هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: لازم است دستگاههای آموزش عالی توجه ویژهای به بیانیه گام دوم داشته باشند. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دومین نشست شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی در سال جاری با حضور اعضا و به ریاست وزیر علوم و با موضوع «بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و برنامههای دستگاههای آموزش عالی» در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، نایب رئیس شورا با تأکید بر مطالبه مقام معظم رهبری مبنیبر گفتمانسازی بیانیه دوم انقلاب در سطح جامعه دانشگاهی گفت: لازم است مجموعه دستگاههای آموزش عالی نسبت به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند.
وی افزود: بهنظر میرسد در فرآیند تبدیل سیاستهای کلی و دیدگاههای رهبران جامعه به مجموعه مقررات در دستگاههای متولی اجرای این سیاستها، باید به دنبال راهکار بود.
امین ناجی ادامه داد: تقویت بنیه علمی دانشجویان برای آمادهسازی جهت ورود به المپیادهای علمی از دیگر برنامههای ما مهم است. در المپیادی که روزهای پنجشنبه و جمعه هفته گذشته در کشور برگزار شد، برای نخستین بار ۲۹۳ دانشجوی ممتاز پیام نور را پشتیبانی کردیم و تلاش داریم رنکینگ خود را در زمینه علمیِ دانشجویی ارتقا دهیم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور تصریح کرد: در حوزه تربیت بدنی نیز به دنبال عمومیسازی و همگانی کردن ورزش هستیم. بهترین راه، افزایش مشارکت همگانی دانشجویان در فعالیتهای مربوط به تربیت بدنی و سلامت است.
رییس دانشگاه علم و صنعت از آغاز پروژه ساخت خوابگاه ۳۵۰ نفری پسرانه در محوطه دانشگاه و بهره برداری آن تا دو سال آینده خبر داد.
جبار علیذاکری ضمن بیان این مطلب به ظرفیت پذیرش دانشجویان خوابگاهی در دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه پذیرش بخشی از دانشجویان در سال جاری مازاد بر پیشبینیهای انجام شده در دانشگاه اتفاق افتاد بنابراین با مشکلاتی در حوزه تأمین خوابگاههای دانشجویان دختر مواجه شدیم که این مشکل نیز با اختصاص خوابگاهی در نزدیکی دانشگاه رفع شد.
مجتبی صدیقی معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان در ارائه گزارش عملکرد اهم فعالیتهای سازمان امور دانشجویان در سال ۱۳۹۷ به نظام آموزش عالی شایستهمحور، توانمند و کارآمد اشاره کرد و تأمین امکانات رفاهی مناسب برای دانشجویان از طریق توسعه برنامه عملیاتی وام ویژه دانشجویان دکتری، کمک به اجرای احداث خوابگاههای دانشجویی، اعمال سیاستهای تشویقی و تنبیهی در بازپرداختها، افزایش کیفیت خدمات تغذیه و حمایت از کارگاههای مهارتمحور را در این راستا از برنامههای راهبردی این سازمان برشمرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از اختصاص منابع مالی کمکی به دانشگاهها در حوزه رفاهی خبر داد و گفت: رایزنیها برای واریز این مبالغ با سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته است.
منصور، غلامی وزیر علوم تحقیقات فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص وضعیت تغذیه دانشجویان در سال جدید با توجه به افزایش قیمتها گفت: بحث نگرانیها در این خصوص وجود دارد، اما سعیمان این است که در بخش رفاهی دانشجویان کمبودی نداشته باشیم.
وی افزود: دانشگاهها همواره عنوان میکنند اگر نتوانیم بودجه مواد غذایی دانشجویان را تامین کنیم مجبور به تغییر رویه هستیم، اما در شرایط فعلی آنچه انجام میشود و نگرانیهای ناشی از افزایش قیمت برخی از اقلام غذایی است و تلاش ما این است که منابع مالی کمکی به دانشگاهها تزریق کنیم.
محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به بودجه فرهنگی سال جاری این دانشگاه گفت: امسال سال سختی از لحاظ مالی است و سعی ما این است که حمایتهای مناسبی را داشته باشیم.
وی افزود: تعداد بسیار زیادی از دانشجویان دانشگاه آزاد معوقات پرداختی دارند و، چون این دانشگاه از بودجه دولتی برخوردار نیست و وابسته به شهریه دانشجویان است با مشکلات خودش مواجه است.
مسئول خیریه فردای سبز دانشگاه شریف گفت: این خیریه به رسم هرساله امسال مصادف با آغاز ماه مبارک رمضان، تعداد ۲۰۰ بسته ارزاق برای نیازمندان حومه شهر تهران تهیه و میان آنها توزیع کرد.
سلیمانی، مسئول خیریه فردای سبز دانشگاه شریف، در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون فعالیتهای این خیریه دانشجویی در ایام ماه مبارک رمضان گفت: این خیریه دانشجویی به رسم هرساله امسال مصادف با آغاز ماه مبارک رمضان، تعداد ۲۰۰ بسته ارزاق برای نیازمندان حومه شهر تهران تهیه و میان آنها توزیع کرد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در مورد جذب غیرقانونی هیئت علمی در این دانشگاه گفت: تاکنون هیچ موردی از این دست پیدا نشده؛ اما آنچه که بسیار است حرف و سخن و تهمتهایی که دورادور در این باره زده میشود.
خنیفر، رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: به اعتقاد من اولین نمایشگاه قرآن و در واقع آغاز پاسداشت تدبر در قرآن زمان سلمان فارسی بوده است که سوره حمد را تفسیر کرد. بعد از آن نیز کارهایی انجام شد تا سورههای مختلف قرآن به زبان فارسی دری ترجمه و تفسیر شود، اما متاسفانه نیمه کاره رها شد.
وی ادامه داد: براساس مصوبه جلسه هفتاد شورای هماهنگی قرآنی دانشگاهها میزبانی و مدیریت بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن امسال به دانشگاه فرهنگیان واگذار شد و این اولین بار است که به طور مشخص یک دانشگاه میزبانی بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن را برعهده گرفته است. پیش از این معمولا این مسئولیت را برعهده وزارت علوم، وزارت بهداشت و امثالهم بود.
علی امام قلی، عضو واحد علمی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف و مسئول طرح «کاروژه» در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به برگزاری دوره جدید کارورزی به عنوان کاروژه در دانشگاه شریف گفت: این طرح از سال ۹۴ با ایده یکی از دانشجویان بسیج دانشجویی راه اندازی شد و خلاصه ایده این بود که کارآموزی که در دانشگاهها است را هدفمند کنیم؛ به طوری که خروجی کارآموزی و کارهایی که دانشجو در این دوره انجام میدهد بتوانیم تبدیل به پروژه کارشناسی کنیم و به قدری موثر و مفید باشد که بتواند این کارآموزی فایده داشته باشد.
امام قلی افزود: هدف ما این است که شرکتهای دانش بنیان را به دانشجویان معرفی کنیم و این شرکتها متناسب با نیازهایی که دارند دانشجویان را برای دوره کارآموزی جذب کنند. در کنار این موضوع دانشجویان هم بتوانند مهارت لازم را در رشتههای خودشان کسب کنند و فعالیت خود در دوره کارآموزی را تبدیل به پروژه کارشناسی کنند..
رئیس دبیرخانه یازدهمین جشنواره بینالمللی فارابی گفت: زمان دریافت آثار یازدهمین جشنواره بینالمللی فارابی؛ ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی، از اول خردادماه تا ۳۱ مردادماه ۹۸ است.
حسین میرزایی رئیس دبیرخانه یازدهمین جشنواره بینالمللی فارابی گفت: آثار مورد پذیرش جشنواره همچون ادوار گذشته در چهار محور شامل «کتاب پژوهشی»، «گزارش اختتام یافته پژوهش»، «رساله دکتری» و «پایاننامه کارشناسیارشد» است. آثاری که از ابتدای سال ۱۳۹۵ تا پایان اسفند ۱۳۹۷ پایان یافتهاند میتوانند در این دوره از جشنواره شرکت کنند.
وی افزود: آثار علمی در این جشنواره در پانزده گروه علمی اخلاق، ادیان و عرفان، تاریخ، جغرافیا و باستانشناسی، حقوق، زبان، ادبیات و زبانشناسی، علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی، علوم تربیتی، روانشناسی و علوم ورزشی، علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقهای، علوم قرآنی، تفسیر و حدیث، فقه و اصول، فلسفه، منطق و کلام، فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی و کتابداری، مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، مطالعات هنر و زیباییشناسی و مطالعات میان رشتهای دریافت میشوند.
حرکات موزون و نامربوط، شوخیهای خارج از عرف و نامناسب برای فضای دانشگاه، عملکرد معاونت فرهنگی واحد علوم تحقیقات که بانی برگزاری این برنامه بوده است را به طور کامل زیر سوال میبرد.
هفته گذشته اختتامیه چهاردهمین جشنواره ورزشی درون دانشگاهی علوم تحقیقات، به همت معاونت فرهنگی و مدیریت تربیت بدنی این دانشگاه برگزار شد.
قرار بود در این جشنواره ورزشی از دانشجویانی که افتخارات ورزشی این دانشگاه هستند، تقدیر و تشکر به عمل بیاید، اما آنچه که در این برنامه رخ داد کاملا متفاوت از فضای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و روحیات پهلوانی برای ورزشکاران دانشگاه اتفاق افتاد و نشان از سخیف کردن افتخارات و شخصیت دانشجویان دانشگاه داشت. ماجرا از این قرار بود که یکی از کمدینهای دست چندم به نام دی جی «گوران» به این برنامه دعوت شده و فضای برنامه را علاوه بر لودهگی و استهزاء، به عدم رعایت شئونات نیز کشانید.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد با اشاره به حاشیه اختتامیه المپیاد ورزشی واحد علوم تحقیقات گفت: دستورالعمل به همه واحدها برای جلوگیری از اقدامات دور از شان دانشگاه ابلاغ میشود.
حجت الاسلام کلانتری، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به اتفاقات اخیر در دانشگاه علوم تحقیقات گفت: برنامهای که در دانشگاه علوم تحقیقات برگزار شد، بدون هماهنگی و به دلیل نبود معاونت فرهنگی در این دانشگاه برگزار شده است.
کلانتری افزود: از نظر ما این گونه برنامههایی که در شأن دانشگاه نیست، مورد تایید و قبول نیست و رئیس دانشگاه باید این موارد را پیگیری کند.
عبدالحمید علیزاده در خصوص عملکرد سازمان امور دانشجویان و موضوع جذب و پذیرش دانشجویان خارجی گفت: در سال جاری مجموعاً ۳۵ دانشگاه در بحث جذب دانشجویان خارجی فعال شدند.
مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه امسال، ۱۰ دانشگاه به جمع دانشگاههای میزبان دانشجوی بینالمللی اضافه شدند گفت: امسال تعداد دانشگاههای ما از ۲۵ به ۳۵ دانشگاه ارتقا پیدا کرد.
معاون حقوقی و پارلمانی دانشگاه آزاداسلامی توضیحاتی درباره چگونگی پرداخت شهریه دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل که به صورت ناقص از صداوسیما پخش شده بود ارائه کرد.
علیرضا منادی سفیدان، معاون حقوقی و پارلمانی دانشگاه آزاداسلامی درباره مصاحبه خود با یکی از خبرنگاران صداوسیما مبنی بر اینکه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دیگر نیازی به پرداخت شهریه ندارند، اظهار کرد: این مصاحبه حدود ۲۰ روز پیش در گرمسار انجام شد. موضوع مصاحبه هم درباره رونمایی ازیادمان شهدای واحد گرمسار بود. سوالی در پایان پرسیده شد که چه کمکی برای شهریهها خواهید داشت که پاسخ داده شده، ولی مصاحبه به صورت کامل پخش نشد.
نقل و انتقال و میهمانی دانشجویان علوم پزشکی صرفاً بر اساس سامانه انجام میگیرد. این سامانه از ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۸ فعال شده است و دانشجویان تا ۱۵ خرداد ۹۸ فرصت دارند که درخواست خود را در سامانه ثبت کنند.
سامانه ثبت نام میهمانی دانشجویان به نشانی http://guest.behdasht.gov.ir و سامانه ثبت نام دانشجویان انتقالی به نشانی http://transmission.behdasht.gov.ir است.
بر اساس برنامه اعلام شده دانشگاهها و یا دانشکدههای علوم پزشکی که در نیمسال اول ۹۹-۹۸ پذیرش دانشجوی میهمانی یا انتقال ندارند بایستی اطلاع رسانیهای لازم را در این خصوص به انجام رسانند.
ظهر یکشنبه ۲۳ اردیبهشت، دانشگاه تهران روز شلوغی داشت. اما اصل ماجرا چه بود؟ روایت دست اول ما از ریز و درشت این تجمع در ادامه تقدیم میشود.
نه اعتراض عدهای کمشمار و پرسروصدا علیه قوانین شرعی چیز عجیبی است و نه تجمعات دانشجویی اتفاق بدیعی به حساب میآید. اما اینکه دانشگاه، به بهانه یک بخشنامه و شیوهی اجرایش بشود محل اجتماع علیه قانون و شرع، یکی از آن اتفاقات غریبی است که از آدمهای غیرعادی و غریب بر میآید. از کسانی مثل چپها که با رویای احیای کمونیسم زندگی میکنند و گاهی برای تحقق رویایشان، لابلای دانشجوها دست و پا میزنند! ظهر دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸، دانشگاه تهران صحنهی وقوع چنین اتفاقی بود. صحنه تجمعی که از یک سوء تفاهم آغاز و به رفتارهای فاشیستیِ پیروان استالین ختم شد.