معاون فرهنگی، اجتماعی وزیر علوم با اشاره به اینکه محتاج بازخوانی و نقد و بررسی آثار شریعتی هستیم، گفت: باید فراتر از ایام سالگرد، منش و تفکر شریعتی را میان جوانان گسترش دهیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی، اجتماعی وزیر علوم روز گذشته در آئین چهل و یکمین سالگرد درگذشت دکتر شریعتی در حسینیه ابوالفضلی مزینان شهرستان داورزن بیان داشت: دکتر شریعتی همواره جلوتر از زمانه حرکت میکرد و در بررسی تاریخ دانشگاه با این نگاه ویژه مواجه میشویم که نگاه دانشگاه باید در پیوند و اتصال با جامعه حرکت کند؛ بنابراین مشکلات اجتماعی مورد تامل قرار گیرد.
غفاری ادامه داد: شریعتی بخشی از تاریخ فرهنگ کشور است که واکاوی و بازنگری تاریخ معاصر کشور بدون توجه به ایدئولوژی این اندیشمند، سخت و یا امکانناپذیر است.
معاون فرهنگی، اجتماعی وزیر علوم افزود: بازنگری آثار میراثی دکتر شریعتی به عنوان یک ضرورت فرهنگی و تاریخی در پیشبرد مسائل مختلف جامعه حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه شریعتی جلوتر از زمانه خود گام برمی داشت، ادامه داد: او خود را به دانشگاه محدود نکرد و تنها یک استاد و یا معلم نبود. او خود را معلم جامعه و رسالت خود را فراتر از معلمی و استادی میدانست.
غفاری گفت: مهمترین نقش دکتر شریعتی در زمانه خود، دعوت جوانان به تفکر و تامل مسائل مختلف بود که موفقیتهای زیادی را در آن به دست آورد.
معاون فرهنگی، اجتماعی وزیر علوم با اشاره به اینکه محتاج بازخوانی و نقد و بررسی آثار شریعتی هستیم، گفت: باید فراتر از ایام سالگرد، منش و تفکر شریعتی را میان جوانان گسترش دهیم. شریعتی مبانی اصالت و هویت ملی و دینی را در جامعه آن زمان مطرح میکرد.
وی گفت: دکتر علی شریعتی افتخار ایران اسلامی و مزینان است که مردم این دیار به دلیل وجود این چهره انقلابی و فرهنگی برخورد ببالند.
غفاری خاطرنشان کرد: مرحوم دکتر شریعتی حق بزرگی بر گردن نظام جمهوری اسلامی دارد و اهتمام نسبت به برگزاری مراسم گرامیداشت یاد و اندیشه دکتر شریعتی نشان دهنده شناخت مردم از اندیشه.های دکتر شریعتی است.
معاون فرهنگی، اجتماعی وزیر علوم ادامه داد: بازنگری و بازکاوی تاریخ معاصر بدون شریعتی امکانپذیر نیست و تحولات جامعه ایران در چند دهه اخیر با بررسی اندیشه شریعنی به ردیابی بخشی از تاریخ و نقش بی بدیل شریعتی در ظهور نیروهای انقلابی پی میبریم.
وی گفت: ما به آثار دکتر علی شریعتی به عنوان ضرورت فرهنگی و تاریخی نیاز داریم و آثار نوشتههای استاد شریعتی باید مورد بازنگری قرار گیرد و بازنگری آثار استاد شریعتی فرصتی برای استمرار راهی است که شریعتی برای جامعه باز کرد.
غفاری گفت: برای نشر آثار و تفکرات دکتر شریعتی مشکلی در سطح دانشگاههای کشور وجود ندارد و دانشگاهها، تشکلها و دانشجویان جلسات با محوریت دکتر شریعتی را بهخوبی برگزار میکنند.
معاون فرهنگی، اجتماعی وزیر علوم افزود: برای نشر آثار و تفکرات دکتر شریعتی مشکلی در سطح دانشگاههای کشور وجود ندارد و دانشگاهها، تشکلها و دانشجویان جلسات با محوریت دکتر شریعتی را به خوبی برگزار میکنند.
وی با اشاره به نگاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تشکلهای دانشجویی و کرسیهای آزاداندیشی افزود: دانشگاه محل نقد و بررسی اندیشههاست و امروزه برگزاری کرسیهای آزاداندیشی مورد تأکید مقام معظم رهبری و مسئولان مربوطه قرار دارد.
دکتر علی شریعتی مزینانی دوم آذرماه 1312 در روستای مزینان از توابع شهرستان داورزن، که آن زمان در تابعیت سبزوار بود، چشم به جهان گشود. وی پژوهشگر دینی، مبارز و فعال مذهبی، سیاسی و از نظریه پردازان انقلاب اسلامی بود که 29 خرداد 1356، در 44 سالگی در انگلستان درگذشت و در دمشق سوریه به خاک سپرده شد.
«خودسازی انقلابی»، «ابوذر»، «بازگشت، ما و اقبال»، «تحلیلی از مناسک حج»، «شیعه»، «نیایش»، «تشیع علوی و تشیع صفوی»، «هبوط در کویر»، «زن»، «تاریخ و شناخت ادیان»، «حسین وارث آدم»، «علی حقیقتی بر گونه اساطیر و جهان بینی» و ایدئولوژی عناوین برخی از آثار پرشمار دکتر علی شریعتی هستند.