به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه واشنگتنپست در سرمقاله خود در روز دوشنبه، به تناقضهای موجود در گفتار و کردار «محمد بن سلمان» ولیعهد جوان سعودی پرداخته و به این نتیجه رسیده که وی در مبارزه با فساد اقتصادی یا ایجاد آزادیهای مدنی، صداقت ندارد و با روشی بسیار زمخت، فقط در پی کسب قدرت است.
در ابتدای این مقاله به تلاش ولیعهد سعودی برای به راه انداختن کمپین ضدفساد، صدور دستور باز شدن سالنهای سینما از سال آینده میلادی، اجرای برنامه ریاضت اقتصادی و تلاش برای رهانیدن کشورش از اقتصاد نفتی اشاره شده و آمده «با این حال علاقه شاهزاده به عظمت، مانعی است بر سر راه تحقق این چشم انداز.»
سرمقاله واشنگتنپست برای اثبات علاقه شاهزاده جوان به داشتن عظمت سلطنتی، به خرید یک قصر لوکس 300 میلیون دلاری در فرانسه، تملک یک قایق تفریحی 550 میلیون دلاری و پرداخت 450 میلیون دلار دیگر برای خرید گرانترین تابلوی نقاشی «لئوناردو داوینچی» اشاره کرده است.
واشنگتن پست بین محل تأمین بودجه این ارقام سرسامآور و اتفاقات اخیر عربستان، رابطهای جالب برقرار کرده و نهایتاً هم در خصوص چهره واقعی نظام حاکم بر عربستان، اینگونه نظر داده:
«مطمئناً کمپین ضدفسادی که به دستگیری 159 تن از ثروتمندترین تجار، شاهزادگان و مقامات و گردآوری آنها در هتل 5 ستاره ریتز-کارلتون انجامید، چیزی بیش از شمیم قبضه کردن قدرت را به مشام میرساند. معضل فساد مانند لبریز شدن صبر نسل جوان عربستان، یک مشکل واقعی است اما با همه این اوصاف، هیچ وقت منتظر دیدن صحنه برگزاری دادگاه بازداشتیها نباشید. ولیعهد به جای برگزاری دادگاه، در تلاش است که این اغنیاء را به امضای رسید پرداخت دهها میلیارد دلار از اموالشان در ازای آزادی و خلاصی از تعقیب قانونی، مجبور کند.
این یک روش زمخت و به دور از ظرافت است که انجامش از یک رژیم خودکامه و مستبد برمیآید و نه یک دولت مدرن قانونمدار.»
این روزنامه آمریکایی در توصیفی سادهتر از تناقض میان اخبار دستگیری مفسدین عربستان به دستور بن سلمان و خرید گرانترین خانه جهان در فرانسه، به این نتیجه میرسد: «یک روی ولیعهد آن چیزی است که در برابر چشمان مردمش به نمایش میگذارد و روی دیگرش آن چیزی است که در درون خود دارد.»
نویسنده آمریکایی با اطلاعاتی که از درون جامعه عربستان دارد، به ولیعهد جوان توصیه کرده که اگر میخواهد از خود تصویری «مدرن و روشنفکر» بسازد، باید ابتدا کسانی را که در دوره کاری وی و پدرانش، بدون هیچ دلیل موجهی به زندان افتادهاند، آزاد کند.
واشنگتن پست در انتها به «رائف بدوی» وبلاگنویس سعودی که از سال 2014 در زندان به سر میبرد اشاره کرده و نوشته: «باز کردن در سلول رائف بدوی، اثر بیشتری در تغییر عربستان دارد تا خرید یک قایق تفریحی مجلل یا یک ویلا در فرانسه.»