سفیر عربستان در هند گفت: کشورش صد میلیارد دلار در هند برای تقویت روابط و تنوع اقتصاد خود سرمایه گذاری میکند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از راشا تودی، عربستان سعودی به دنبال یک سرمایه گذاری بلند مدت در بخشهای کلیدی هند مانند پتروشیمی، زیرساختها و معادن است. هدف عربستان از این سرمایه گذاری متنوع کردن اقتصاد کشور است.
سعود بن محمد الساتی، سفیر عربستان طی مصاحبهای در هند گفت: «هند یک مقصد سرمایه گذاری جذاب برای عربستان است و عربستان قصد دارد در بخشهای کلیدی با دهلینو همکاری بلند مدت داشته باشد».
عربستان سعودی بزرگترین صادر کننده نفت دنیا و یک عرضه کننده مهم انرژی برای هند است که ۱۷ درصد نفت خام و ۳۲ درصد الپیجی این کشور را تامین میکند. عربستان قصد دارد تا ۱۰۰ میلیارد دلار در هند سرمایه گذاری کند. این سرمایه در بخشهای انرژی، پالایشگاهی، پتروشیمی، زیرساختی، کشاورزی، مواد معدنی و معادن هزینه خواهد شد.
طبق گفته سفیر عربستان، شرکت آرامکو با شرکت ریلاینس اینداستریز هند شریک خواهد شد که نشان دهنده ماهیت استراتژیک روابط انرژی بین دو کشور است.
وی گفت: «سرمایهگذاری پیشنهادی آرامکوی عربستان در بخش انرژی هند مانند ۴۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری در پالایشگاه وست کوست و پروژه پتروشیمی ماهاراشترا و شراکت طولانی مدت با ریلاینس، تقطه عطف استراتژیکی در روابط دو جانبه ماست».
الساتی گفت: هدف طرح دورنمای ۲۰۳۰ بن سلمان، ولیعهد عربستان کاهش وابستگی اقتصادی کشور به نفت و متنوع کردن اقتصاد است. وی گفت: توسعه قابل ملاحظه تجارت بین هند و عربستان در بخشهای مختلف، بخشی از این طرح است. غیر از بخشهای انرژی و نفت، بیش از ۴۰ فرصت همکاری و سرمایه گذاری مشترک بین دو کشور در ۲۰۱۹ مشخص شده است که امید برای بالا بردن ۳۴ میلیارد دلار سطح تجارت دو جانبه فعلی را در سالهای آینده افزایش میدهد.
الساتی گفت: «ظرفیت بالایی برای تجارت مخصوصاً تجارت غیر نفتی وجود دارد و ما قصد داریم همکاری را در زمینههای اقتصادی، بازرگانی، فرهنگی، سرمایه گذاری و تکنولوژیکی ادامه دهیم».
عربستان در همین هفته اعلام کرده بود که با راه اندازی یک برنامه جدید صدور ویزا برای ۴۹ کشور، درهایش را به روی گردشگران خارجی باز میکند. این اولین اقدام عربستان در اصلاحات اجتماعی طبق طرح دورنمای ۲۰۳۰ است.