عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: درباره اصلاح سهمیه پذیرش در دانشگاهها برای بخشی که مصوبات مجلس است کمیسیون آموزش باید سهمیهها را ساماندهی کند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شاهین آخوندزاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در برنامه رادیویی «گفتگوی علمی» درمورد انتقال دانشجویان پزشکی از خارج به داخل کشور و تبلیغات کاذب ورود به رشته پزشکی بدون کنکور گفت: همه کشورها برای جذب بهترین دانشجویان در دانشگاههای خود یک غربالگری انجام میدهند.
وی ادامه داد: دانشجویان کشورهای اروپایی برای ورود به رشتههای خاص حتماً باید دیپلم سطح یک همان رشته را داشته باشند، اما شرط اصلی پذیرش آنها مصاحبه و گزینش بسیار سختگیرانه از نظر علمی، اخلاقی، اجتماعی و بینشی است که در ایران هنوز چنین مصاحبه و گزینشی وجود ندارد.
آخوندزاده با اشاره به میزان گرایش دانش آموزان به رشتههای پزشکی در دهه قبل گفت: بهترین دانش آموزان دبیرستانها معمولاً در درجه اول رشتههای فنی مهندسی دانشگاه شریف یا دانشگاه تهران را انتخاب میکردند و در درجه دوم هم رشتههای پزشکی، اما بعد از مدتی این گرایش فروکش کرد و ماجرا برعکس شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به حاکم شدن بینش اقتصادی بر آموزش عالی کشور از دهه ۷۰ به بعد گفت: ما با ایجاد دبیرستانهای غیرانتفاعی، عملاً سیستم آموزش و پرورش کشور را طبقاتی کردیم و بعد هم این بلا را بر سر دانشگاه آوردیم.
وی یادآور شد: دانشجویان ایرانی که صرفاً با پول وارد دانشگاههای ضعیف کشورهای در حال توسعه میشدند دو دسته بودند؛ گروه اول دانشجویانی که با رتبه ۲ هزار امکان پذیرش در دانشگاههای داخلی را نداشتند و به خارج میرفتند و بعد از مدتی به بهانه گرانی ارز وارد ایران میشدند، اما گروه دوم حتی رتبه ۱۵ هزار هم نداشتند.
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمورد تبلیغات موسسات گوناگون برای پذیرش در دانشگاههای خارجی گفت: در حال حاضر موسسات جایابی دانشگاهی در بسیاری از کشورها وجود دارند و فقط مختص ایران نیستند که اگر به شکل صحیح و اصولی کار کنند مشکلی نیست.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری اصلاح سهمیه پذیرش در دانشگاهها را به شورای عالی انقلاب فرهنگی محول کردند، گفت: بخشی از این کار هم اکنون در شورای عالی پیگیری میشود، اما درمورد بخشی که مصوبات مجلس است کمیسیون آموزش باید با تصویب طرح جدید، سهمیهها را ساماندهی کند.
آخوندزاده با انتقاد از اینکه اختیار از دانشگاهها برای این مسائل گرفته شده گفت: ما فکر میکنیم که دانشگاهها نمیفهمند و به خاطر همین هم همه اختیارات را به دو وزارتخانه دادهایم درحالیکه معتقدم اگر خود دانشگاه از دانشجوی پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و مهندسی برق مصاحبه بگیرد از کنکور هم بهتر است.