رئیس جمعیت هلال احمر درباره حواشی مربوط به ارسال کمکهای دارویی ایران به لبنان توضیحاتی داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به حواشی اخیر جمعیت هلال احمر در پی ارسال کمکهای دارویی ایران به بیروت گفت: همزمان با بحران لبنان، ایران نیز مانند سایر کشورها که در حوادث کمکهای خود را به کشور آسیب دیده ارسال میکنند، مستثنی نبود و ارسال کمکها انجام شد.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: بخشی از حساسیتهای ایجاد شده این بود که ما در کشور مشکل داریم و چرا این کمکها سریع به لبنان ارسال شد. اعتقاد ما این است که کمکها هیچ منافاتی با هم ندارد و بین کمکها مناسبتی نیست و موضوع جهان شمولی کمکها بر همین مبنا است.
همتی با اشاره به بحران جهانی کرونا و کمکهای انجام شده در این بخش ادامه داد: در زمان شیوع ویروس کرونا ما به کشور چین مقداری ماسک کمک کردیم که بعدها از ۱۶۵ محموله کمکی که به کشور ما ارسال شد، ۷۸ محموله از کشور چین بود.
او با اشاره به حادثه انفجار بیروت بیان کرد: صبح روز چهارشنبه در مدت ۱۰ ساعت کمکهای ما به سمت فرودگاهها رفت و بین دستگاهها همکاریهای خوبی شکل گرفت و اگر این حادثه در سایر کشورها اتفاق میافتاد نیز این کمکها انجام میشد.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به برخی انتقادها در حوزه کمک به لبنان افزود: اقلام ارسال شده به لبنان هیچ گونه مصرف داخلی نداشتند و از ۹۵ تن اقلام ارسالی ۶۰ قلم آن اقلام دارویی بود که در زمان اولیه بحران مورد استفاده قرار میگرفت.
همتی با اشاره به ارسال بیمارستان صحرایی ادامه داد: ۶ تن وزن بیمارستان صحرایی بود که ارسال شد و پس از آن چند محموله دیگر نیز از سوی سایر ارگانها توسط هلال احمر به بیروت ارسال شد. همچنین ۴ محموله به وزن ۹۵ تن در قالب ۲ فروند هواپیما به لبنان ارسال شد.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: در حال حاضر با برطرف شدن برخی از موانع بسیاری از کمکهای انجام شده به ایران از سوی دیگر کشورها در بخش مالی آن در حال وصول شدن است.
همتی با تأکید بر اینکه این یک قاعده بین المللی است که کشورها در زمان بحرانها به کمک هم میآیند، افزود: در زمان بروز حادثه انفجار در لبنان تیم ۳۷ نفرهای از حوزه امداد و نجات و عملیات درمانی از جمله پزشک متخصص و کادر درمان به کشور حادثه دیده اعزام شدند و باید گفت ار دی اچها در زمان اولیه بحران به کار میآیند و ما جزء اولین کشورها بودیم که کمکها را ارسال کرد و در حال حاضر در بیمارستان صحرایی روزانه بین ۲۵۰ نفر ویزیت میشوند و وزیر بهداشت لبنان و سفیر ایران نیز از آن بازدید داشتند.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: امیدوارم فارغ از تمام دیدگاههای سیاسی کمکها بدون هیچ دیدگاه متقابلی به کشورهای نیازمند ارسال شوند.
همتی ادامه داد: هر زمانی که حادثهای رخ میدهد کشور آسیب دیده نیازهای خود را احصا و آن را به هلال احمر و صلیب سرخ اعلام میکند و این موضوع به شکل سهم بندی به کشورها اعلام میشود، اما کشورهایی که ارتباط نزدیک دارند، منتظر اعلام فراخوان نیاز نمیشوند و ما در همان زمان اولیه کمکهای خود را ارسال کردیم.
او بیان کرد: چهارچوب خاصی در بخش انبارها وجود دارد و ما باید برای ۲ درصد جمعیت، اقلام ۱۶ گانه امدادی را در نظر بگیریم که این عدد در شهر بزرگی مانند تهران ۱۰ درصد است. رئیس جمعیت هلال احمر افزود: نیازمندیها احصا شده و از سوی رئیس جمهور کمکهای خوبی انجام شده است که با خرید ۹۰۰ خودرو در کمیسیون زیر بنایی دولت موافقت و اقدامهای لازم آن انجام شد و شاید تا چند سال آینده خودروها اضافه شوند.
همتی ادامه داد: در موضوع کرونا نزدیک به ۸۵ میلیارد تومان کمک غیر نقدی و ۳۷ میلیارد تومان کمکهای نقدی بود و اگر مردم کمکی انجام میدهند بدانند در اموال هلال احمر ذخیره میشود.
او بیان کرد: زمانی که مشکل بین المللی رخ میدهد از همان موجودی به کشورهای آسیب دیده کمک میشود و میتوان گفت ما معین دولت هستیم و کمک بین المللی به این معنی است که ما میتوانیم از موجودی انبارهای خود کمک کنیم و بعد این کمکها جایگزین میشوند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به تحریمهای دارویی و لطمه آن به کشور افزود: در بخش تهیه دارو به عنوان همکار وزارت بهداشت هستیم و این کمکها را میتوانیم بر حسب نیاز وارد کشور کنیم و کانالهای این بخش باز است.
همتی ادامه داد: برخی از اقلام دارویی که در کشور وجود ندارند، خارجی هستند و داروهای کمک شده به لبنان انواع سرمها، آتلها و پمادهایی بودند که در داخل کشور هیچ کمبودی نداریم.
او بیان کرد: داروهای با کیفیت داخلی که تولید آنها در داخل انبوه است ارسال شدند، اما باید گفت ما در کشور تحت فشار هستیم و این آمادگی را در داخل کشور داریم که در زمان بروز حادثه در کشور ظرف مدت ۵ ساعت کمکها ارسال شود.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: اقلام ارسال شده به لبنان هیچ گونه فشاری به موجودی داخلی کشور وارد نکرد.
همتی با اشاره به اقلام دارویی موجود در داروخانه هلال احمر ادامه داد: جمعیت هلال احمر از سالهای دور سازمان تدارکات دارویی داشته است و ۲ داروخانه بزرگ شهر تهران که در خیابان طالقانی و جشنواره قرار دارند در آنجا جمعیت هلال احمر اقلام دارویی را ارائه میکند و باید گفت برخی از اقلام باید حاکمیتی وارد شوند تا مردم احساس امنیت کنند.
او بیان کرد: داروخانه ۱۳ آبان داروخانه دانشگاهی ما است و در حال حاضر ممکن است داروهای تجویزی برندهای خاص دارویی در داروخانهها پیدا نشوند و تأکید وزارت بهداشت بر این نکته است که از اقلام داخلی استفاده شود.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: برخی افراد تصور میکنند که وزرا دسترسی خاصی به برخی از داروها دارند که این گونه نیست و برخی از اقلام دارویی خاص وجود ندارند و یا کم هستند که باید ثبت سفارش آنها انجام شود.
همتی با بیان اینکه تعداد داروخانههای شهر تهران اگر افزایش پیدا کند خوب است، گفت: در مراکز استانها داروخانههای هلال احمر تنها جایی هستند که میتوان داروهای نایاب را در آنجا عرضه کرد که افزایش تعداد این داروخانهها نیاز به ضوابط و اقدامهای خاصی دارد.
او با اشاره به فعالیت مجدد برخی از داروخانهها بیان کرد: رایزنیهای خوبی انجام شده و مسأله برخی از داروخانهها که چندین سال مجوز فعالیت آنها دچار مشکل بود، حل شد تا با داروخانههای جدید اقلام دارویی عرضه شود.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به خانههای هلال افزود: برای آن که افراد آسیب دیده را پیدا کنیم، نیاز به تعریف خاصی از جمعیت هلال احمر داشتیم که سال ۹۴ ایده خانه هلال مطرح شد، اما ادامه پیدا نکرد که ما به این موضوع ورود کردیم.
همتی با بیان اینکه خانه هلال تعریف و پوشش جامعی از خانه بهداشت دارد، گفت: در خانه هلال با روستای قمر کار داریم تا در زمان وقوع حادثه در روستاهای دور افتاده برای کمک وارد عمل شوند.
او بیان کرد: ۳۷ هزار روستا به خانه هلال نیاز دارند که ۱۰۰۰ خانه آماده است و در تلاش هستیم در هفته دولت دو برابر این تعداد خانه هلال آماده بهره برداری شوند. رئیس جمعیت هلال احمر افزود: خانههای هلال ما ایجاد کننده یک جامعه تاب آور هستند.
همتی با اشاره به اقدامات هلال احمر برای مقابله با ویروس کرونا ادامه داد: هلال احمر در زمان شیوع ویروس کرونا اقدامات مناسبی را انجام داده است. همچنین ۶۰۰ هزار نیروی آماده به کار داریم که هلال احمر در این مدت به عنوان بازوی وزارت بهداشت، اقدامهای درمانی و معیشتی انجام و کمکهای خاصی را ارائه داده است.
او بیان کرد: ۱۶ میلیارد تومان برای خرید هزار دستگاه ونتیلاتور کمک شده است و در پیک دوم شیوع ویروس کرونا این آمادگی را داریم که به عنوان ضابط بهداشتی کمک کنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر افزود: بیمارستان دبی ما به بحث انسان دوستانه در حوزه کرونا اختصاص دارد و در داخل نیز بیمارستان مسیح دانشوری به موضوع کرونا اختصاص پیدا کرد.