برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
ویروس کووید ۱۹ میتواند روی برخی سطوح تا چند روز باقی بماند که این کار احتمال گسترش بیماری را افزایش میدهد. NanoCleanSQ یک پوشش شفاف است که میتواند ۹۹٫۹ درصد از ویروسها و باکتریها را از روی سطح حذف کند. قدرت ضدمیکروبی این پوشش ریشه در نور دارد، در واقع تابش نور موجب محافظت طولانیمدت و جلوگیری از انتقال ویروس به انسان میشود.
پوریا لسانی، دانشجوی دکتری مهندسی زیستپزشکی و سفیر دانشجویی موسسه سیدنینانو که زیر نظر هلا ظریقت و زوفو لو کار میکند، موفق به توسعه پیمایشگر زیستنانویی چندکاره شدهاست که به محققان اجازه میدهد تا با دقت بالا میزان اختلال آهن در سلولها، بافتها و سیالهای بدن را در مقیاسهای یک هزارم میلیمولار شناسایی کند.
همه دانشمندان و محققان در حال ساخت واکسنی برای رهایی از ویروس همهگیر کرونا هستند، ولی یک دانشمند MIT موسیقی این ویروس موذی را ساخته است. محققان هر آمینواسید (بلوکهای تشکیل دهنده پروتئین) را به یک نت خاص تبدیل کردند و سپس یک الگوریتم این نتها را به موسیقی تبدیل کرد. مدت زمان این قطعه موسیقی ۵۰ دقیقه است و در وبسایت «ساوند کلاد» آپلود شده است.
علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اضافه شدن شرایط جدید دریافت تسهیلات کرونایی گفت: برگرفته از مصوبه هیات دولت، شرکتهای دانش بنیان و خلاق فعال در حوزههای گردشگری، سلامت غیر دیجیتال، صنایع دستی، اسباب بازی و سرگرمی، حمل و نقل هوشمند، دیداری، شنیداری، معماری، هنری و رسانهای نیز با مصوبه هیات عامل صندوق مشمول حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی برای دریافت تسهیلات کرونا میشوند.
ناسا به منظور محقق کردن سفر به مریخ، در حال طراحی لباس فضایی تازهای است. این لباس به نسل جدیدی از سیستم تنظیم فشار مجهز خواهد بود که حرکت فضانورد در سطح مریخ را تسهیل کرده و از برهم خوردن تعادل یا آسیب دیدن وی به علت سقوط ناگهانی و ... جلوگیری میکند. در کلاه ایمنی این لباس فضایی از سیستم پشتیبان تازهای برای تسهیل تنفس استفاده شده است.
اسکات مدینا از محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا میگوید: ما به دنبال نانوذراتی بودیم که بتوان از آنها برای بهبود رهایش واکسنهای استنشاقی مبتنی بر DNA استفاده کرد. این نانوذرات به محض استنشاق و ورود به ریه، در آنجا توسط سلولهای ایمنی ریه جذب شده و DNA تبدیل به پروتئین ویروس میشود. با تشکیل این پروتئین، سیستم ایمنی بدن فعال شده و در صورتی که ویروس در بدن وجود داشته باشد، آن را از بین میبرد.
بابک شهبازیان عضو هیئت مدیره شرکت «آرکا افشان سان» گفت: در روش مه خشک موتور توربوجت دستگاه، هوا را گرفته و آن را بسیار متراکم کرده و به نازل دستگاه میدهد. این جریان منجر به تولید مه خشک میشود. مه خشک تولید شده شامل قطرات کوچکی از محلول ضدعفونی کننده با قطر کمتر از ۵ میکرون است. این اندازه از ذرات، باعث میشود که محلول ضدعفونی کننده به بهترین شکل ممکن در محیط منتشر شود.
دانشمندان مدرسه عالی نرمال و مرکز ملی پژوهشهای علمی در فرانسه با کمک محققان دانشگاه موناش در استرالیا کشف کردند که مغز انسان مکانیسم جالبی برای محافظت از رویاهای خود دارد. زمانی که مغز انسان میخواهد از مرحله خواب به مرحله رویا دیدن وارد شود، هر اطلاعاتی را از دنیای بیرون خود مانند صدای مکالمه افراد دیگر، حذف میکند و شخص دیگر هیچ صدایی را نمیشنود.
اشکال مختلف گلیوبلاستوما یکی از تهاجمیترین نوع سرطانهای مغز است که از نظر ژنتیکی تنوع زیادی دارد. همین تنوع ژنتیکی به این معنا است که تومور میتواند به شکلهای مختلفی ظاهر شود. در مقالهای که محققان در نشریه Materials and Design به چاپ رساندند نشان دادند که میتوان از نانولولههای کربنی نیترید بور برای هدف قرار دادن این تومورها استفاده کرد. آنها راهبردی را اتخاذ کردند که با استفاده از آن میتوان از روی مشابهت غشاء سلولهای سرطانی را تشخیص و از سلولهای سالم تفکیک کرد.