هوش مصنوعی میتواند پیشبینی کند که شما چه زمانی نیاز دارید از حداکثری عمر باتری گوشی هوشمندتان استفاده کنید.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، حتما برای شما پیش آمده که در حالی که سعی میکردید یک بازی آنلاین را به سرانجام برسانید، گوشیتان به یکباره شروع به دانلود چندین فایل حجیم ایمیل کرده است، یا شاید در حال خرید بلیت کنسرتی بودید که یک ماه منتظرش بودید، ولی در همان زمان گوشیتان هشدار میدهد که میخواهد سیستمعامشلش را بهروز رسانی کند. این شرایط آن هم در وضعیتی که گوشیتان در حال خاموش شدن است، واقعا بغرنج به نظر میرسد. اینها فقط برخی از چالشهایی است که گاهی برایتان پیش میآید و محققان میخواهند این چالشها را با کمک هوش مصنوعی برطرف کنند.
محققان بر این باورند که گوشیهای هوشمند در مواجهه با بهروزرسانیهای سیستم و حفاظت از شارژ باتری زیاد هم هوشمند نیستند. یک بهروز رسانی معمولی دهها دقیقه طول میکشد و کاربران در این مرحله نه میتوانند از تلفنشان استفاده کنند و نه میتوانند بهروز رسانی را متوقف و به بعد موکول کنند.
اغلب جمعآوری اطلاعات آنلاین توسط گوشیهای هوشمند، کاربران آنها را بهروز نگه میدارد، اما همین کار درصد بسیار بالایی از باتری گوشی را مصر میکند و زمانی که کاربران در حال انجام کارهای اینترنتی خود هستند، دانلود خودکار بخش زیادی از پهنای باند شبکه را اشغال میکند و واقعا کاربر را کلافه میکند.
محققان بر همین اساس روی سیستم هوش مصنوعیای کار میکنند که با یادگیری الگوهای مصرف باتری در گوشیهای هوشمند، شارژ باتری را برای روز مبادا حفظ میکند.
گوشیهای هوشمند طیف وسیعی از حسگرها و منابع دادهای دارند که اطلاعاتی را ارائه میدهند که برای درک عمیق الگوهای استفاده از تلفن از طریق تکنیکهای یادگیری ماشینی مورد استفاده قرار میگیرند. این سیستم هوش مصنوعی قرار است که عملکرد گوشی را براساس نیازها و الگوهای رفتاری و کاربری ما با گوشی تنظیم کند.
محققان میگویند: باتریهای گوشیهای هوشمند به طور کلی محدود هستند. بیشتر کاربران این گوشیها روزی یک بار آنها را شارژ میکنند. آنها نمیتوانند هر دم به دقیقه گوشیهای خود را شارژ کنند. بر همین اساس نیز سیستم هوش مصنوعیای ساختهایم که به جای استفاده از حسگرهای پرمصرف مثل میکروفون یا GPS (موقعیتیاب جهانی)، روی اطلاعاتی متکی است که نرمافزارش تولید میکند. این نرمافزار پیشبینی میکند که کاربر از چه اپلیکیشنهای استفاده میکند و چه زمانی به آنها دسترسی مییابد. همچنین فاکتورهایی مثل زمان روز و بازه زمانی استفاده از گوشی را مد نظر قرار میدهد.