رئیس سازمان فضایی گفت: پروژه ماهواره کوچک دانشجویی (SSS) با همکاری سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) و پروژه ماهوارههای مکعبی با همکاری ۳ دانشگاه داخلی در حال انجام است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی در جلسه بررسی مدل همکاری با دانشگاهها در حوزه فضایی که با حضور نصرالله جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، بر نقش آفرینی دانشگاهها در زیست بوم بخش فضایی کشور تأکید کرد.
وی با اشاره به پروژههای جاری سازمان فضایی ایران با تعدادی از دانشگاههای برتر کشور گفت: دانشگاهها در روند توسعه فناوری فضایی نقش بسزایی داشته و هم اکنون سازمان فضایی ایران به دنبال تقویت این روند است. براین اساس در ماههای گذشته ۳ پروژه با ۳ دانشگاه کشور امضا شده است و در حال حاضر پروژه ماهواره کوچک دانشجویی (SSS) با همکاری سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) و پروژه ماهوارههای مکعبی (Cube Sat) با همکاری ۳ دانشگاه داخلی در حال انجام است.
براری با بیان اینکه در حوزه توسعه کسب وکارها و تجاری سازی محصولات فضایی نیز با برگزاری نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی در دانشگاههای برتر، تعامل و همکاری نزدیکی با دانشگاهها انجام شده است، به بیان برخی از چالشهای کشور در حوزه مدیریت منابع آب، مدیریت بلایا، خشکسالی و گرد و غبار پرداخت و افزود: منشا ۹۰ درصد بلایای طبیعی از هوا بوده و صرفا ۱۰ درصد آن شامل زلزله، رانش و نشست زمین و آتش فشان از زمین است..
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: ماهوارههای سنجشی و راداری کاربردهای فراوانی در پایش و مدیریت این مخاطرات دارند و با توجه به این مساله، در تعریف پروژهها و مدل مشارکت، علاوه بر توسعه فناوری بومی باید به اثرگذاری آن در حل چالشهای پیش روی کشور نیز توجه شود.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه زیست بوم ماهوارههای سنجشی در سازمان فضایی ایران طراحی شده است، گفت: طی مراحل ساخت یک ماهواره تعداد ۴۰ فناوری ایجاد شده که این فناوریها قابلیت تجاری سازی دارند و میتوان از سرریز فناوریهای کسب شده در دیگر صنایع بهره برد که در این زمینه با چند دانشگاه مذاکره شده است.