بسیج دانشجویی دانشگاه ایلام در بیانیهای در واکنش به بررسی مجدد طرح تصویب ۸ منطقه آزاد اعلام کرد: طبق بررسیهای انجام شده گسترش مناطق آزاد با برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه ایلام در بیانیهای در واکنش به بررسی مجدد طرح تصویب ۸ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی خطاب به عموم مردم اعلام کرد: قیمت محصولات و امکانات در مناطق آزاد، بر خلاف تصوری که در میان مردم رواج دارد چندین برابر منطقه اصلی است به دلیل نرخ دلار و وابستگی واردات به دلار.
در این بیانیه آمده است: پس از در دستور کار قرار گرفتن مجدد طرح تصویب ۸ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی، بسیج دانشجویی دانشگاه ایلام طبق رسالت علمی و اجتماعی خود برآن شد که در این زمینه خطاب به مردم و مسئولین روشنگری نماید و بار دیگر معایب گسترش این مناطق را متذکر شود.
۱- گسترش مناطق آزاد به دلیل اعمال نشدن مالیات سبب رونق زمین خواری میشود، چرا که زمین کافی برای تاسیس شرکتهایی که شعبه اصلی و یا شعبه دیگری در منطقه اصلی کشور وجود دارد و ناچار رو به زمین خواری میآورند.
۲- قیمت محصولات و امکانات در مناطق آزاد، بر خلاف تصوری که در میان مردم رواج دارد چندین برابر منطقه اصلی است به دلیل نرخ دلار و وابستگی واردات به دلار.
۳- منطقه آزاد پس از تصویب مستعد مهاجر پذیری میشود و، چون بستر کاری برای افراد بومی وجود ندارد، افراد بومی منطقه خود نیز مجبور به مهاجرت میشوند و منطقه آزاد نه تنها باعث رونق اشتغال جوانان نخواهد شد بلکه حتی مانع اشتغال و کارورزی آنان نیز میشود.
۴- به دلیل عدم وجود مالیاتی که در مطالب فوق ذکر شد و احتیاج به زمین و ملک؛ در این مناطق ممکن است حق خوری به وضوح به چشم بخورد و فردی بیاید با یک قولنامه و یا یک سند ادعای مالکیت ملک یا زمینی شود که فرد سال هاست در آن زندگی میکند.
۵- خطاب به نمایندگان عزیز، طبق بررسیهای انجام شده گسترش مناطق آزاد با برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد.
۶- با توجه به قانون اساسی یک منطقه برای منطقه آزاد شدن نیازمند امکانات و زیر ساختهای لازم است که در حال حاضر در این مناطق پیشنهاد شده زیر ساختهای کافی وجود ندارد.
۷- با توجه به عدم نظارت کافی بر اجرای قوانین در مناطق آزاد کنونی گسترش بیشتر مناطق آزاد به این عدم نظارت بیش از پیش دامن میزند.
۸- میزان مالیات در این مناطق صفر است، در صورتی که در این مناطق، مالیات پلکانی در نظر گرفته شود که به این طریق میشود از نقض قانون و همچنین رانت خواری جلوگیری کرد.
با توجه به موارد ذکر شده لازم است سوالاتی مطرح شود... اینکه ذی نفعان این طرح چه کسانی هستند که حاضر به زیر پا گذاشتن منافع ملی برای منافع خود هستند؟ و چرا نمایندگان مجلس به عنوان وکلای ملت تصمیم به بررسی دوباره طرحی گرفتهاند که منجر به کاهش چشم گیر تولیدات داخل و وابسته شدن کشور به صادرات میشود؟