گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛* شناخت از رشتهها و دانشگاههای شهرهای مختلف، امکانات رفاهی دانشگاه همچون خوابگاه و همچنین بعد مسافت دانشگاه مدنظر تا شهر محل زندگی داوطلب، از نکات بسیار مهم برای انتخاب رشته است؛ هرچند سازمان سنجش با استانی، قطبی و کشوری کردن رشتهها، شانس قبولی در استان خود و یا استانهای همجوار را برای داوطلبان زیاد کرده، اما انتخاب دانشگاه در استان دیگر نیازمند بررسی موارد مهمی همچون خوابگاه، موقعیت اقلیمی و حتی گاهی آسیبهای اجتماعی آن شهر میباشد.
دانشجویان آینده نباید خود را از تحصیل در شهرهای دیگر محروم کنند؛ اما حتما برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی باید دقت بیشتری در انتخاب شهرها داشته باشند و صرف انتخاب رشته مورد علاقه، ولو در شهری با کیلومترها فاصله با محل زندگی درست نیست.
خبرگزاری دانشجو، در نظر دارد در سلسله گزارشهایی به معرفی کامل از دانشگاههای مهم شهرهای مختلف بپردازد تا دانشجویان آینده با آگاهی بیشتری، آینده شغلی خود را تضمین کنند. در این گزارشها رشتههای تحصیلی، سرانه آموزشی، ورزشی، رفاهی، خوابگاهی و ورزشی دانشگاهها همراه با معرفی کانونها و تشکلهای فعال در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.
دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان دانشگاه مادر در منطقه جنوب شرق کشور همواره در کانون توجه قرار داشته است و به گفته دانشجویانی که در آن تحصیل کردهاند، به دلیل فضای سبز و بکری که دارد به عنوان زیباترین دانشگاه خاورمیانه شناخته شده است.
با توجه به اینکه این دانشگاه یکی از مجهزترین دانشگاههای سراسر کشور است، جهت معرفی امکانات و تجهیزات این دانشگاه به داوطلبان کنکور سال ۹۷ که قصد ادامه تحصیل در این دانشگاه را دارند به معرفی آن میپردازیم.
تاریخچه فعالیت دانشگاه سیستان و بلوچستان
این دانشگاه فعالیت خود را با تاسیس رشته راه و ساختمان در سال ۱۳۵۳ در شهر زاهدان آغاز کرد و در سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۶۸ دانشکدههای دریانوردی چابهار، علوم پایه و کشاورزی زابل تاسیس شد و در سال ۱۳۷۰ بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی، دانشسرای عالی زاهدان با این دانشگاه ادغام شد.
دانشگاه سیستان و بلوچستان؛ زیباترین دانشگاه خاورمیانه
دانشگاه سیستان و بلوچستان به دلیل فضای سبز و بکری که دارد، به عنوان زیباترین دانشگاه خاورمیانه شناخته شده است. مساحت کل دانشگاه ۱۹۴ هکتار و زیر بنای مفید آن ۱۸۵۰۰۰ متر مربع است.
زیر بنای در حال احداث ۴۶۲۰۰ متر مربع و دارای بیش از ۸۰ هکتار فضای سبز که بخش عمدهای از سال به عنوان فضای مطالعه رو باز مورد استفاده دانشجویان قرار میگیرد.
آنچه داوطلبان باید در مورد خوابگاهها بدانند
خوابگاه یکی از مهمترین امکانات رفاهی است که در اختیار دانشجویان قرار میگیرد و دانشجویان باید در انتخاب دانشگاه به آن توجه جدی داشته باشند، دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال گذشته اعلام کرد که خوابگاه با محدودیت به دانشجویان ارائه میدهد.
براساس اطلاعیه سال گذشته این دانشگاه تنها به دارندگان رتبههای تک رقمی مجرد به مدت هشت نیمسال خوابگاه ارائه داده میشد. همچنین فقط به ۴۰ درصد از دانشجویان مجرد روزانه غیربومی در سنوات مجاز براساس رتبه داوطلب در آزمون سراسری خوابگاه واگذار شد.
امور تغذیه دانشجویان به چه صورت است
اداره تغذیه دانشگاه سیستان و بلوچستان از دو مجموعه مجزا تشکیل شده است، سلف سرویس شماره یک واقع در دانشکده مهندسی با ظرفیت سرویس دهی به ۵۰۰۰ دانشجو و سلف سرویس شماره دو واقع در دانشکده ادبیات با ظرفیت سرویس دهی به ۳۵۰۰ دانشجو و سلف سرویس شماره سه واقع در دانشکده مهندسی با ظرفیت دهی ۱۵۰۰ دانشجو خدمات ارایه میدهد.
اداره تغذیه این دانشگاه نیز نظارت بر سردخانهها و انبارهای مواد غذایی در هر کدام از سلف سرویسهای مهندسی و ادبیات، نظارت بر کیفیت مواد اولیه مصرفی جهت طبخ غذا توسط کارشناس اداره تغذیه و موادی که جهت طبخ غذا خریداری میشوند توسط کارشناس اداره تغذیه کنترل میشود.
خدمات کتابخانه و سالن مطالعه در دانشگاه
کتابخانه مرکزی دانشگاه سیستان و بلوچستان دارای دو سالن مطالعه ویژه خواهران و برادران است. سالن مطالعه برادران در طبقه سوم و سالن مطالعه خواهران در طبقه چهارم ساختمان شماره ۱ این دانشگاه واقع است. گنجایش سالنهای مطالعه عمومی ۷۰۰ نفر و گنجایش سالنهای مطالعه اختصاصی ۲۰۰ نفر است. این سالنها همه روزه فعال و در ایام امتحانات ساعات کار سالنها بسته به نیاز دانشجویان افزایش مییابد.
دانشجویان تحصیلات تکمیلی میتوانند طی ساعاتی خاص مستقیماٌ به قفسهها دسترسی داشته و به جستجوی منابع مورد نیاز خود بپردازند و پس از بازیابی، آن را مطالعه و در صورت نیاز امانت گیرند. همچنین دانشجویان کارشناسی میتوانند یک بار در هر ترم از امکان مخزن باز استفاده کنند.
پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه سیستان و بلوچستان
مرکز رشد واحدهای فناور با اهداف زیر در سال ۱۳۹۰ تاسیس شده است که تحت حمایت دانشگاه سیستان و بلوچستان با تامین فضای کار، سرمایه اولیه، مشاوره و آموزش شروع کسب و کار، سعی در کاهش مشکلات دانشجویان و دانش آموختگان در ورود به بازار کار دارد. فعالیت عمده این مرکز در جهت کارآفرینی و خـود اشتغالی دانشجــویان و دانش آموختـگان و شکل گیـری شرکتهای دانش بنیان است.