عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: برای اولین بار در ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان دانشگاه تبریز پرورش بوقلمون به صورت کاملا ارگانیک صورت گرفت.
فرزین شهبازی، عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از ایجاد ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان پرورش بوقلمون به صورت کاملا ارگانیک در دانشگاه تبریز خبر داد و گفت: این کار برای اولین به صورت کاملا ارگانیک و با چرای آزاد صورت میگیرد.
شهبازی مطرح کرد: با توجه به پتانسیل بالای اراضی ایستگاه خلعت پوشان در راستای تولید محصولات زراعی، باغی و دامی، در صورت حمایت امکان توسعه و بهره برداری بیشتر وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز اظهار کرد: به تحقیقات زیادی در مورد فواید گوشت بوقلمون در تغذیه انسان انجام گرفته و از آن به عنوان یکی ازسالمترین گوشتهای مورد مصرف انسان یاد شده است، حدود ۶۵ درصد گوشت بوقلمون سفید و در ناحیه سینه و ۳۵ درصد آن قرمز و مربوط به ناحیه رانها است.
وی گفت: گوشت پخته بوقلمون دارای پروتئین نسبتا خوبی است بهطوریکه هر ۱۰۰ گرم از آن در حدود ۲۶-۲۳ درصد پروتئین دارد. فسفر گوشت بوقلمون نسبت به بیشتر حیوانات اهلی بالاتر است. گوشت بوقلمون نسبت به گوشت سایر حیوانات اهلی، حاوی مقدار بیشتری از ویتامینهای گروه B. است. مقدارکلسترول گوشت بوقلمون نسبت به بیشتر حیوانات اهلی پایینتر و نسبت اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه به اسیدهای چرب اشباع نیز در گوشت بوقلمون تا حدودی بالاتر از سایرحیوانات اهلی است. گوشت بوقلمون حاوی مقدار نسبتا بالایی از مواد معدنی روی، آهن، سلنیوم و اسید آمینه مهم تریپتوفان است.