امروز در چند نوبت تلاش شد طی تماس با برخی مقامات دولتی درباره تناقض میان اظهارات آنها با مفاد نامه منتشر شده درباره بودجه صدا و سیما پاسخی دریافت شود، اما این تلاش بینتیجه ماند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چند روز پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه بهدنبال ناراحتی رئیسجمهور حسن روحانی و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه از مجموعه تلویزیونی «گاندو» دولت دستور به قطع بودجه صدا و سیما گرفته است.
طبیعی بود که اعضای هیئت دولت در حضور خود در جمع خبرنگاران پس از نشست این هیئت در روز چهارشنبه در این باره مورد سوال واقع شوند؛ رئیس دفتر رئیسجمهور در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره صحت و سقم این خبر، ضمن تکذیب آن تصریح کرد:
در جلسه هیات دولت همانند هر جلسه دیگری این آزادی مخصوصاً در بخش اول جلسه وجود دارد که وزیران براساس یک سری موضوعات، خبر، پیشنهاد و نظراتی را مطرح میکنند. آقای ظریف در رابطه با آنچه که وی به عنوان توهین به وزارت خارجه میدانسته صحبتهایی انجام داده و هر شخص دیگری هم اگر چنین موضوعی را به طور مثال توهین به هر دستگاه مثلاً دستگاه قضایی یا وزارت اطلاعات میدانسته ممکن بود چنین صحبتهایی را مطرح کند.
وی در ادامه تأکید کرده بود:، ولی اینکه این موضوع باعث کاهش بودجه صدا و سیما شده باشد، خیر! چنین چیزی مطرح نبوده و بودجه صدا و سیما کاهش نیافته و طبق آن چیزی که مصوب شده انجام میشود.
واعظی همچنین گفته بود: بحث این است که بایستی نظارتی در خصوص بودجهای که به صدا و سیما داده میشود، انجام شود و این بودجه بایستی هزینه کارکنان و کارمندان این سازمان شود و آنها از این بودجه نفع ببرند. اگر صدا و سیما میخواهد برنامهای علیه دولت یا علیه شکاف در داخل کشور یا دوقطبی شدن بشود، بودجه صرف این موضوعات شود، و این موضوع بیشتر درباره نظارت بر آن بودجهای است که دولت میپردازد.
همچنین علی ربیعی سخنگوی دولت پس از انتشار خبر قطع بودجه صدا و سیما بهدستور رئیسجمهور طی توییتهایی واکنش نشان داد و نوشت که در فضای سیاست زده غیر اخلاقی، اینبار پرداخت بودجه صدا و سیما از سوی دولت را به مسایل پیش پا افتاده مرتبط کردهاند.
وی افزوده بود که دولت، بودجه رسانه ملی را با همه محدودیتهای خود فراهم میکند و هرگز حقوق و دستمزد کارکنان خدوم و زحمتکش این دستگاه مهم را فدای سوگیریهای معدودی نمیکند.
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به اینکه بودجهریزی عملیاتی و تخصیص مبتنی بر عملکرد شامل همه دستگاهها میشود، تصریح کرده بود که در طی مذاکره با پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه مشخص شده است که هنوز بودجه تعداد زیادی از دستگاهها تخصیص نیافته است و تا پایان ماه تخصیص همه دستگاهها از جمله صدا و سیما صادر خواهد شد بودجه ریزی عملیاتی و تخصیص مبتنی بر عملکرد شامل همه دستگاهها میشود.
اما بر اساس نامهای که محتوای آن منتشر شد، محسن حاجی میرزایی دبیر هیئت دولت روز ۱۹ تیر مقارن با نشست هفته گذشته هیئت دولت، خطاب به محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نوشته است: «بنا به دستور رئیسجمهور در جلسه هیئتوزیران به تاریخ ۱۹ تیر ۹۸ سازمان برنامه و بودجه کشور اعتبارات سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران را پس از تأیید دو نماینده رئیسجمهور در شورای نظارت سازمان یاد شده تخصیص دهد».
در این راستا امروز خبرنگار فارس در چند نوبت تلاش کرد طی تماس با واعظی و ربیعی درباره تناقض موجود میان اظهارات آن دو با مفاد نامه دبیر هیئت دولت به نوبخت توضیح بخواهد و این پرسشها را مطرح کند:
۱. آیا روحانی رئیسجمهور اساساً چنین دستوری درباره بودجه صداوسیما صادر کرده است یا نه؟
۲. آیا دولت بودجه صدا و سیما را صفر کرده است یا نه؟
۳. آیا اصل نامهای که با امضای دبیر هیئت دولت منتشر شده است، صحت دارد یا نه؟
اما تلاش برای این تماسها تا این لحظه ناکام بوده است.
البته در مرحله بعد، خبرنگار ما موفق شد با نگارنده نامه فوق یعنی حاجیمیرزایی تماس حاصل کند.
دبیر هیأت دولت در این گفتگو در پاسخ به طرح این موضوع که «اخیراً نامهای با امضای شما مبنی بر اینکه سازمان برنامهو بودجه، اعتبارات سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران را پس از تایید ۲ نماینده رئیس جمهور در شورای نظارت سازمان یادشده تخصیص دهد» گفت: شما با سخنگوی دولت صحبت کنید!
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا شما در این باره نظری دارید، عنوان کرد: من نظری ندارم!
حاجی میرزایی در پاسخ به این سوال که آیا موضوع کاهش بودجه صداوسیما در جلسه هیات دولت توسط حسن روحانی مطرح شده است یا نه؟ پاسخ داد: نه، اصلاً، چنین چیزی مطرح نشده است!