رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها خواستار رسیدگی شورای اسلامی شدن دانشگاهها به این موضوع حجاب و عفاف در دانشگاهها شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۳۴۱ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با تأکید بر اینکه اتفاقات بزرگی در فضای فرهنگی کشور رخ داده است، خاطرنشان کرد: ضرورت دارد در این زمینه مستندی از ایثارهای دوران کرونا تهیه شود.
وی با اشاره به اینکه فضای دانشآموزی بالاجبار به استفاده از فضای مجازی سوق داده شد، گفت: آسیب شناسی این فضا و تهیه پیوستهای رسانهای توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و... ضرورت دارد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها به عنایت مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» برای دیدار با دانشجویان در همین ایام کرونا اشاره کرد و گفت: ایشان موضوع عفاف و حجاب را از رؤسای دانشگاهها، مسئولین حوزه آموزش عالی و همینطور دانشجویان مطالبه کردند که ضرورت دارد شورای اسلامی شدن دانشگاهها به این موضوع رسیدگی کند.
وی تسهیل ارتباط دانشجویان با مسئولین به منظور برطرف شدن شبهات دانشجویان را از دیگر مطالبات مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» بیان کرد و گفت: انجام این مأموریت توسط دستگاههای متولی کشور و به خصوص دستگاههای حوزه آموزش عالی انجام شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» در دانشگاهها بر لزوم هماهنگی دستگاههای آموزش عالی برای تحقق این مأموریت تأکید کرد و گفت: به همین منظور از ظرفیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای اسلامی شدن دانشگاهها، وزارت علوم و... استفاده شود.
جلسه ۳۴۱ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی به ریاست دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. در ابتدای این جلسه سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه با اشاره به خدمات ارزشمند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شرایط شیوع کرونا گفت: عملکرد این وزارتخانه بیان کننده این واقعیت است.
وی گفت: همچنین از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تسهیل آموزش الکترونیک در این دوران تشکر میکنم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور مصوب شد کمیتهای متشکل از وزیر علوم تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، وزیر آموزش و پرورش، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ایجاد یک «سامانه یکپارچه ملی آموزشی، پژوهشی و تربیتی» تشکیل شود.
عاملی افزود: به همین منظور زیرکمیتهای متشکل از معاونین این دستگاهها به منظور دریافت گزارشها و پیشنهادات برای طراحی نهایی این سامانه ملی تشکیل شد.
وی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر با تفکر آنالوگ که نگاهی تک محصولی، دستگاهی و سازمانی است قصد اداره کردن محیط دیجیتال را که یک ظرفیت فرامکانی، غیر مرکزی، رقومی با قابلیت مدل سازی الگوریتمی را داریم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه فضای مجازی محیطی یکپارچه، فراگیر و پیوسته دارد، گفت: در حال حاضر هر دانشگاهی به صورت مستقل از سامانه مستقل خود استفاده میکند، در صورتیکه سامانه قدرتمند با تواناییهای متنوع میتواند به همه کاربران خدمات بدهد و در عین حال استقلال دانشگاهی را نیز فراهم کند.
عاملی افزود: در شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی بُعد فرهنگی «سامانه یکپارچه ملی آموزشی، پژوهشی و تربیتی» مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
همچنین محمدعلی کینژاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن ابراز موافقت با کلیت تشکیل سامانه یکپارچه ملی آموزشی، پژوهشی و تربیتی گفت: دانشگاهها فعالیتهای خود را در زمینه آموزش الکترونیک برای رسیدن به این سامانه جامع ادامه دهند و توقفی در کار به وجود نیاید.
شاطری : لزوم همدلی، دلجویی و تسلای خانوادههای شهدای حوزه سلامت حجتالاسلام والمسلمین روحالله شاطری دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم حجتالاسلام والمسلمین مهدی صالحی گفت: برای حجتالاسلام والمسلمین علی تقوی به عنوان معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها آرزوی موفقیت دارم.
وی دستور جلسه را "بررسی ابعاد و آثار کرونا بر فعالیتهای آموزش عالی کشور" بیان داشت و گفت: در ترم تحصیلی جاری آموزش عالی کشور درگیر ویروس کرونا شد و در صورت ادامه شرایط فعلی، برای سال تحصیلی آتی که از مهرماه آغاز میشود باید تدابیری اتخاذ کنیم.
حجتالاسلام شاطری با اشاره به اینکه بعضی از اساتید پزشکی از شهدای حوزه سلامت هستند، تصریح کرد: همدلی، دلجویی و تسلای خانوادههای این عزیزان توسط دستگاههای آموزش عالی کشور در یک فضا و فرصت مناسب ضرورت دارد.
غلامی: عملکرد دانشگاهها در آموزش مجازی موفق است
در ادامه جلسه منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در ارتباط با موضوع کرونا، اکثر دانشگاهها تا پایان اسفند، آموزش مجازی را برنامهریزی کردند و در شرایط حاضر اکثریت قریب به اتفاق دانشگاهها موفق شدهاند که آموزش مجازی را جایگزین آموزش حضوری کنند.
رییس شورای اسلامی شدن دانشگاهها افزود: در سایر بخشها مانند پژوهش، فناوری و نیز پارکهای علم و فناوری اقدامات چشمگیری در ورود به مباحث تأمین و پشتیبانی ملزومات پزشکی و... اتفاق افتاده است.
غلامی گفت: در این دوره تقریباً نزدیک به ۴ ماه، یک حرکت جامع، خوب و امیدوارکننده صورت گرفته است و هیچ نگرانی برای اینکه ترم آینده تحصیلی را بهتر از ترم جاری آغاز و هدایت کنیم، وجود ندارد.
حقدوست: بازنگری در آییننامهها و مقررات آموزشی در ادامه جلسه علی اکبر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اپیدمی جدیدی که با ظهور ویروس کرونا در سطح جهان به راه افتاده است، بیان کرد: در برخی از مطالعات اپیدمیولوژی، میزان آلودگی در جامعه ما بسیار بالاتر از کشورهای اروپایی بوده است که طبق بررسیها اگر میزان انتقال به همین روال به صورت کمعلامت یا بیعلامت باشد، باعث افزایش ایمنی جمعی میشود.
وی افزود: در وزارت بهداشت قرارگاه آموزش مجازی ایجاد کردیم که هر هفته حداقل یک جلسه کلیدی در آن برگزار میشود و تمام دانشگاهها به صورت آبشاری از معاون آموزشی دانشگاه تا دانشکدهها و گروهها در این قرارگاه هستند.
دکتر حقدوست با تأکید بر اینکه نگاه ما به آموزش مجازی، به عنوان آموزش مکمل است، گفت: باید تغییر ایجاد شده را به فرصت تبدیل کنیم که امیدواریم نقصهایی که در آموزش حضوری است با شرایط پیش آمده پوشش داده شود.
وی در مورد لزوم اصلاح آییننامهها گفت: به سرعت در حال بازنگری در آییننامهها و مقررات آموزشی هستیم تا موانع را از سر راه برداریم تا از این فرصت برای به روز کردن سیستم آموزشی استفاده شود.
لاری: شیوع کرونا نتوانست فعالیتهای فرهنگی را متوقف کند در ادامه جلسه سیما لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با همراهی و همدلی ستاد ملی کرونا و دانشگاهها و معاونین بهداشتی توانستیم این بحران را در دانشگاهها مهار کنیم.
وی ادامه داد: برخی از دانشگاهها بازگشایی شده و در حال حاضر هم به فعالیت خود ادامه میدهند، اما در برخی استانها به دلیل شرایط خاص، هنوز بازگشایی نشدهاند.
لاری در خصوص انجام فعالیتهای فرهنگی در شرایط کرونا اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا نتوانست فعالیتهای فرهنگی را متوقف کند ودانشجویان پیش از این هم استقبال خوبی از فعالیتهای مجازی داشتند و کرونا باعث شد تا متوجه شویم این فضا تا چه اندازه میتواند مفید باشد.
وی با اشاره به اینکه ۸۵۰۰ دانشجو به پویش دانشجو که توسط وزارت بهداشت و وزارت علوم راهاندازی شد، پیوستهاند، گفت: در حال حاضر یک بانک اطلاعاتی از ۸۵۰۰ دانشجو داریم که از این تعداد ۵۵۰۰ مورد از دانشگاه علوم پزشکی بودند و در ۴ بخش درمان، پیشگیری، تابآوری و مستندسازی وزارت بهداشت را یاری دادند.
لاری با اشاره به برگزاری جشنوارههای متعدد در وزارت بهداشت، گفت: مهمترین آنها جشنواره بینالمللی کاریکاتور است که بهترین کاریکاتوریستها از ۸۸ کشور جهان، اثرات خود را ارسال کردند و مراسم اختتامیه آن به زودی در پیامرسان آی گپ برگزار میشود.
وی جشنواره عهد جانانه را به عنوان یکی دیگر از جشنوارهها، نام برد و افزود: این جشنواره مربوط به خاطرات کادر درمان بوده و تشابه زیادی به جشنواره دفاع مقدس و فداکاریهای رزمندگان آن دوره دارد.
لاری در پایان گفت: جشنوارههای تیتر ۱۲، سیمرغ و جشنوارههای قرآنی هم همچنان در حال انجام است و نکته جالب اینکه مخاطبان جشنواره قرآنی به ویژه در ماه مبارک رمضان بیشتر از قبل شده بود.
طهرانچی: لزوم ضمانتهای لازم برای برگزاری آزمون امن به صورت مجازی در ادامه جلسه محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی بر ضرورت هماهنگی در حوزه آموزش عالی در شرایط شیوع کرونا تأکید کرد و گفت: در حال حاضر با توجه به ایام امتحانات شاهد این هستیم که شیوههای مختلف برای برگزاری امتحانات انجام میشود.
وی بر رعایت اخلاق آموزشی در برگزاری امتحانات به صورت مجازی تأکید کرد و گفت: از ۱۳ اسفند ۹۸ آموزش مجازی در دانشگاه آزاد آغاز شد و در طی دو ماه نزدیک به یک میلیون و ۹۷۴ هزار کلاس آنلاین اصلی برگزار شده است.
طهرانچی ادامه داد: از این تعداد کلاس آنلاین دانشجویان باید ۳۳ میلیون بار حضور آنلاین داشته باشند که ۱۸ میلیون بار در کلاس آنلاین حضور داشتند و تعدای نیز به صورت آفلاین مراجعه داشتند.
وی با اشاره به اینکه در دانشگاه آزاد امکان اینکه دانشجویان در شهر و محل زندگی خود امتحان هماهنگ دهند، فراهم شده است، افزود: همچنین در شهرهای قرمز امتحانات به صورت مجازی است.
طهرانچی از طراحی سامانهای برای ثبت اطلاعات دانشجویان دانشگاه آزاد برای برگزاری امتحانات در محل زندگی خود خبر داد و گفت: این طرح مورد استقبال دانشجویان قرار گرفته و در این سامانه ثبت نام کردهاند.
رئیس دانشگاه آزاد در پایان سخنان خود بر لزوم ایجاد ضمانتهای لازم برای برگزاری آزمون امن به صورت مجازی و هماهنگی بین دستگاههای آموزش عالی کشور تأکید کرد و گفت: زمینههای لازم برای برگزاری امتحانات به صورت مجازی فراهم شود چرا که در برخی شهرهای مرزی امکان اتصال اینترنت وجود ندارد.
سلیمی: فراهم شدن زیرساختهای لازم برای برگزاری امتحانات به صورت مجازی ضروریست در ادامه حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز با اشاره به برگزاری کلاسهای آنلاین در این دانشگاه گفت: با توجه به شیوع کرونا به نوعی توفیق اجباری برای استفاده از فضای مجازی در حوزه پژوهش و آموزش شد.
وی از برگزار شدن ۹۶ درصد کلاسهای درس دانشگاه علامه طباطبایی به صورت آنلاین خبر داد و گفت: ۸۰ درصد دانشجویان و ۹۰ درصد اساتید رضایت نسبی و کامل از این کلاسها داشتند.
سلیمی بر لزوم فراهم شدن زیرساختهای لازم برای برگزاری امتحانات دانشگاهها به صورت مجازی تأکید کرد و گفت: آموزش عالی در این شرایط که ترکیبی از فضای مجازی و حضوری است، باید آمادگی لازم را داشته باشد.
در ادامه جلسه نیز عبدالله جاسبی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دوران پساکرونا گفت: دانشگاههای خارج از کشور نیز در پساکرونا برای بحث آموزش، ترکیبی از فضای مجازی و حضوری را استفاده میکنند.
وی با تأکید بر لزوم ارائه راهکاری برای امن و ایمن شدن فضای مجازی گفت: از پتانسیل دانشگاهها برای تحقق این امر استفاده شود.