رئیس دانشگاه تهران و رئیس هیئت ویژه بررسی سیلابهای اخیر گفت: این هیئت ۶ ماه فرصت دارد که گزارش نهایی سیلابها را به ریاست جمهوری و مردم ارائه دهد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و رئیس هیئت ویژه بررسی سیلاب اخیر کشور در نشست خبری که امرزو برگزار شد، گفت: بلایای طبیعی امری اجتناب ناپذیر است و در ایران شاهد تعدد این حوادث هستیم و داشتن آمادگی لازم برای مقابله این بلایا امری طبیعی است آنچه که کمک میکند بتوانیم با این حوادث مقابله کنیم علم و دانش است که استفاده از آنها امری ضروری است.
نیلی احمدآبادی خاطرنشان کرد: از اسفند ماه سال گذشته کشور ما دچار سیلاب شد و با توجه به همتی که مردم داشتند، بخشی از مشکلاتی که برای مردم این مناطق ایجاد شد در حال حل شدن است؛ اما پیرو این حوادث هیئتی را رئیس جمهور مامور کردند که با استفاده از تجارب ملی و دانش دانشگاهیان در نهایت گزارشی را به مردم ایران ارائه دهیم. موضوعی که در دستور کار این هیئت قرار گرفت روایت دقیق از آنچه که رخ داده است را داشته باشیم. اولین قدم این هیئت تهیه گزارش دقیق از سیلاب هاست که براساس این اطلاعات موضوعات آسیب شناسی خواهد شد و آنچه که موجب خسارت شده را اعلام میکنیم.
رئیس دانشگاه تهران یادآور شد: در پایان این گزارشها راهبردها مشخص میشوند این هیئت، هیئت مستقلی است و از اعضای هیئت علمی متخصص دانشگاههای کشور تشکیل شده است.
وی افزود: دانشگاهها دانش بسیار خوبی را کسب کرده اند و امروز روزی است که این دانش میتواند در خدمت کشور قرار بگیرد. اتفاق، اتفاقی بزرگی است که رئیس جمهور به دانشگاهیان اعتماد کرده و براساس این اعتماد از ظرفیت دانشگاهها استفاده میشود و هدف این هیئت استفاده از ظرفیت دانشگاه هاست.
نیلی احمدآبادی یادآور شد: بعد از صدور حکم شیوه همکاری و استفاده از ظرفیتهای ملی به ویژه دانشگاههای این مناطق را داریم و خواسته شده که تجارب خود را در اختیار هیئت قرار دهند. از همه ظرفیتهای کشور و دانشگاه استفاده میکنیم به ویژه از متخصصین، پژوهشگران که بتوانیم گزارش جامعی را ارائه دهیم.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: ما موظف هستیم از تجارب جهانی هم استفاده کنیم که پس از اعلام حکم رئیس جمهور بسیاری از دانشمندان ما در خارج از کشور اعلام کمک کردند که میتوانند تجارب خودشان را در اختیار هیئت قرار دهند اولین جلسه هیئت تشکیل شده ۱۵ کارگروه مشخص شدند که از جنبههای مختلف مسائل را بررسی کنند آنچه که برای این هیئت مهم است راهکارها برای عدم تکرار حوادث است که مهمترین کار این است که بدانیم چه اتفاقی رخ داده و علت حوادث چه بوده که بتوانیم از تکرار آن جلوگیری کنیم.
وی یادآور شد: در مدت ۶ ماه باید این گزارش ارائه شود اگرچه جمع بندی نهایی منوط به بررسیها خواهد بود امیدواریم در مرحله اول بتوانیم گزارش آسیب شناسی را ارائه دهیم و در مرحله بعد بقیه موارد را ارائه دهیم بر روی سایت دانشگاه تهران آیکونی تدارک دیده شده که مردم میتوانند اطلاعات لازم، فیلم، عکس و سایر موارد را در اختیار هیئت قرار دهند همچنین استفاده از شبکههای اجتماعی را در دستور کار قرار دادیم و با افرادی که صاحب نظر هستند ارتباط برقرار خواهیم کرد.
نیلی احمدآبادی در ادامه گفت: با استفاده از ظرفیت دانشگاههای مختلف با دقت سرعت و بدون شتاب زدگی عمل خواهیم کرد که بتوانیم از بسیاری از دانشگاهها کمکهای لازم را دریافت کنیم.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به امدادرسانی دانشگاهها در حادثه سیلاب اخیر گفت: بسیاری از دانشگاهها در کمک به سیل زدگان مشارکت داشتند که در ابتدا نیز دانشگاه تهران کمیتهای را تشکیل داد و براین اساس در حال رایزنی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هستیم که بتوانیم کمک لازم را در حوزههای شهرسازی، روانشناسی، آب شناسی، اقلیم شناسی و سایر موارد را داشته باشیم.
وی افزود: این تجربه را ما در زلزله سرپل ذهاب داشتیم وتجربه موفقی بود امیدواریم که بتوانیم برای حل این حادثه از ظرفیت دانشگاههای بزرگ استفاده کنیم یکی از اهداف این هیئت بررسی شرایط گذشته و پیش بینی شرایط آینده است که دانشگاههای بزرگ تهران در این خصوص با دانشگاه تهران همکاری میکنند. یک بانک اطلاعاتی نسبتا گستردهای هم از متخصصین تهیه خواهیم کرد که بتوانیم علاوه بر اساتید دانشگاه از این متخصصین استفاده کنیم.
نیلی احمدآبادی در خصوص اعتبار بودجهای جداگانه این هیئت گفت: قطعا این هیئت اعتبار جداگانهای میخواهد هنوز اعتبارات برآورد نشده است و پس از برآورد هزینهها گزارش آن به رئیس جمهور داده خواهد شد که بودجه مجزا در نظر گرفته شود.