مدیرکل مبارزه با پولشویی و مبارزه با فرار مالیاتی با بیان اینکه، بانک مرکزی بایستی تا نیمه اسفند ماه امسال شناسه یکتای دستگاه های پوز را ارائه کند، گفت ...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هادی خانی با بیان اینکه، هفت میلیون دستگاه کارتخوان در کشور توزیع شده که باید نوع کاربرد و استفاده کننده از آنها مشخص شود، گفت: متاسفانه برخی فعالان اقتصادی به نام افرادی که از معافیت مالیاتی برخوردارند اقدام به دریافت کارتخوان میکنند یا این کارتخوانها به نام منشی، کارمند و یا افراد غیر است که در این جا بحث فرار مالیاتی مطرح میشود.
وی گفت: بر اساس ماده 9 اصلاحیه آئین نامه اجرایی تبصره 2 ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم (مصوب سال 94) بانک مرکزی مکلف است با همکاری سازمان امور مالیاتی در مدت یکسال، پایانههای کارتخوان و ابزارهای اینترنتی پرداخت را ساماندهی کند و همه دستگاههای کارتخوان در کشور باید یک شناسه یکتا دریافت کنند.
خانی تاکید کرد، با توجه زمان تصویب این آیین نامه در اسفند ماه سال 97 با تعامل خوبی که با بانک مرکزی شکل گرفته این کار تا پایان سال عملیاتی خواهد شد. بر این اساس از تاریخ ارائه شناسههای یکتا هر دستگاهی که فاقد این شناسهها باشد باید غیر فعال شود.
کارتخوانهای موجود در کشور با تعداد مودیان مالیاتی همخوان نیست
این مدیر کل سازمان مالیاتی با بیان اینکه 4.3 میلیون مودی سازمان مالیاتی در کشور وجود دارد، گفت: اما برای هیچ کدام از 7 میلیون کارت خوان موجود شناسه وجود ندارد و قرار است با کمک بانک مرکزی این فرایند تکمیل شود.
تشریح فرایند سواستفاده از حسابهای اجارهای
وی گفت: با ارائه شناسه به دستگاههای پوز مشخص میشود که این دستگاهها به صورت اجارهای کار نمیکند و دستگاه پوز به نام منشی و یا کارمندی که فعال اقتصادی نیست غیر فعال خواهد شد.
خانی ادامه داد، از حسابهای اجارهای به دو صورت سواستفاده میشود که فرم اول استفاده از دستگاه پوز است و شکل دوم گرفتن وکالت از صاحب حساب بوده و عملا حساب تصرف شده و از آن به صورت مستقیم سو استفاده میشود.
اقدام جدید برای پالایش حسابهای بانکی برای مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی
مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه هماکنون 500 میلیون فقره حساب بانکی در کشور وجود دارد، گفت: مشخص نیست این حسابهای بانکی با چه هدفی و توسط چه افرادی استفاده میشود.
وی در پاسخ به اقدامات انجام شده در خصوص ساماندهی 500 میلیون حساب بانکی در کشور گفت: در حال رایزنی هستیم تا اعتبار سنجی صاحبان حساب توسط بانکها انجام شود. بر اساس مقرراتی که در خصوص اعتبار سنجی در کشور داریم این موضوع پیگیری خواهد شد. بانک مرکزی سامانهای برای این موضوع راه اندازی کرده و صاحبان حساب متناسب با نوع فعالیتشان اعتبار سنجی شده و متناسب با آن حساب شان رصد میشود. بر این اساس اگر این حسابها خارج از اعتبار لحاظ شده، گردش مالی داشته باشند جزو دسته با ریسک بالای پولشویی یا فرار مالیاتی قرار میگیرند.
وی افزود: پیش بینی میشود تعداد حسابهای بانکی اجارهای کم نباشد و تلاش میکنیم با دسترسی به ریز دادهها با کمک بانک مرکزی این موضوع را به دقت رصد کنیم و موارد تخلف به قوه قضاییه ارایه شود.
وی افزود، در پالایش حساب بانکی سازمان مالیاتی به صورت محدود و موردی اقدام میکند و اما برای بررسی تمام حسابهای فعال کشور مقررات لازم وجود دارد و از مسیر بانکی این موضوع نیز پیگیری میشود. البته برای این مسیر سقف زمانی در نظر گرفته نشده اما موضوع مورد اشاره با سرعت قابل توجهی جلو میرود.
اطلاعات تراکنشهای بانکی سالهای 95 تا 97 به سازمان مالیاتی رسید مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی درخصوص رصد تراکنشهای بانکی نیز گفت: طبق قانون، بانک مرکزی موظف است پایان هر سال اطلاعات حسابهای بانکی را که گردش مالی آن بیش از 5 میلیارد تومان است را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد. دیتای این حسابها مربوط به سالهای 95 تا 97 دریافت شده و اطلاعات مربوطه در حال بررسی است.