به گزارش گروه سیاسی بین الملل دانشجو، دوشنبه شب پس از ساعتها جنجال رسانههای صهیونیست درباره احتمال افشاگری بزرگ نتانیاهو علیه برنامه هستهای ایران، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در یک نشست خبری مدعی شد که تلآویو به اسناد تازهای درباره ایران دست یافته که نشان میدهد تهران به دنبال ساخت بمب اتم بوده است. ساعتی پس از این نشست مشخص شد این اسناد پیش از این هم در اختیار آژانس قرار داشته و در پرونده موسوم به ابعاد احتمالی نظامی مورد بررسی قرار گرفته و مختومه شده است.
نگرانی از موشک های ایران
نتانیاهو در این شوی زنده در برابر کادرهای نظامی ارتش رژیم اشغالگر قدس به موضوع دیگری غیر از ادعای تلاش ایران برای دستیابی به بمب اتم نیز پرداخت که ناظران سیاسی این موضوع را هدف اصلی شوی نخست وزیر اسراییل می دانند.
نخست وزیر اسرائیل در این سخنرانی گفت: «نیاز به یادآوری نیست که ایران به طور پیوسته برد موشکهای هستهای خود را افزایش داده است. این موشکها می توانند به ریاض، اسرائیل و روسیه برسند. بر بردهای بلند هم دارند کار میکنند. این فایلهای غیر قابل تردید اثبات می کنند که ایران بی شرمانه ! دروغ گفته است.»
او گفت که توافق با ایران هرگز نباید شکل میگرفت.
نشست خبری پر سر و صدا اما فاقد محتوای نتانیاهو در حالی برگزار شد که دولت آمریکا باید دو هفته دیگر درباره ماندن در برجام یا خروج از این توافق تصمیمگیری کند. «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در واکنش به نمایش نتانیاهو، گفت: استفاده مجدد از اسناد اطلاعاتی ادعایی قدیمی، با هدف بهانهتراشی برای خروج آمریکا از برجام صورت گرفته است.
مواضع جدید ترامپ
به نقل از رویترز، «دونالد ترامپ» روز دوشنبه با ادعای اینکه خروج واشنگتن از توافق هسته ای با ایران بر مذاکرات هسته ای آمریکا- کره شمالی تأثیر منفی نخواهد داشت، گفت که امکان مذاکره بر سر یک توافق جدید هسته ای با تهران را رد نمی کند.
وی در جریان یک کنفرانس خبری و در پاسخ به این پرسش که آیا خروج واشنگتن از توافق هسته ای ایران پیامی غلط به پیونگ یانگ ارسال خواهد کرد یا خیر، مدعی شد که «این اقدام واشنگتن حامل پیامی درست [به کره شمالی] خواهد بود»
ترامپ در ادامه با اشاره به انقضای توافق هسته ای ایران در هفت سال آینده، مدعی شد که «تهران پس از این دوره زمانی آزاد و مختار است که با پیشبرد برنامه خود به تولید تسلیحات هسته ای بپردازد»
با این حال ترامپ با امتناع از اظهارنظر قطعی در مورد خروج آمریکا از برجام پیش از ضرب الاجل 12 اُم ماه مه (22 اردیبهشت ماه) گفت: «ببینیم چه روی خواهد داد»
رئیس جمهور آمریکا با بیان مجدد نارضایتی خود از این توافق، ادعا کرد که «این وضعیت قابل قبول نیست. آنها [ایران] بیکار ننشسته اند و در حال ساخت و راه اندازی موشکها هستند»
با این حال، دونالد ترامپ در ادامه تأکید کرد که «این وضعیت بدان معنا نیست که ما [با ایران] بر سر یک توافق راستین (!) گفتگو نخواهیم کرد».
نتیجه گیری
با نگاهی غیر سطحی به اظهارات نتانیاهو و بلافاصله مواضع جدید ترامپ در قبال توافق برجام براحتی می توان سیاست تقسیم کار میان آمریکا و اسراییل از یک سو و سیاست چماق و هویج این دو علیه ایران از سوی دیگر را برای دستیابی به یک امتیازی که نگرفتن آن برای امنیت ملی اسراییل بسیار گران تمام خواهد شد را مشاهده کرد. باصطلاح یکی برجام را با دست پس می زند و دیگری با پا پیش می کشد.
حقیقت انچه که نتانیاهو و ترامپ گفته اند را نباید در درستی یا نادرستی توافق هسته ای با ایران جستجو کرد اگرچه هردو آشکارا به این موضوع پرداخته اند بلکه باید در نکته حاشیه ای سخنرانی نتایناهو آنجا که نتوانست نگرانی خود را از برد موشکهای ایران مخفی نگه دارد، پیدا کرد.
حقیقت آن است که اسراییل خود را پس از تحولات عراق وسوریه در چنبره نیروهایی می بیند که نه تنها ابایی در آغاز نبرد با دشمن شماره یک جهان اسلام ندارند که اینک ایمان و اراده خود را برای نابودی دشمن جهان اسلام به پیشرفته ترین و راهبردی ترین سلاح های نظامی مجهز کرده اند.
حقیقت آن است که رژیم اشغالگر قدس در آنچه که خود مرزهای اسراییل خوانده از حیث جغرافیایی هیچ عمق استراتژیکی ندارد و با در اختیار داشتن موشکهای میان و دور برد این عمق ضعیف را در دسترس موشکهای میان برد و دور برد ملت های اسلامی می بیند.
هم نتانیاهو هم ترامپ به مزایای برجام برای منافع خود و عواقب خروج از آن واقفند و لذا تلاش دارند در چارچوب همین توافق و در یک تقسیم کار اشکار با اروپا توانمندیهای موشکی ایران را به قید بکشند. تا به این ترتیب بتوانند عمق استرتژیک اسراییل را از دسترس موشک های محور مقاومت خارج کنند.
تهران این موش و گربه بازی را به خوبی می داند و مرعوب صحنه سازی خطرناک نتانیاهو و ترامپ نخواهد شد. ایران دستیابی به توانمندی موشکی را برای تامین امنیت مردم و منطقه حق طبیعی خود می داند لیکن سلاح کارساز ایران علیه اسراییل نه موشک و بمب بلکه گفتمانی است که از تهران اغاز شد و اینک دست خود را بر گلوی اسراییل در غزه و کرانه و قدس فشرده است.
نقطه ضعف اسراییل جبهه داخلی اوست که در دسترس هواداران گفتمان انقلاب اسلامی ایران در غزه و کرانه قرار دارد نه عمق 20 هزار کیلومتری و اشغالی اش. مشکل اصلی اسراییل ظلم اشغال سرزمین عده ای انسان مظلوم است. هم آنها بزودی عمق اسراییل را به تسخیر در خواهند آورد.
منبع: خبرگزاری قدس