پس از توهین نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» به مقدسات اسلامی، هزاران کاربر هندی در رسانه اجتماعی توییتر، هشتگ «شرم بر شارلی ابدو» را به یک ترند تبدیل کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از شبکه خبری "نیوز ۱۸" هند، هزاران مسلمان هندی روز شنبه با بازنشر " شرم بر شارلی ابدو" آن را به ترند توییتر در هند تبدیل کردند. بر اساس دادههای توییتر، تا صبح روز شنبه، هشتگ "شرم بر شارلی ابدو" بیش از ۲۰ هزار بار بازنشر و در تمام ایالتهای هند منتشر شده است. در پاکستان نیز دهها هزار نفر از مردم این کشور روز جمعه با حضور در خیابانها به اقدام توهین آمیز این نشریه فرانسوی به مقدسات اسلام اعتراض کردند. نشریه موهن «شارلی ابدو» فرانسه که در پی حمله به دفتر این نشریه در ژانویه سال ۲۰۱۵ اقدام به انتشار کارتونهای توهینآمیز پیامبر اکرم (ص) کرده بود روز سهشنبه و در حالی که رئیس جمهوری این کشور در سفر خاورمیانه به سر میبرد اقدام به جنجالآفرینی کرد. این هفتهنامه فرانسوی روز سهشنبه و در حالی که «امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه در بیروت در حال دیدار و گفت و گو با مقامات لبنانی بود اعلام کرد که در آستانه محاکمه عاملان حمله ژانویه ۲۰۱۵ به دفتر این نشریه که منجر به کشته شدن ۱۷ نفر از جمله ۱۲ نفر از عوامل هیات تحریریه آن شد، اقدام به تجدید چاپ این کارتونهای توهینآمیز کرده است. رییس جمهوری فرانسه نیز از این اقدام شارلی ابدو حمایت کرده و آن را آزادی بیان دانسته است. شارلیابدو مجله فکاهی چپگرای فرانسوی با محتوای به شدت ضدمذهبی است که در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ کاریکاتورهایی اهانت آمیزی را با موضوع پیامبر اسلام (ص) منتشر کرد و موجب اعتراض و برپایی تظاهرات مسلمانان در کشورهای اسلامی علیه این اقدام موهن شد.
هفتم ژانویه سال ۲۰۱۵ به دنبال حمله مرگبار به دفتر این نشریه فرانسوی، ۱۲ نفر کشته و حدود ۱۰ نفر دیگر زخمی شدند؛ دو نفر از کشتهشدگان از ماموران پلیس بوده و چهار نفر هم از کاریکاتوریستهای مطرح فرانسوی از جمله سردبیر هفته نامه نیز در میان قربانیان بودند. دو مرد با نقابهای سیاه و کلاشنیکف به دفتر مجله در پاریس حمله، به افراد تیراندازی کرده و سپس از محل گریخته و ضمن فرار هم به تیراندازی پرداختند. به دنبال این اتفاق، بازماندگان کشتار شارلی ابدو، با استقرار در مقر روزنامه لیبراسیون شماره جدید هفتهنامه شارلی ابدو با عنوان «بخشودگی برای همه» و با کارتونی از محمد (ص)، پیامبر اسلام در صفحه نخست و با عنوان «من شارلی هستم» منتشر کردند که این حرکت هم با واکنش مسلمانان روبرو شد.