به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مسعود پزشکیان در اردبیل گفته است: اگر برجام 20 دقیقهای در مجلس مصوب شد، به دلیل آن بود که تمام قراردادهای بینالمللی در صورت طرح در مجلس به سرعت و بدون بحث خاص رایگیری شده به طوری که یا مورد پذیرش قرار میگیرد یا رد میشود.
وی خاطرنشان کرد: در زمانی که بنده نیز به عنوان عضو اکیپ مجلس در مورد برجام انتخاب شدم با مطالعه آن به معنای واقعی به دلیل تخصصی بودن بحث زیاد متوجه قضایا نشدم چرا که در موضوعات غیرتخصصی همواره سعی میکنم ورود پیدا نکرده و اصراری نداشته باشم.
نایب رئیس مجلس گفت: بنده فوق تخصص جراحی قلب هستم و 17 سال در دانشگاه در این حوزه درس خوانده و صاحب تجربه شدم اما هیچ وقت به خود اجازه نمیدهم در حوزههای دیگر پزشکی ورود پیدا کنم؛ در حالی که عدهای در آن مقطع احساس میکردند با خواندن دو کتاب میتوانند کارشناس برجام باشند.
پزشکیان تصریح کرد: همین غیرتخصصی عمل کردن ما کشور را به این شرایط عجیب و غریب رسانده است؛ به طوری که هیچکس نیز نمیخواهد اشتباه خود و ورود غیرکارشناسیاش را در چنین موضوعاتی بپذیرد.
وی در عین حال با ادعای اینکه هر روز از بابت تحریمها قبل از برجام هزار میلیارد تومان متضرر میشدیم، اضافه کرد: اگر برجامی تصویب شد قطعا ما توانستیم در آن مقطع جلوی ضرر و زیانهای بسیار زیاد را به این کشور بگیریم.
عضو فراکسیون امید همچنین در مراسم بزرگداشت هاشمی رفسنجانی در قزوین گفته است: نباید فاصله درآمدها اینقدر زیاد باشد تا جایی که برخی از افراد با اخذ دستمزد 200 میلیون تومان، برخی یک میلیون تومانی و بعضی از افراد نیز از بیکاری رنج ببرند با آنکه همه ما بارها اعلام میکنیم این فاصله دستمزدها غلط است، تاکنون چارهای نیندیشیدهایم.
پزشکیان افزود: وحشیترین حیوانات را در دنیا رام میکنند، چگونه است که ما نمیتوانیم با جوانانمان بنشینیم و از مشکلاتشان جویا شده و راحت با آنها ارتباط برقرار کنیم زیرا عدم توان ما در مدیریت و رفتارهای نامناسب منجر به ایجاد مشکلاتی میشود.
درباره اظهارات آقای پزشکیان، نکاتی قابل توجه است: اولا تصویب 20 دقیقهای برجام توسط حامیان دولت در مجلس نهم، در حالی انجام شد که کمیسیون ویژه بررسی برجام پس از 40 روز بررسی کارشناسی با حضور صاحبنظران اقتصادی و حقوقی، ایرادات و آسیبها و خسارتهای بزرگ متن توافق را هشدار داده بود. اما وکیلالدولهها برخلاف نظر کارشناسی متخصصان، برجام را تصویب کردند. آقای پزشکیان نیز جزو همین طیف بود که برخلاف نظر جمعبندی شده متخصصان در کمیسیون بررسی برجام، رای داد.
ثانیا ایشان اگر در خود صلاحیتی نمیدیده، چرا پذیرفته که عضو کمیسیون ویژه شود؟! و چرا وقتی متوجه قضایا نشد، از متخصصان و صاحبنظران نپرسید؟ یا نگفت که من متوجه نشدهام؟!
ثالثا اگر بعد از 40 روز حضور در کمیسیون، از برجام سر در نیاورده، پس از کجا متوجه شده و با اعتماد به نفس عجیبی میگوید «قبل از برجام هر روز هزار میلیارد تومان متضرر میشدیم»؟!
رابعا در پایان دومین سالگرد اجرای برجام با حساب سرانگشتی آقای پزشکیان باید 730 هزار میلیارد تومان پول به کشور آمده باشد. آیا ایشان میداند این رقم انبوه کجا رفته که بیکاری شدت یافته، تورم دو رقمی شده، قیمت دلار 35 درصد(1100 تومان) افزایش پیدا کرده، رکود تشدید شده، تراز تجاری منفیتر شده و...؟!
خامسا ایشان چند دوره وزیر و نماینده مجلس بوده و اکنون نیز 2 سال است نایب رئیس مجلس است. برای چه از موضع منتقد درباره فاصلههای طبقاتی ناشی از درآمدها حرف میزند؟! چرا هرگز از یک وزیر و مقام دولتی یا رئیسجمهور در این باره طرح سوال نکرده یا خواستار استیضاح نشده است؟ چرا یک طرح موثر در این باره- وی یا فراکسیون متبوع وی- ارائه نکردهاند؟ با «باید و نباید» که نمیشود مسئولیت نمایندگی مجلس را به سرانجام رساند.
و بالاخره اینکه جوانان نیاز به رام شدن ندارند؛ آنها توقع دارند مدیران دولتی و نمایندگان مجلس همسو با آنها به جای حرفدرمانی و حاشیهسازی و اولویتتراشیهای دروغین، به اولویتهایی مانند اشتغال و ازدواج و مسکن رسیدگی کنند. اگر میتوانند بسمالله؛ اگرنه مشروعیت مسئولیتی که متصدی آن هستند، از بین میرود.
منبع: روزنامه کیهان