیمی ضمن تشکر وقدردانی از مدیریت مهرابی بهار در طول این چهار سال با بیان اینکه هر دوره مدیریت این دانشگاه دستاوردهای داشته است و نباید نگاه منفی به آن دوران داشته باشیم، گفت: بنابراین باید از روسای سابق این دانشگاه نیز تشکر شود.
کاهش مرگ و میر کودکان از دستاوردهای انقلاب اسلامی است
در ادامه این مراسم ایرج حریرچی، ضمن اشاره به اینکه در این مدت چهارسال ریاست مهرابی بهار همکاری بین بخشی در خراسان رضوی را شاهد بوده ایم، گفت: استانداری، شورای شهر وشهرداری، آستان قدس رضوی و دیگر نهادهای استان در این دوره چهارساله با دانشگاه علوم پزشکی مشهد همکاری خوبی داشتهاند.
وی در ادامه سخنان خود یکی از سرمایههای مشهد را وجود نیروی انسانی خوب دانست و افزود: میتوانیم از این سرمایه در داخل وخارج دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده موثر داشته باشیم.
معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد باید خدمت رسانی به زائران علیبن موسیالرضا(ع) باشد که این خود افتخار بزرگی است و باید مورد توجه قرارگیرد.
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود به دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی در طول 38 سال در زمینه بهداشت وسلامت اشاره و خاطرنشان کرد: تا قبل از انقلاب اسلامی و در دهه 40 و50 میزان مرگ ومیر کودکان در کشور بر اثر ابتلاء به بیماریهای مانند کزاز واسهال و استفراغ بسیار زیاد بود به طوری که از میان هر پنج کودک، یکی از آنان در اثر بیماری اسهال جان خود را از دست میداد.
حریرچی متذکر شد: همچنین سالانه بیش از 10 هزار کودک در اثر ابتلاء به بیماری کزاز جان خود را ازدست میدادند که با پیشرفت های حوزه سلامت و بهداشت در طول 38 سال انقلاب، این مرگ ومیرها کاهش داشته و سن مرگ کودکان از پنج سال به 20 سال کاهش یافته است.
وی افزایش تعداد تخت های دولتی در این 38 سال را به خصوص در چهارسال دولت یازدهم قابل توجه دانست و تصریح کرد: بیمه کردن 10 هزار نفر، همچنین کاهش پرداختی از جیب مردم برای سلامت از 54 درصد به 38 درصد از دیگر دستاوردهای نظام سلامت کشور است.
معاون کل وزارت بهداشت با یادآوری ایننکته که طبق تاکیدات مقام معظم رهبری در توجه به حوزه سلامت، ایران در این زمینه باید در منطقه رتبه نخست را کسب کند، خاطرنشان کرد: علارغم تلاشهای بسیار که در طول این 38 سال در حوزه سلامت انجام گرفته است؛ اما در اکثر شاخصهای بهداشت و سلامت در بین 22 کشور منطقه رتبه متوسط را داریم.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: با وجود تعداد تختهای اضافه شده، اکنون به ازای هزار نفر 1/9تخت داریم که این تعداد در مقایسه با کشورهای دیگر محدود است و به خاطر این محدودیت بیماران اورژانسی که تعیین تکلیف میشوند، مجبور اند سه روز در اورژانس بستری باشند.
6000 دانشجویی پزشکی در ایران تربیت میشوند
حریرچی به این موضوع که در ایران شش هزار دانشجویی پزشکی تربیت میشوند، اشاره کرد و افزود: با وجود این تعداد تربیت دانشجو پزشک، تعداد پزشک در کشور نسبت به تعداد بیماران 5/ 1است که در این زمینه در منطقه رتبه یازدهم را داریم.
وی با اعلام اینکه اکنون دلیل کمبود پزشک در برخی ازشاخههای پزشکی، رفتن آنان به خارج از کشور است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 15 هزار پزشک داریم که بعد از فارغ التحصیلی برخی از آنان فقط یک بار به نظام پزشکی مراجعه کردهاند.
قائم مقام وزیر بهداشت متذکر شد: دلیل رفتن پزشکان به خارج از کشور مسائل مربوط به گزینش و جذب در داخل است.
معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه راه طولانی در حوزه سلامت برای رسیدن به وضعیت مطلوب داریم، در ادامه خطاب به محمد رضا دارابی محبوب، رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: اجرای برنامه وزارت بهداشت، تداوم ارتقاء، نهادسازی طرح تحول سلامت در چارچوب برنامه ششم توسعه ملی، تامین منابع مالی پایدار و کنترل هزینهها، بهبود وضعیت کاری و اصلاح ساختار نظام سلامت، توجه به مستضعفان، ادامه اجرای تحول ونوآوری در آموزش، رصد و مدیریت و اصلاح مولفهای اجتماعی از موضوعات مورد انتظار وزارت بهداشت از مدیریت جدید دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اجرای و توجه به آنها است.
دانشگاههای علوم پزشکی پیشتاز به سمت دانشگاه نسل سوم هستند
در ادامه این مراسم علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی با بیاناین که دانشگاههای علوم پزشکی در کشور از مظاهر دانشگاههای نسل سوم هستند، گفت: یکی از تلاشها ما در دانشگاههای دیگر ایجاد تحول و ارتباط بین دانشگاه و محیط کار است که این ارتباط و تحول در دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد.
وی افزود: در حوزه پزشکی، در مان و آموزش در هم ادغام شدهاند و این امر بیان نگر این واقعیت است که دانشگاههای علوم پزشکی پیشتاز به سمت دانشگاه نسل سوم هستند، بنابراین مسئولیت و مدیریت در این مجموعه بسیار سخت است.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: آموزش و ارائه خدمات در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کار سختی است، چون این دانشگاه علاوه به خدمات رسانی به بیش از 400 میلیون جمعیت مشهد به 27 میلیون زائر خارجی و ایرانی خدمات ارائه میدهد، با توجه به این شرایط وزارت بهداشت باید توجه بیشتری به دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشته باشند.
رشیدیان با برشمردن اقدامات آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دوره چهارسال ریاست مهرابی بهار خطاب به مدیریت جدید این دانشگاه خاطرنشان کرد: این دانشگاه به نظر من بهتر است که هماهنگی با سایر دستگاهها استان نیز داشته باشد که همکاری های لازم بین آنها و دانشگاه به وجود آید.
در ادامه دکتر دارابی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دانشگاه دارای ۷۶۰ عضو هیات علمی ، ۹ هزار و ۲۲۸ دانشجو، ۱۵ شبکه بهداشتی درمانی، ۳۰ بیمارستان و ۲۵ هزار نیرو است و حرکت رو به رشد دانشگاه در تمامی حیطه های آموزش؛ پژوهش، بهداشت، درمان، توسعه، غذا و دارو و دانشجویی فرهنگی همانند گذشته و بر اساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، افق ۱۴۰۴، اسناد بالادستی، برنامه ششم توسعه و برنامه های وزارت بهداشت در دستور کار قرار دارد.
رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی مشهد با یادآوری اینکه یکی از وظایف دانشگاه های علوم پزشکی خدمات رسانی در حوزه بهداشت، سلامت، دارو و غذا به مردم است، گفت: این دانشگاهها علاوه بر خدمات رسانی کار تربیت و آموزش نیرو در حوزه سلامت را نیز برعهده دارد.
وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از قدیمیترین دانشگاههای در شرق کشور است که تلاش کرده جزء دانشگاه های شاخص در حوزه بهداشت، سلامت، درمان، دارو و غذا باشد.
دارابی محبوب در ادامه به برنامههای مدیریت جدید دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره و تصریح کرد: حرکت روبه رشد در آموزش، پژوهش، بهداشت، درمان، اجرای برنامه وزارت بهداشت به خصوص استمرار طرح تحول سلامت، تحول نوآوری در نظام آموزشی، ارتقاء کمی وکیفی آموزش، ایجاد اخلاق حرفهای در بین دانشجویان، رشد پژوهشی در جهت کسب مرجعیت علمی پژوهش علمی، گرفتن مجوز 150 رشته و جذب دانشجویان بینالمللی ساخت اورژانس بیمارستانها، پیشگیری از بیماریها به منظورکاهش مراجعات بیماران از جمله برنامه های مدیریت جدید دانشگاه است.
وی بیان کرد: برای دستیابی به اهداف نیازمند همکاری تمامی اعضای خانواده بزرگ دانشگاه و همچنین دستگاه ها و سازمان های استان به ویژه استانداری؛ آستان قدس رضوی، شهرداری، شورای شهر، فرمانداری و دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی هستیم.