به گزارش گروه اقتصادی
خبرگزاری دانشجو، امیر رضا دهقانی نیا مدیر کل نظارت بر سامانههای الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به قاچاق دام در کشور گفت: قبلاً قاچاق دام به صورت ورودی بود و لحاظ نشدن ضوابط بهداشتی دام مورد توجه قرار میگرفت. این در حالیست که حالا شرایط عوض شده و دام جزو کالاهای مشمول قاچاق خروجی شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون بیشترین قاچاق دام به کشورهای همسایه از جمله عراق صورت میگیرد.
دهقانی نیا با اشاره به پیچیدگیهای تثبیت دام قاچاق اظهار کرد: بعنوان مثال صاحب دام آن را به لب مرز برده و رها میکند و این دام به آن سوی مرز میرود حالا چه کسی باید دستگیر شود؟ و چه ضابطهای باید در این خصوص اعمال شود؟
وی ادامه داد: از سوی دیگر دلالان وارد کار میشوند و با عشایر ارتباط گرفته و آنها را وسوسه به پرداخت بهایی گزاف میکنند.
دهقانی نیا تصریح کرد: در این حالت نیز عشایر مسیر خود را طی کرده و دام را در جایی رها کرده و باقی ماجرا را به دلال محول میکنند که تمام اینها پیچیدگیهای مقابله با قاچاق دام را مشخص میکند.
مدیر کل نظارت بر سامانههای الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: تمام این مشکلات بخاطر بی هویتی دام عشایر است که باید مسیرهای کوچ آنها مشخص و از سوی دیگر دامشان نیز هویت دار شود.
دهقانی نیا افزود: کارگروهی در معاونت پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل شده و همه دستگاههای ذیربط ضمن حضور در این کارگروه تمام جوانب مبارزه با قاچاق دام را بررسی کرده اند. ماحصل این نشست تصویب شیوه نامه ضوابط خرید و فروش و حمل و نگهداری دام شد که این شیوه نامه برای ابلاغ به وزیر کشور ارسال شد.
وی تصریح کرد: بر اساس این شیوه نامه از این به بعد تنها دامی میتواند خرید و فروش شود که دارای پلاک هویت باشد. این پلاک هویت باید از سامانه هویت وزارت جهاد برای تمامی دامها تهیه شود.
وی ابراز کرد: این پلاک شناسهای ۱۵ رقمی و قابل رویت است که روی گوش دام نصب میشود و همهی دامها باید این پلاک را داشته باشند و صاحب دام با مراجعه به پنجره واحد کشاورزی باید ضمن ثبت دام خود این پلاک را نیز ثبت کند. دامدار برای دامی که تازه متولد میشود ۵ روز فرصت دارد که این پلاک هویتی را دریافت کند.
مدیر کل نظارت بر سامانههای الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: از این پس خرید و فروش دام نیز در سامانه وزارت جهاد ثبت میشود و بدون انجام این روند خرید و فروش دام غیر قانونی است.
دهقانی نیا با اشاره به ضوابط حمل و نقل دامها نیز اظهار کرد: بر اساس شیوه نامه جدید، حمل دام تنها از جانب شرکتهای حمل و نقل که حامل گواهی بارنامه از سامانه برخط سازمان راهداری هستند، مجاز است و برای این کار نیز شرکت حمل و نقل باید استعلام گواهی بهداشتی و حمل دام را از پنجره واحد جهاد کشاورزی اخذ کند.
تقریبا 116000 رأس ماهانه از کشور به این راحتی خارج شده باشد !!؟
حالا این 116000 رو تقسیم بر 9 استان مرزی میکنیم = تقریبا 12800 رأس گوسفند در هر ماه از استانهای مرزی خارج شده!!!
اینقدر مرز شله و رهاست !؟فرض کنید بجای این 12800 رأس گوسفند فقط 1000 تا تروریست از هر استان مرزی وارد کشور میشد میشد 9000 تروریست میدونید یعنی چی !!؟ یعنی ایران میشد سوریه دوم
فکر کنیم همه این اعداد یا دروغه یا واردات رسمی است که اسمش رو قاچاق گذاشتند که مدیران دولتی زیر سوال نروند و کسی بهشون نگه چرا گوسفند و گوشت صادر میکنید در این اوضاع گرونی گوشت !؟