گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو - از خبر پر سر و صدای دیروز فضای مجازی، یعنی شوی لواسان نباید صرفا با تعجب و تاسف عبور کرد، این پدیده دارای ابعاد پیدا و پنهان مهمی است که کنکاش و بررسی های دقیقی را میطلبد.
بعد اول: غربی بودن یا نبودن مسئله این است!
میتوان دریافت که ملاک هایی از قبیل عقلانیت، مذهب، انسانیت، زیبایی، ملیت، درستی ،رسوم، عرف، حقانیت و...در تصمیم گیری ها و انتخاب های بخش بسیار کوچکی از جامعه دیگر کاربرد ندارند؛ و آنچه جایگزین شده است عبارت است از غربی بودن؛؛ یعنی برای این بخش کوچگ از جامعه، صرفا غربی بودن ملاک است.
مثلا در خرید پوشاک، برای این افراد ، زیبایی، کیفیت،قیمت مناسب و... مهم نیست، فاجعه بارتر اینکه، حتی مهم نیست یک جنس را گران بخرند تا بتوانند پز پولداریشان را بدهند!! برای آنها صرفا مهم اینست که کالای خریداری شده غربی باشد. یا مثلا گاها مشاهده میکنیم برخی سلبریتی ها، لباس هایی می پوشند که جز سوژه خنده شدن در فضای مجازی، کاربردی ندارند! یعنی فارغ از اینکه لباس هایشان هیچ نشانی از فرهنگ و ایرانیت و عقلانیت ندارد، ذره ای و کمتر از ذره ای زیبایی و آراستگی هم ندارد.
یعنی تمایل به متفاوت بودن و غربی نشان دادن خود، آنچنان در روح و جانشان رسوخ کرده که عقلانیتشان تعطیل و زشتترین و نامناسب ترین لباس ها را هم زیبا و برازنده شان خود و مراسماتی که در آن شرف حضور میابند، میبینند!
خلاصه آنکه شو لواسان هم، در همین چارچوب قابل ارزیابی است.
با اینکه این جماعت ها، قلیل و کوچک هستند اما به هرحال به دلیل داشتن انواع تریبون ها و سر و صداهایی که راه می اندازند، نوجوانان و گاها جوانانی که تمایل به دیده شدن و متفاوت بودن دارند را با خود همراه میکنند.
بعد دوم: منورالفکرها راضی اند؟
همین چند روز پیش بود که چند روزنامه و برخی به اصطلاح منورالفکر؛ گریبان چاک دادند که چرا ملت نشسته اید در برابر این همه توهین آشکار به ویمن ( women ) !؟ میگفتند مگر نمی بینید که در بزرگترین دیوارنگاره پایتخت ، جایگاه زن را نزول داده اند به پایین ترین جایگاه ها، یعنی مادری و خانه داری!؟
اکنون نمی خواهیم نظرات این اعلی حضرتان منورالفکر را نقد کنیم و به تفصیل شرح دهیم که مادری و انسان سازی بزرگترین و والاترین فعل ممکن است؛ بلکه میخواهیم از حضور انورشان جویا شویم که چرا راجع به این شو ها مهرخموشی بر لب می نهند؟ چرا با ابزار جنسی شدن زنان و دختران برای تبلیغات کالاها مخالفت نمیکنید؟ چرا در این امور چشمه های جوشان نظریاتتان میخشکد؟ نکند این کارهارا در راستای حفظ شان و کرامت ویمن مورد نظرتان می نگرید؟
بعد سوم: حداقل انتظار از وزارت خانه محترم
مدت هاست که دیگر توقع و انتظاری از وزارت فرهنگ ، در باب فرهنگ سازی نیست، اما حداقل این مسئولین عزیز نباید کمی بیشتر به وظایف نظارتی خود بپردازند، اگر رمقی برای اقدامات ایجابی ندارند، نمیتوانند در برابر هنجارشکنی های علنی موثرتر واقع شوند؟
البته لازم به ذکر است که در مصداق اخیر، بعد از یک روز وارد شده اند و دستور جمع آوری و برخورد را داده اند، هرچند متاسفانه در بعضی از موارد و هنجارشکنی ها، کار خاصی انجام نمیدهند و گاها رویت شده همراهی نیز کرده اند.
بعد چهارم: فرصت سازی به سبک پرزیدنت روحانی
دور از انتظار نیست چند صباحی دیگر، ریاست محترم جمهوری برای حل مشکلات اقتصادی و پایین آوردن قیمت گوشت و مرغ و ماشین و خانه و...به موضوع شو تمسک جویند و خطابه فرمایند که مگر بهشت زوری است؟ هرچند اقدامات "آشنا" یا نا آشنای دیگری نیز بعید نیست!
بعد پنجم: دست مریزاد
نکته مهمی که نباید به هیچ وجه از آن غفلت کرد برمیگردد به حضور به موقع رسانه ها و فعالین دغدغه مند فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، چرا که توانستند به خوبی و درستی حساسیت ها را برانگیزانند و خطوط قرمز مردم و جامعه را پررنگ نمایند . تداوم این حضور، بیش از پیش در برابر جماعت هنجار شکن لازم است، چون همانطور که گفته شد، با اینکه کم هستند لکن سر و صدای کاذب زیادی دارند .