دانشجویان بسیجی دانشگاه امیرکبیر طی نشستی با یکی از کارگران شرکت کنتورسازی قزوین به گفتگو درباره مشکلات و مسائل کارگران این کارخانه پرداختند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، دانشجویان بسیجی دانشگاه امیرکبیر که در سالهای اخیر پیگیری مطالبات صنفی کارگران را در دستور کار خود قرار دادهاند، این بار طی نشستی با پرویز یوسفی یکی از کارگران شرکت کنتورسازی قزوین درباره بررسی مشکلات و مسائل کارگران این کارخانه به گفتگو نشتند.
پرویز یوسفی کارگر شرکت کنتور سازی در این نشست گفت: شرکت کنتورسازی از اواخر سال ۸۶ از طریق اصل ۴۴ خصوصیسازی به آقای عامری واگذار شد. پس از واگذاری این شرکت به این شخص، ایشان اقدامات خلافی را انجام داد که حالا خیلی به جزئیات آن نمیپردازیم.
یوسفی ادامه داد: مشکل اصلی ما کارگران از سال ۹۵ شروع شد. از آن سال تمام بیمههای تکمیلی و تسهیلات و مزایای غیرنقدی ما را قطع کردند و کمکم مشکلات مضاعف ما شروع شد. همچنین حقوق هفت ماه سال ۹۵ ما داده نشد و ما به فرض که همان حقوق را الان بگیریم، دیگر آن پول برای امسال ما ارزشی ندارد و قیمت کالاها چندین برابر شده است.
کارگر کارخانه کنتور سازی تاکید کرد: حقوق سال ۹۶ و همچنین ۹۷ و ۹۸ ما نیز به همین منوال ادامه پیدا کرد و الان نیز نزدیک ۲۷ ماه هست که کارگران این شرکت حقوق نگرفتهاند. حتی در صورتی که الان نیز پرداخت شود، با وجود این تورم و گرانی خیلی به درد ما نمیخورد.
وی گفت: این مسئله را نیز باید در نظر گرفت که پارسال از سوی مقام معظم رهبری به نام رونق تولید نامگذاری شد و امسال نیز به نام جهش تولید و ما کارگران به خاطر این قضیه پارسال را با هر شرایطی بود شرکت را سرپا نگه داشتیم و نگذاشتیم که تولید متوقف شود.
یوسفی تاکید کرد: در حال حاضر نیز به اندازه دو سال جنس در گمرک وجود دارد و با تداوم این شرایط احتمال خرابی و از بین رفتن آنها زیاد است. الان که این اجناس وجود دارد، چرا باید در شرکت بسته شود و افراد زیادی را بیکار کنیم؟ اگر در شرکت بسته شود، باید ارز خارج شود و از چین ما این قطعات را وارد کنیم.
کارگر کارخانه کنتور سازی اظهار کرد: چرا مسئولین ما نمیخواهند قضیه را حل کنند و به دنبال پاک کردن صورت مسئله هستند؟ ما از استانداری، قوه قضائیه و اداره کار بسیار دلخور و ناراحت هستیم. تنها کسی که در قزوین به حرف ما گوش کرده است، حاج آقای عابدینی، امام جمعه شهر است که همیشه پای کار ما بوده اند و حرف ما را شنیدهاند و به ما کمکهای زیادی کرده اند، ولی خب ایشان به تنهایی هم نمیتواند تمام مشکلات شرکت را حل بکند.
وی ادامه داد: ما پارسال هفت ماه جلوی استانداری میرفتیم، ولی شخص استاندار را یک بار هم ندیدیم و بارها به ما اعلام کردند که قضیه را حل میکنند، اما هیچ نتیجهای تا الان نداشته است.
یوسفی افزود: قضیه شرکت کنتورسازی و مشکلات آن اینقدر بزرگ نیست که واقعا هیچ چاره و راهحلی برای آن وجود نداشته باشد. متأسفانه بارها از سوی صدا و سیما آمدهاند و از وضعیت شرکت و کارگران آن فیلمبرداری کرده اند، ولی یک برای هم پخش نشده است. اگر مشکلات ما حل شد و پیگیریها انجام شد که هیچ، اما اگر انجام نشد، ما مشکلات و مطالبات خود را با مقام معظم رهبری در میان میگذاریم.
کارگر شرکت کنتور سازی بیان کرد: در حال حاضر شرکت تعطیل است و تولید به صورت کامل متوقف شده است و استانداری و فرمانداری نیز با این امر موافق هستند و هیچ کسی از این موضوع و حقوق کارگران حرفی نمیزند و پیگیریای انجام نمیدهد و هیچ فکری نیز به مواد اولیه که در گمرک در حال خراب شدن است، نمیشود. همچنین بیمه ما نیز پرداخت نشده است که ما حداقل از بیمه بیکاری استفاده بکنیم و مشکلات زیادی داریم که کاملاً ما را مستعصل کرده است. حتی در هفته گذشته نیز در مقابل دادگستری رفتیم و خواستیم که تعدادی از تجهیزات و امکانات شرکت فروخته و به مزایده گذاشته شود و حقوق کارگران از آن طریق داده شود، که فعلا خبری نشده است.
یوسفی اظهار داشت: از اوایل قضیه و پیدا شدن مشکلات مربوط به ما، تنها ما خودمان پیگیری میکردیم و هیچ کس یا نهادی پیگیر وضعیت ما نبود و حتی آقای ضرغامی به عنوان نماینده قوه قضائیه به شرکت آمدند و گفتند که پیگیر مشکلات شرکت و کارگران خواهند شد و حتی از وضعیت شرکت فیلمبرداری نیز کردند و ما منتظریم زودتر این پیگیری انجام شود.
وی گفت: راهحل برای مشکلات شرکت و کارگران شرکت کنتورسازی زیاد است، اما کسی همکاری در این زمینه نمیکند. بانکهای زیادی از جمله بانک سرمایه و همچین سهامداران زیادی اعلام همکاری کردند که مسئولین با آنها همکاری نکردند و اصلاً اراده این کار وجود ندارد و وضعیت شرکت همچنان نامطلوب است و کارگران آن بیکار شدهاند و با مشکلات زیادی روبهرو هستند.