به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حمید حبشی، مشاور مسائل ازدواج و خانواده در ویژه برنامه آشیانه از مجموعه برنامههای فرهنگی آموزشی بیست و دومین دوره ازدواج دانشجویی همسفر تا بهشت گفت: مثلث زندگی زناشویی باید توسط مرد به علاوه زن اداره شود و به والدین نباید اجازه داد که طرز فکر و پیشنهاد خود را بر تصمیمگیری و برنامههای دونفره این مثلث حاکم کنند. راهکار مقابله با چنین حاکمیتهایی این است که زوجین از تصمیمات و برنامهریزیهای دو نفره در مقابل والدین خود دفاع جانانه و درست داشته باشند.
حبشی با تاکید بر اینکه مرد به دلیل خصوصیات جسمی و روحی دارای اقتدار است و در مدیریت مثلث زناشویی باید بتواند اوضاع درونی خانواده را به عنوان مدیری لایق کنترل کند، افزود: این مدیریت برای مرد وظایفی را به دنبال دارد من جمله اینکه باید نیازسنجی درستی از همسر و همچنین زندگی مشترکشان داشته باشد؛ همچنین در جریان این مدیریت محکم بودن مرد کافی نیست بلکه باید مأمن باشد تا زن بتواند شکایاتش را با او راحت در میان بگذارد و مرد هم قادر باشد روش مدیریتی صحیح را برای رفع این شکایت و مشکل اعمال کند.
این روانشناس برتر کشور با اشاره به بالا رفتن سن ازدواج به جوانان هشدار داد: ازدواج باید در سنی صورت گیرد که شور عاطفی و هیجان زندگی برای جوان وجود داشته باشد. ازدواج در سن بالا باعث میشود گرایشات و تمایلات افراد از همسرداری به سمت زندگیسازی پیش برود و لذا وقتی زندگی در سن بالا شکل میگیرد امکان تعامل عاطفی و رفتاری مناسبی بین افراد وجود ندارد و دلسردیهای عاطفی بروز میکند.
وی الزاما تحصیلات آکادمیک را عامل خوشبختی نمیدانست و عنوان کرد: خوشبخت بودن به تحصیلات ربطی ندارد و نمیشود ادعا کرد که در جمع تحصیل کردهها مشکلات عاطفی و همسرداری کمتر است. آمار درصد طلاق کمتر در ازدواجهای دانشجویی مربوط به سن مناسب ازدواج در این دوره است که هیجانات و عواطف در اوج خود قرار دارد و ربطی به دانشجو بودن ندارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: زوجین برای رسیدن به رابطهای درست، معقول و عاشقانه در زندگی مشترک باید سطح آگاهی و مهارتها را بالا ببرند و بدون کسب دانش و به صرف عاشق بودن وارد وادی دنیای پس از ازدواج نشوند.