معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه مواد و انرژی درباره اخذ مجوز جذب ۱۲ هیئت علمی تا پایان سال ۱۴۰۰ و شیوه برگزاری دورههای آموزشی و پژوهشی دانشجویان ورودی جدید توضیح داد.
سعید حصارکی، معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه مواد و انرژی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره جذب و پذیرش چندنوع پژوهشگر بیان کرد: تعدادی از افراد بعنوان عضو هیئت علمی جذب میشوند که فعالیتهای پژوهشی محورکار آنها بوده و درحال حاضر تعدادشان در پژوهشگاه ۷۰ نفر است.
حصارکی با بیان اینکه باید نیروهای تازهای را جایگزین افراد بازنشسته کنیم، ادامه داد: طبق مجوزهای هیئت امنا و وزارت علوم تا پایان سال ۱۴۰۰ مجوز جذب ۱۲ هیئت علمی را داریم که امسال حداکثر ۳ نفر آنها را جذب میکنیم و مابقی سال آینده جذب خواهند شد.
وی با اشاره به پژوهشگران پسادکتری بیان کرد: این دسته از پژوهشگران افرادی هستند که با مدکر دکتری تمایل دارند برای مشارکت در طرحهای پژوهشگاه جذب شوند. در این زمینه مطابق با دستورالعمل وزارت علوم یک دستورالعمل داخلی تدوین کرده و نسبت به جذب پژوهشگر پسا دکتری اقدام میکنیم.
معاون پژوهش و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه مواد و انرژی با بیان اینکه درسال ۹۹ تاکنون حدود ۴ پژوهشگر پسادکتری جذب شدهاند، عنوان کرد: وزارت علوم بر روی جذب پژوهشگر تاکید بیشتری دارد و در این رابطه آییننامههایی را تصویب کرده است تا حمایت بیشتری از این افراد داشته باشیم لذا محدودیتی در تعداد جذب این دسته از پژوهشگران نداریم و پروژههای پژوهشگاه تعداد آنها را مشخص میکند که روند افزایشی نیز دارد.
حصارکی اظهار داشت: دانشجویان نیز در پژوهشگاه علاوه بر گذراندن دورههای آموزشی، در دوران تحصیل خود کار پژوهشی اساتید را هم انجام میدهند، در این زمینه به دلیل افزایش پروژههای مشترک با دانشگاهها، تعداد کارهای تحقیقاتی هم روبه افزایش است.
به گفته وی؛ این دانشجویان در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد پس از شرکت و پذیرفته شدن در کنکور به پژوهشگاه مواد و انرژی راه پیدا میکنند و به تحصیل و انجام کارهای پژوهشی میپردازند.
معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه مواد و انرژی با بیان اینکه ظرفیت اعلام شده امسال آنها برای جذب حدود ۱۰۰ دانشجوی ارشد و دکتری بوده است، گفت: بحث پژوهش برای ما اهمیت بسیاری دارد و برای این منظور اعتباراتی را در نظر گرفتهایم که به پژوهشگران و اعضای هیئت علمی اختصاص میدهیم.
وی ادامه داد: یکی از اتفاقات مهمی که در پژوهشگاه رخ داده است پروژههای قراردادی و فناوری است که از سال گذشته با برنامهریزیهای انجام گرفته حمایت بیشتری کردیم و برای طرحهایی که منجر به یک فناوری شود و مورد نیاز جامعه باشد اعتبارات خاصی را اختصاص دادیم. قراردادهایی که از طرف ارگانهای مختلف به ما واگذار شده است روندی رو به رشد داشته و این امر نشان میدهد که به بحث فناوری در این دوره توجه بیشتری میشود. میزان قراردادهای منعقد شده پژوهشگاه با صنایع امسال حدود ۳ میلیارد تومان (بیش از ۴۵ قرارداد) بوده است که نسبت به سال گذشته یک نیم برابر و نسبت به سالهای ماقبل حدود ۴ برابر شده است.
حصارکی درباره نحوه آموزش به دانشجویان در روزهای کرونایی اظهار داشت: مطابق دستورالعمل وزارت علوم آموزشهای ما به صورت مجازی ارائه میشود، اما از آنجایی که لازمه پژوهش کارهای آزمایشگاهی و حضوری است، مطابق با پروتکلهای معین آنها را پیش میبریم. ثبتنام دانشجویان ورودی جدید کاملا مجازی بوده و این دسته از دانشجویان خیلی نیاز به حضور در پژوهشگاه ندارند، چون کارهای عملی و پژوهشیشان بعد از دو الی سه ترم دوره آموزشی آغاز میشود مگر آنکه ضمن هماهنگی با استاد مربوطه برای انتخاب پروژه نیاز به مشاوره داشته باشند و دراین خصوص به پژوهشگاه بیایند.