رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار، صحنه بازار سرمایه در سال جاری را متفاوت از سالهای گذشته ارزیابی کرد و گفت: پیش از این سالانه تا ۳۰۰ هزار کد صادر شد، در حالی که تعداد کدهای بورسی هم اکنون با احتساب کدهای سهامداران عدالت به ۵۷ میلیون رسیده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، حسن قالیباف اصل در مراسم معارفه رئیس جدید سازمان بورس افزود: آزادسازی سهام عدالت بعد از ۱۴ سال رخ داد که کار بسیار عظیمی را میطلبید و همکاران ما در شرکت سپرده گذاری مرکزی اقدامات لازم را در این رابطه انجام دادند.
وی اظهار داشت: امسال همکاران فناوری تلاش کردند تا سامانه معاملات را در ترید تقویت کنند، به طوری که امسال ۴میلیون نفر به صورت الکترونیکی احراز هویت شدند.
قالیباف با بیان اینکه شورای عالی بورس در دو مرحله به صندوقهای بازار سرمایه کمک کرد، گفت: هم اکنون ارزش داراییهای صندوقها از ۲۰۰هزار میلیارد تومان در انتهای سال گذشته، به ۴۱۲هزار میلیارد تومان رسیده است.
به گفته رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار، سقف صندوقها نیز ۱۰هزار میلیارد تومان بود که با آخرین تصمیمی که در شورای عالی بورس گرفته شد، این سقف به ۵۰هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
قالیباف اظهار داشت: از سوی دیگر نقدینگی زیادی وارد این بازار شد و از ابتدای سال تا مرداد سال جاری، ۱۲۰هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید به بازار سرمایه آمد.
رییس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه ارزش بورس و فرابورس از ابتدای سال جاری تا ۳۰دی ماه ۱۵۲درصد رشد داشته است، گفت: شاخص کل بورس با ۱۲۰درصد رشد از ۵۱۲ هزار واحد در فروردین به یک میلیون و ۱۵۰هزار واحد در ۳۰دی ماه رسید. همچنین تعداد نمادها در بورس و فرابورس در مدت زمان مذکور از ۶۲۹کد به ۶۷۹کد رسید.
وی درمورد ارزش معاملات هم توضیح داد: ارزش معاملات در سال گذشته هزار هزار میلیارد تومان بود که تا ۳۰دی ماه به چهار هزار هزار میلیارد تومان رسید.
رییس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه امسال شاهد انتشار اوراق در سطح وسیع بودیم، گفت: در سال جاری بحث واگذاری امور اجرایی به بورسها مطرح و این اتفاق اجرایی شد. کل پذیرش در سال گذشته ۵هزار میلیارد تومان بود که تا ۳۰دی ماه به ۲۸هزار میلیارد تومان رسید.
وی با اشاره به حمایت وزیر امور اقتصادی و دارایی از بازار سرمایه اظهار کرد: دل آقای دژپسند بیشتر از اهالی بازار سرمایه برای این بازار میتپد و ابیشان همواره از این بازار تمام قد حمایت کرده است.
قالیباف در ادامه با اشاره به برخی اقدامات در زمینه آموزش و فرهنگ سازی در بازار سرمایه گفت: از این به بعد قرار است اگر کسی میخواهد وارد بازار سرمایه شود یک دوره شش ماهه را طی کند و در صورت موفقیت در آزمون وارد این بازار تخصصی شود که شرکت سپرده گذاری مرکزی اقدامات لازم را انجام داده است.
وی همچنین احیای EPS، برگزاری مجامع الکترونیکی، تقویت صندوق توسعه بازار، پرداخت سود مجامع از طریق سجام و تشکیل بازار هدف را از دیگر اقداماتی دانست که در سال جاری اجرا و تقویت شده است.