بیشتر بخوانید:
بعد از مدتها مطالبه گری، با پیگیریهای مصرانه دانشجویان هرمزگانی و بعد از ارسال نامههای متعدد، در نهایت سازمان حفاظت محیط زیست استان هرمزگان ۱۵ تیر ۹۸ در جوابیهای، به نامه بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان پاسخ داد. این سازمان در پاسخ به این مطالبه دانشجویان مبنی بر تدبیر مسئولین جهت جلوگیری از روند تخلیه پساب آب شیرین کنهای صنعتی به دریا و آلودگی ناشی از آن، میگوید: مهمترین تدابیر اتخاذ شده در موضوع احداث آب شیرین کنها، ضوابط استقرار صنایع و استانداردهای زیست محیطی و استفاده از تکنولوژیهای روز نمک زدایی با تاکید بر تولید حداقل پساب و عدم صدور مجوز احداث آب شیرین کن در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و عدم صدور مجوز برداشت آب دریا و احداث آب شیرین کن در منطقه غرب بندرعباس و جایگزین شدن آن با استفاده از پسابهای شهری است.
در این جوابیه ضرورت ایجاد واحد زیست محیطی یا واحد HSE با کلیه تجهیزات آزمایشگاهی در محل طرح در طی مراحل ساخت و بهره برداری با توجه به ماده ۳ آیین نامه ارزیابی زیست محیطی و اجرای کامل شیوههای پیشگیری، کاهش و کنترل آثار منفی زیست محیطی مرتبط با پروژه و برنامه مدیریت و پایش زیست محیطی، از دیگر موارد مورد تاکید مطرح شده است.
بیشتر بخوانید:
با پیگیری بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان در خصوص ساماندهی ورود فاضلابهای شهری به خلیج فارس و ارسال نامه به اداره آب، در نهایت ۲۳ تیرماه این اداره نیز توضیحاتی در این باره ارائه داد.
بیشتر بخوانید:
همچنین، ابوالفتح ابوالهادی، دادستان بندرعباس ۳ شهریور ۹۸ به این مطالبه گری دانشجویان هرمزگانی پاسخ داد و در بخشی از جوابیه خود آورده است: در دنیا، انتقال حتی فاضلاب خام به درون دریاها و اقیانوسها یکی از روشهای اصولی دفع فاضلاب است و در کشور ما به طور کلی ورود پسابهای تصفیه شده به منابع آبی پذیرنده (اقیانوس ها، دریاها، دریاچهها و...) در صورتی که استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور را که در این خصوص نیز مشخص است (تخلیه به آبهای سطحی) را رعایت کند، منعی ندارد.
بیشتر بخوانید:
گفتنی است، مطالبه گریهای دانشجویان هرمزگانی در این زمینه، به همینها ختم نمیشود و این دانشجویان همچنان، با گذشت چندین ماه از جوابیههایی که از نهادهای مذکور دریافت کردند، پیگیر این جریان هستند و تا زمانی که این معضل حل نشود، دست از تلاش نمیکشند.