به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی صبح امروز(نهم مهرماه) در نشست خبری چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران که در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد با اشاره به جزئیات برنامههای مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: مرحله کشوری چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از ۱۰ تا ۲۳ مهرماه در استان مرکزی (اراک) در دو بخش خواهران و برادران در دو رشته آوایی و معارفی در زیر مجموعه مسابقات رشته های همسرایی، همخوانی قرآن کریم، اذان و دعاخوانی، حفظ کل و قرائت قرآن کریم و حفظ مفاهیم معارف اهل بیت(ع) برگزار می شود.
وی در پاسخ به خبرگزاری دانشجو درباره انتقاداتی که به شباهت های مسابقات مقدماتی قرآن با مسابقات استعدادیابی موسیقی مطرح میشود گفت: به هر حال مسابقات تلویزیونی یک شباهت ذاتی و اجتناب پذیر با یکدیگر دارند و مسلما در تولید تلویزیونی این مسابقات در شبکه قرآن هیچ گونه کپی برداری از برنامه ماهواره ای نداشتیمو
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: این دوره از مسابقات با مشارکت استانداری و تمامی دستگاه های اجرایی، فرهنگی و قرآنی استان مرکزی بویژه اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برگزار می گردد، چهلمینیکمین دوره از شهر اراک در دو بخش خواهران وبرادران در دو رشته آوایی و معارفی برگزار خواهد شد و در بخش معارفی حفظ و مفاهیم قرآن و حفظ و مفاهیم اهل بیت را برگزار می کنیم و مسابقات برادران به صورت زنده از رادیو قرآن و شبکه قرآن سیما پخش خواهد شد و مسابقات خواهران گزارشات آنها در فواصل مختلف از دو آنتن رادیو و تلویزیون پخش خواهد شد.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد براساس ارزیابی هایی که روابط عمومی سازمان انجام داده است خداروشکر دستاوردهای خوبی از مسابقات به شیوه جدید بدست آمده است.
حسینی یادآور شد: مخاطبی که پای صحنه می نشست متوجه رقابتی که بین مسابقین بود نمی شدند اما علیرغم اینکه ما جامعه بزرگ قرآنی داریم برای مخاطب مامعلوم نبوده برگزاری مسابقات به شیوه جدید باعث شد تا داوران در صحنه مسابقات باشند و تحلیل خودشان را در لحظه برای متسابقین ارائه می کنند.
وی افزود: یکسری از نگرانی ها در روش جدید برای پخش زنده از مسابقات به وجود آمد که براساس آن علاقه مندان که دوست دارند در حوزه مسابقات باشند از این فیض محروم خواهند شد، اگر مردم علاقه دارند که یک رویداد ۹۰ دقیقه ای را با آن شور و حرارت تماشا کنند ما امروز از نظر شرایط اقتصادی و فرهنگی فرصتی را نداریم که ۸ تا ۹ ساعت کسی در سالن بنشیند ومسابقه قرآنی را شاهد باشد.
مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: ما سالهای بسیاری است که درباره هم افزایی و اتحاد صحبت می کنیم اما گویا اقبال خوبی از اتحاد و همافزایی ایجاد نمیشود. ما آماده دریافت پیشنهادها و مطالبات اصحاب رسانه هستیم که با آنها در تعامل باشیم. امید داشتیم اتاق فکری را با اصحاب رسانه داشته باشیم تا بتوانیم درباره موضوعات بررسی جامعتری داشته باشیم.
حسینی ادامه داد: هدف ما این است که فرآیند مسابقات در مرحله نهایی را خلاصه کنیم، از این رو تعداد ۵۴ نفر که به مرحله نهایی نتوانستند صعود کنند می توانند در بخش مسابقات قرآنی سیماحضور پیدا کنند.
وی بیان کرد: ما مرحله مقدماتی را به صورت رسانه ای برگزار کردیم، از آنجایی که مسابقاتی که برای پخش زنده در سال گذشته خیلی از دست رفت ما ۲۶ روز برای ضبط برنامه امسال زمان گذاشتیم. این تمام آن چیزی بود که بدست آوردیم که البته نقاط ضعف و کاستی هایی دارد که با وجود صاحبت نظران نقاط ضعف و کاستی ها را برطرف می کنیم.
مدیر امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ابراز داشت: متاسفانه سبک برنامه های قرآنی جوری است که جذابیت یک برنامه مشاعره را ندارد. چه ایرادی دارد که ما مسابقات لیگ قرآنی برگزار کنیم و از یکنواخت بودن برنامه های قرآنی دور شویم.
وی در پایان گفت: ما چهل سال مسابقات قرآنی را به شکل سنتی برگزار کردیم اما باید جوان هایی را تربیت کنیم که کارشان با قرآن باشد، همانگونه که کشور ۱۰میلیون حافظ قرآنی می خواهد باید موسسات آموزشی قرآنی را تقویت کنیم و در همین زمینه تفاهم نامه ای با ارشاد و تبلیغات در دست است، ما فعلا پاسخی را دریافت نکردیم و برای اینکه زمینه خوب انجام شود صحبت هایی با وزارت ارشاد صورت گرفته است.