سخنگوی فراکسیون اشتغال مجلس بیان داشت که مدیریت فعلی بنیاد مستضعفان در رفع محرومیت و اشتغال پایدار روستایی اقدام جهادی داشته است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد مستضعفان، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی سخنگوی فراکسیون اشتغال، با اشاره به جلسه ریاست و مدیران بنیاد مستضعفان با اعضای فراکسیون اشتغال مجلس گفت: در این جلسه پس از خیرمقدم رئیس فراکسیون اشتغال، ریاست بنیاد توضیحاتی در خصوص بنیاد مستضعفان و عملکرد آن ارائه کرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس با اشاره به گزارش ارائه شده توضیح داد: بنیاد مستضعفان مولود انقلاب و در تاریخ ۹ اسفند سال ۵۷ سنگ بنای آن با فرمان امام خمینی (ره) نهاده شد.
تشریح اهداف بنیاد مستضعفان
نماینده مردم رشت در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد:بنیاد به عنوان نهادی انقلابی با شخصیت حقوقی مستقل با اتکاء به درآمد شرکتهای تحت پوشش، فعالیت محرومیت زدایی را به انجام میرساند، هدف از تشکیل بنیاد کمک به ارتقاء سطح زندگی مادی، معنوی و فرهنگی مستضعفین و محرومین است.
جهت گیری ۶گانه بنیاد در دوره جدید مدیریت
وی اظهار داشت:تیر ماه سال ۹۳ با آغاز دوره جدید مدیریت بنیاد جهتگیریهای ششگانه مبنای اقدام و عمل قرار گرفته است و هدف این جهتگیریها استفاده حداکثری از سود بنیاد برای انجام خدمات اجتماعی و فرهنگی است.
جعفرزاده ایمن آبادی در ادامه گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه ازمهمترین جهتگیریهای بنیاد آبادانی و پیشرفت منطقهای مناطق محروم به عنوان یک الگوی اساسی در جغرافیای فقر است، گفت: براین اساس قلعه گنج اولین منطقه بود که از سال ۹۴ در این طرح قرار گرفته است و اجرای طرح در قلعه گنج منجر به کاهش چشمگیر بیکاری و آسیبهای اجتماعی شده، در ۱۲ منطقه دیگر کشور هم طرح آبادانی و پیشرفت آغاز شده است.
نشست فراکسیون اشتغال مجلس شورای اسلامی
این نماینده مجلس با تاکید براینکه در جهتگیریهای بنیاد توجه ویژهای به ساماندهی بخش اقتصادی شده، گفت:در نتیجه آن تعداد هلدینگهای بنیاد از ۲۲ به ۱۰ و شرکتها از ۲۱۴ به ۱۶۹ رسیده است در راستای کمک به اقشار محروم تاکنون حدود ۷۵ هزار ملک به صورت رایگان با مساحت حدود ۱۸۵ میلیون مترمربع و ارزش ۱۴۰۰ میلیارد تومان به متصرفین واگذار شده است.
شرکتهای زیرمجموعه بنیاد در مناقصات زیر ۱۰۰ میلیارد تومان ورود نمیکنند
وی با بیان اینکه بیناد توجه ویژهای به تعهدات قانونی دارد، دراین باره گفت: در این راستا از سال ۸۴ تاکنون حدود ۶ هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده است تمام شرکتهای بنیاد تحت حسابرسی قرار میگیرند، در حوزه فعالیتهای اقتصادی و با توجه به عدم دریافت بودجه از دولت در جهت گیریهای جدید بنیاد سعی کرده است مزاحمتی برای بخش خصوصی در این حوزه نداشته باشد از جمله به شرکتهای بنیادی ابلاغ شده است که از شرکت در مناقصات زیر ۱۰۰ میلیارد تومان خودداری کنند.
۲۰۰ میلیاد ریال تسهیلات برای اشتغالزایی در مناطق محروم
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، با بیان اینکه جهت گیریهای دیگر بنیاد کمک به موضوع اشتغال در مناطق روستایی و محروم است، اظهار داشت: بر این اساس با مشارکت معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری، استانداری ها، بانک سینا و بنیاد علوی تفاهمنامهای منعقد شده که بر این اساس حداقل مبلغ ۲۰۰ میلیارد ریال برای هر استان تسهیلات منظور شده است که از سه سال پیش تاکنون ۲۸۶۵ طرح مصوب شده تعداد ۱۵۵۲ طرح به بهره برداری رسیده که منجر به ١٠٨٢۵ نفر اشتغالزایی شده است.
وی با تاکید براینکه مهارت آموزی برای آماده کردن افراد جهت ورود به بازار کار از اقدامات دیگر بنیاد است، بیان داشت: تعداد ۲۴۵۵ دانش آموز تحت پوشش این طرح هستند حمایت از کارگاههای تولیدی با محوریت مردم و تشکیل صندوقهای خرد اعتباری در مناطق هدف طرح آبادانی و پیشرفت از اقدامات دیگر بنیاد در این حوزه است.
افزایش مقاصد صادراتی تا ۵۶ کشور
وی بیان داشت: با رشد جهشی در عملیات اجرایی آزادراه تهران شمال در حال حاضر حدود ۳ هزار نفر در ۱۵۰ چه کاری مشغول کار هستند از چهار فاز آزادراه، فاز چهارم راه اندازی شده و فاز یکم در چند ماه آینده راهاندازی خواهد شد در حوزه صادرات مقاصد صادراتی از ۳۹ کشور در سال ۹۴ به ۵۶ کشور در سال ۹۶ رسیده است.
نقش فعال بنیاد مستضعفان در حوادث مترقبه
جعفرزاده ایمن آبادی با بیان اینکه بنیاد از دولت اعتباری نمیگیرد و درخواستی هم برای دریافت اعتبار ندارد، ادامه داد: در حوادث غیر مترقبه بنیاد نقش فعالی دارد از جمله در سیل خوزستان ۵۰ هزار بطری آب معدنی ۵۰۰ تن کنستانتره اختصاص یافت، و درسالهای ۹۶و ۹۷ در مناطق زلزله زده برای ساخت واحدهای مسکونی ۳۰۶ هزار تن سیمان به صورت بلاعوض اختصاص داده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه سهم بنیاد از GDP کشور حدود ۰،۸ درصد است، ادامه داد: کمک به ساخت ۱۳۰۰ کلاس درس با مشارکت ۵۰ درصدی سازمان نوسازی توسعه و تجهیزات مدارس که تاکنون ۳۰۰ کلاس به اتمام رسیده است.
سخنگوی فراکسیون اشتغال مجلس با اشاره به تفاهم برای احداث مراکز سلامت شبانه روزی به تعداد ۶۰ مورد که تاکنون ۲۵ مورد تحویل داده شده است، اظهار داشت: تعداد ۸۰ هزار مادر باردار در کشور تحت پوشش حمایت تغذیهای بنیاد هستند تعداد ۱۰۸ دانش آموز در کشور تحت پوشش طرح ارتقای تحصیلی بنیاد قرار دارد