جهانشاه آلمحمود، عضو هیات انتخاب رادیو تئاتر سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر معتقد است؛ نمایشهای رادیویی در شرایط ظهور و بروز رسانههای جدید نیاز به بازتعریف دارند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «جهانشاه آل محمود»، عضو هیات انتخاب بخش رادیو تئاتر این رویداد درباره جایگاه رادیو در میان رسانههای نوظهور و تصویری جدید گفت: برخی از گونههای هنری در شرایط فعلی رشد سینوسی دارند، اما بعضی دیگر عقبگرد آشکاری دارند، سالهاست که نمایش رادیویی مهجور واقع شده است و با توجه به گسترش رسانههای دیگر شاید نیاز به بازتعریف دارد، البته این اتفاق همواره برای بخش عمده رسانههای کلاسیک به فراخور زمان رخ داده است.
وی با تاکید بر اینکه یک اثر رادیویی برای ماندگاری در ذهن مخاطب باید کیفیت بالایی داشته باشد، توضیح داد: رادیو رسانهای خیال انگیز است و به دلیل اینکه تصویر واحدی را ارائه نمیکند، شاید به اندازه رسانههای تصویری در ذهن شنونده ماندگار نشود و رادیو تئاتر هم به تبع باید از کیفیت بالایی برای جذب مخاطب برخوردار باشد.
این هنرمند پیشکسوت افزود: اگر بخواهم ایدهآل نگاه کنم کار خوب و با کیفیت بسیار سخت پیدا میشود، اما باید قدردان زحمت هنرمندان فعال در زمینه رادیو و گونههای مرتبط با آن بود. وقتی هنرمندانی از یک شهرستان کوچک کار را آنقدر جدی میگیرند، دل مان میلرزد و انرژی میگیریم.
آلمحمود، همچنین درباره معیارهای انتخاب آثار این بخش بیان کرد: رادیو تئاتر با نمایش رادیویی متفاوت است و به مخاطب تصویر هم ارائه میکند. برای ما اینکه آثار تصویرسازی و قابلیت اجرای درست و مناسبی داشته باشند در انتخاب آثار اهمیت داشت.
این هنرمند درباره تاثیر جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بر رونق نمایش در ایران گفت: سالهاست که با جشنواره تئاتر فجر همکاری دارم، به نظرم هر جشنوارهای مشمول مرور زمان میشود و از محیط پیرامون خود تاثیر میپذیرد. معتقدم برگزاری جشنوارهای به این وسعت برای تئاتر ایران اتفاق ارزندهای است و روزنه خوبی برای دیده شدن آثار هنرمندان است که متاسفانه امکان عرضه مناسب آثارشان را در دیگر ایام سال در اختیار ندارند.
وی درباره شاخصههایی که هنرمندان جوان برای فعالیت در رادیو باید مدنظر داشته باشند، توضیح داد: امکان بازآموزی، تقویت بدنه پژوهشی و تجربی، آشنایی با شرایط روز جامعه و ... از جمله موضوعاتی هستند که هنرمندان علاقهمند به فعالیت در رادیو باید به آنها توجه کنند و به نظرم با وجود جوانان مستعد در این حوزه در آینده شاهد خلق و ارائه آثار خوب و ارزندهای خواهیم بود.
سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند بهمن ماه امسال در تهران برگزار میشود.