نظارت ناکافی یا نبود نظارت باعث شده تا سلبریتیها مروج فرهنگ لیبرالی غرب در جامعه باشند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-معصومه ترابیگی؛* اخیرا شاهد آن بودیم که پویش اتحاد و همبستگی سلبریتیها در فضای مجازی در حمایت از کشف حجاب ستاره اسکندی در خارج از کشور شکل گرفت. پیش از آن نیز رامبد جوان و مساله بدنیا آوردن فرزندش در کانادا موجی از نارضایتیها را در بین مردم به وجود آورد.
همه ما میدانیم که سلبریتیها تا چه میزان روی افکار عمومی اثرگذاری دارند که گاه این اثرگذاری بار منفی به دنبال دارد.
اغلب سلبریتیها از ایدئولوژی و فرهنگ غرب تاثیر پذیرفته اند و این اثرپذیری آنها به عینه در جامعه نمایان است. برای مثال آنها خود را فردی دیندار در بین مردم معرفی میکنند، اما هنجارشکنیهای آنها خلاف دین مبین اسلام و فرهنگ جامعه ماست.
این رفتار دوگانه نشأت گرفته از فرهنگ ریبرالی غرب است که در سلبریتیهای ما نیز رخنه کرده که آگاهانه یا ناآگاهانه در حال ترویج آن بین عامه مردم هستند. آنها معتقدند که ما افرادی دیندار هستیم که در خلوت به این دینداری میپردازیم، اما در عمل رفتاری غیر از دینداری را به نمایش میگذارند.
سینما و تلویزیون نیز همچون اماکن آموزشی، فضایی تربیتی در سطح گستردهای است، هر کسی که بخواهد وارد این فضا شود از او آزمونها و تستهای بازیگری گرفته میشود، این آزمونها باید برای عقاید این افراد نیز انجام شود.
گاه یک کارگردان یا یک نویسنده عقاید شخصی خود را در فیلمها وارد میکنند و این امر در افکار عمومی تاثیر بسزایی میگذارد.
علاوه بر این بسیاری از مردم در فضای مجازی صفحات شخصی هنرمندان را دنبال میکنند که در این فضای بدون کنترل نیز اغلب رفتارهایی از سلبریتیها مشاهده میشود که مغایر با فرهنگ ایرانی اسلامی ماست.
نبود نظارت یا نظارت ناکافی در حوزه فرهنگ به مراتب اثرات سوء بیشتری را در دیگر حوزههای مهم کشور دارد. از همین روی از مسئولان حوزههای فرهنگی انتظار میرود بیش از گذشته بر رفتار قشر اثرگذار سلبریتی نظارت داشته باشند.
معصومه ترابیگی- دبیر فرهنگی انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور مشهد
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.