دبیر جشنواره جوان خوارزمی گفت: تفاوت عمده این جشنواره با جشنوارههای دیگر این است که روی رزومه افراد تمرکز نمیکند و تنها طرحهای تکمیل یافته را بررسی میکند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا الله یاری، دبیر بیستمین جشنواره جوان خوارزمی در نشست خبری که برای تشریح روند اجرایی این جشنواره در سازمان امور دانشجویان برگزار شد، گفت: سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در مسیر تحقق ماموریتها و تقویت فرهنگ پژوهش و نوآوری بین دانش پژوهان و فناوران، جشنواره جوان خوارزمی را با هدف شناسایی، معرفی، جذب و پرورش استعدادهای جوان و همچنین ارج نهادن به پژوهشگران، نوآوران و فناورانکشور برگزار میکند.
وی ادامه داد: تفاوت عمده جشنواره جوان خوارزمی با دیگر جشنوارههای برپا شده در کشور این است که این جشنواره روی رزومه افراد تمرکز نمیکند و صرفا صفر تا صد طرحهای تکمیل شده را بررسی میکند.
الله یاری گفت: کارآفرینی و دانش بنیان بودن طرحها برای ما اهمیت بسیاری دارد از طرفی دیگر طرحهای علمی که بتوانند اشتغالی با ارزش افزوده ایجاد کنند برای ما مهم هستند.
دبیر جشنواره جوان خوارزمی با بیان اینکه ۶۷۵ طرح به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، اظهار داشت: از تعداد طرحهای دریافتی ۳۷۵ طرح مدارک کاملی داشتند که به ۱۷ گروه تخصصی شامل ۲۵۰ کارشناس و عضو هیئت علمی ارائه شدند و در نهایت بعد از سه ماه ارزیابی ۱۹ طرح پیشنهاد شد.
وی ادامه داد: بعد از بررسی مجدد ۱۹ طرح پیشنهادی، ۱۲ طرح نهایی در بخش دانش پژوهان و فناوران انتخاب شدند.
الله یاری با تاکید بر اینکه در جشنواره جوان خوارزمی سهمیه کمی وجود ندارد و ارزیابیها مطابق کیفیت صورت میگیرد، گفت: از ۱۲ طرح برگزیده ۴ طرح قابلیت تجاری سازی شدن دارند که امیدواریم با حمایتهای ما و بنیاد ملی نخبگان بتوانند به توفیقاتی ارزشمند دست یابند.
دبیر جشنواره جوان خوارزمی بیان کرد: برای تجاری سازی شدن یک طرح علاوه بر حمایت، صاحبان طرح نیز باید اراده لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه طرحها ارسالی در بخش پژوهشگران و فناوران مربوط به افرادی در بازه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال است، با اشاره به طرحهای برگزیده به تفکیک ماهیت پژوهشی گفت: در بخش پژوهشهای بنیادی ۵ طرح، در بخش پژوهشهای کاربردی ۳ طرح، در بخش طرحهای توسعهای ۲ طرح و در بخش نوآوری ۲ طرح، ۱۲ طرح برگزیده بیستمین جشنواره جوان خوارزمی را تشکیل میدهند.