دانشجوی رشته حقوق دانشگاه پیام نور بجنورد گفت: برخی کشورهای به ظاهر اسلامی حاضر به حفظ ارزشهای دینی خود نیستند؛ اما در سویی دیگر میتوان از جمهوری اسلامی به عنوان سردمدار حقیقی حقوق بشر نام برد.
ابوالفضل اصغریراد، جانشین حوزه بسیج دانشجویی شهید طهرانی مقدم، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: متاسفانه در قرن ۲۱ تمایل ابر قدرتهای بلوک غرب به اظهار نظر درخصوص حقوق بشر بیشتر شده است. امروزه در تعریف دفاع از حقوق بشر در جهان همانند تعریف تروریسم دچار نوعی انحراف اندیشهای شدهایم.
اصغریراد ادامه داد: سیاست برخی کشورهای غربی نوعی عوام فریبی را درباره حقوق بشر در پیش گرفته است. کمااینکه اگر نگاهی اجمالی به اعلامیه ۳۰ مادهای جهانی حقوق بشر بیاندازیم، به نقض علنی آن پی می بریم. به عنوان نمونه از همان ابتدا مواد ۱ و ۲ که پایهٔ اصلی مفاهیم کرامت، آزادی، برابری و برادری را بنا میکند، زیرسوال برده می شود و نمونه اینها را می توان در ایجاد اختلاف در ادیان الهی و علی الخصوص جریحه دار نمودن صورت اسلام و مسلمانان رویت کرد که ناشی از وحدت رویه صاحب نظران غربی نسبت به نظریه فردگرایی، مادی نگری و دنیاطلبی است که کرامت و حیثیت افراد را از دیدگاه دین بررسی نکرده. غربیان علی الظاهر اگر منادی کرامت و حیثیت افراد هستند؛ اما ریشه فلسفی و منطقی برای این واژگان مشخص نکردهاند.
جانشین حوزه بسیج دانشجویی شهید طهرانی مقدم خاطرنشان کرد: اگر سخنی از اسلامی شدن حقوق بشر به میان میآید، بایستی کشورهای اسلامی به عنوان اولین مدافعان حقوق بشر اسلامی با حفظ وحدت، انسجام و یکپارچگی به تعهدات اخلاقی خود در قبال این همکاری بین المللی اقدام کنند؛ اما متاسفانه موضوعی که امروزه در قاب رسانههای جمعی مشاهده می شود، خلاف این اصل را نشان می دهد. به عنوان مثال می توان به حملههای وحشیانه سعودیها به مردم مظلوم یمن اشاره کرد که شمشیر اختلاف و خشونت را از غلاف بیرون کشیده و پا بر روی کرامت انسانهای بیگناه میگذارند.
وی افزود: امروزه نیازمند نوعی قدرت جمعی در تحقق اهداف عالیه حقوق بشر هستیم. تضمینهایی برای مجازات کشورهایی که خلاف اعلامیه جهانی حقوق بشر اقدام می کنند، مشاهده نمی شود. به عنوان نمونه اگر کشور قسم خورده آمریکا از تعهدات خود درقبال اعلامیه جهانی حقوق بشر عدول می کند، چه مجازاتی برای آن پیش بینی شده است؟
اصغریراد تصریح کرد: پاسخ این سوال واضح است. زیرا منافع اقتصادی و سیاسی کشورها این اجازه را نمی دهد که زبان را به سخن بیاورند و اینجاست که شکاف عمیقی در اهداف عالیه حقوق بشر و دسترسی به آن ایجاد میشود.
این دانشجوی رشتهی حقوق گفت: سکوت در قبال این پیمان شکنیها، عواقبی را درپی داشته است؛ به عنوان مثال ایجاد لکه ننگی به نام داعش که با پرچم توحید تیشه به ریشه اتحاد مسلمانان می زند و به دنبال ایجاد حکومتی خونخوار و مستبد است نمونهای از این نقض عهدها است.
وی تاکید کرد: مدعیان حقوق بشر خود را در پشت پرده این واژه پنهان کرده اند تا به اهداف ضد ارزشی و مادی خود دست یابند و منافع فردی خود را مد نظر قرار دادهاند. به تعبیر شهید مطهری در فلسفه غرب انسان تبدیل به ماشین شده است؛ یعنی هیچگونه تضمینی برای حفظ ارزشهای افراد وجود ندارد و انسانیت و حق آزادی آنها در گرو دسترسی دولتمردانشان به منافع سیاسی و اجتماعی خود است.
اصغریراد در پایان گفت: متاسفانه برخی کشورهای به ظاهر اسلامی مانند سعودیها نمی توانند در قبال اعتقادات خود هزینه بدهند؛یعنی حاضر به حفظ ارزشهای دینی و اعتقادی خود نیستند؛ اما در سویی دیگر می توان از جمهوری اسلامی ایران به عنوان سردمدار حقیقی و واقعی حقوق بشر نام برد؛ زیرا پس از انقلاب اسلامی شاهد اقدام به حمایت علنی و برائت میدانی دربرابر ظلم ها، خونریزیها و جنایات وحشیانه کشورهای ناقض حقوق بشر، استکباری و استعمارگر بوده ایم.