به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، از بهترین روشها برای کنترل سر و صداهای مزاحم و آزار دهنده، استفاده از عایقهای صوتی است. انواع مختلفی از عایق صوتی مانند پنل آکوستیک، پشم شیشه و عایقهای شانه تخم مرغی وجود دارند. با ما جهت آشنایی با انواع عایق صوتی و کاربرد هر کدام از آنها همراه باشید.
با وجود سر و صداهای آزاردهندهای که در شرایط امروزی وجود دارند که بر روی سلامت و آرامش روان افراد تأثیر میگذارند؛ ممکن است کارایی و زندگی روزمره افراد تحت تآثیر منفی قرار بگیرد. استفاده از عایقهای صوتی از اصلیترین راهکارها برای جلوگیری از ورود سر و صداهای مزاحم است.
عایق کاری صوتی به فرآیندی که در طی آن با استفاده از آلمانها و وسایل مختلف، از ورود سر و صدا به مکان یا فضایی خاص جلوگیری میشود، گفته میشود. در گذشته برای عایق بندی یک مکان در مرحله ساخت از مصالح و لوازم مشخص و محدودی برای عایق کردن کف، دیوار یا سقف استفاده میشد. اما اکنون به شیوههای متنوعی میتوان نسبت به عایق بندی ساختمان اقدام کرد. این عایق بندی میتواند به شکل روکار درکف، سقف یا دیوارها به کار گرفته شود و یا به شکل توکار و دکوراتیو ساختمان عایق بندی شود.
همچنین علاوه بر موارد گفته شده، باید در نظر داشته باشید که برخی از این عایقهای صوتی، چند منظوره هستند و در نمونههای روکار، وظیفه دکوراتیو هم دارند. البته قبل از خرید و انتخاب عایقهای صوتی باید با افراد متخصص و مجرب در این زمینه مشورت کنید تا بتوانید بهترین نوع عایق کاری را برای فضای مورد نظرتان انتخاب کنید. سایت صدابرداران با سابقه چندین ساله در زمینه عایق کاری فضا، آماده است تا شما عزیزان را در زمینه عایق کاری فضا راهنمایی کند.
این نوع عایق بندی در زمان ساخت و ساز ساختمان به بدنه یا بخشهای مورد نظر افزوده میشود و از معروف ترین عایق های صوتی توکار میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
این فوم نوعی عایق حرارتی و رطوبتی محسوب میشود. از مهمترین ویژگیهای این فوم استحکام بالا و طول عمر زیاد آن است. همچنین دارای وزن کمی است. این عایق کاربردیترین و رایجترین مصالح برای عایق بندی محسوب میشود.
ورقههای یونولیتی هم از دیگر عایق بندیهای توکار هستند که در زمان ساخت به ساختمان افزوده میشوند. در مرحله سفت کاری، ورقههای یونولیتی به ساختمان اضافه میگردند و برای جذب صدا عالی هستند. وزن این نوع عایق نیز پایین بوده و سبب ایجاد بار اضافی به ساختمان نمیشود.
برای اجرای این عایق بندی، محلول واکنش پذیر به شکل اسپری روی نواحی مورد نظر زده میشود. بعد از اسپری کردن، این محلول با هوا واکنش نشان میدهد و سپس حجم گرفته و جامد میگردد. این نوع عایق بندی برای پوشاندن درزها عالی است اما برای اجرای آن، ابزار خاص و نصاب مجرب نیاز دارد.
از محصولهای بازیافتی در عایق بندی صوتی، فوم ریباند است. این فوم دوستدار طبیعت بوده و از کامپوزیت فوم پلی یورتان و چسب تولید میشود. این محصول به شکل رولی عرضه میشود و در زمان نصب میتوانید اندازههای دلخواه خود را نصب کنید.
پشم شیشه در مقابل صوت و حرارت عایق خوبی است و برای عایق بندی دیوارهای داخلی از آن استفاده میشود. طول عمر این عایق زیاد بوده و مقاومت بالایی در مقابل فرسایش و عوامل مخرب مثل قارچ، باکتری و .. دارد. بنابراین از بهترین گزینهها بدون ایجاد ضرر، سازگار و کارآمد است. پشمه شیشه به شکل رولی و تخته ای موجود است.
برای ممانعت از ورود صدای لوله ها به داخل ساختمال از فوم های آکوستیک استفاده میشود و بر روی لوله کشیهای ساختمان نصب میشوند.
این عایقها بعد از ساخت ساختمان با یک زیرسازی اولیه و یا حتی بدون زیرسازی میتوانند در سطوح مختلف مورداستفاده قرار گیرند. صنعت این نوع عایقها رو به پیشرفت است و هر روز شاهد انواع جدید و متنوعی از این عایقها در بازار هستیم. موارد ذکر شده در زیر از عایقهای روکار هستند.
جنس این محصول، اسفنج بوده و قابلیت جذب بالایی دارد. به میزان قابل توجهی میتواند انعکاس صدا را کم کند. ظاهر دندانه دار و شبیه تخم مرغ این نوع عایق باعث شده عملکرد خوبی داشته باشد. در مکانهای ضبط صدا و استدیوها برای دیوار یا سقف از این نوع عایق استفاده میشود.
برای فضاهای داخلی ساختمان های مسکونی می توان از این نوع عایق استفاده کرد و با برش دادن این عایق در اندازه های مورد نظر بدون زیرسازی میتوان این عایق را روی دیوار یا سقف اجرا کرد. البته این عایق نسبت به نمونه تخم مرغی دارای جذب کمتری است و برای کاهش نویز محیط باید فوم های تخم مرغی روی این عایقها قرار بگیرند. این نوع عایق در دو نوع چسب دار یک رو و دو رو ارائه می شود.
سطح این نوع عایق نیز مانند عایق فوم تخم مرغی غیر مسطح است. فوم منشوری دارای واحدهای شبیه به هرم است و به دلیل نما و رنگهای متنوعی که دارد برای استفاده روکار در فضاهای داخلی عالی است.
پنل های آکوستیک نیز در رنگ ها و مدل های مختلف وجود دارند و علاوه بر عایق بندی محیط، ظاهری فوق العاده و زیبا دارند که خلاقیت شما را می طلبند. برای تغییر و نصب این نوع پنل ها نیز دچار زحمت نخواهید شد و می توانید برای چیدمان آنها کلی خلاقیت به خرج دهید. این پنل ها تا 85 درصد می توانند نویز های داخلی را کم کنند که این باعث میشود علاوه بر دکوراتیو بودن آنها بسیار کارآمد باشند. به دلیل تنوع بالا و نصب راحت این نوع پنل ها، میتوان در فضاهای مسکونی و غیر مسکونی از این عایق استفاده کرد.
این عایق های جدید به شکل المانی دکوراتیو در سقف، دیوار یا به شکل مستقل استفاده میشوند. نوعی از این عایق به شکل آویز از سقف ارائه شده است که در محیط های اداری کاربرد دارد. این عایق ها جدید هستند اما در همین زمان کم محبوبیت نسبتا خوبی بدست آورده اند.
برای عایق سازی فضا، محصولات دیگری مثل پنجره های دو جداره، موکت های عایق، دیوار پوش ها و یا برخی از مدل های سقف کاذب وجود دارند که می توان با استفاده از آنها به عایق کاری فضاهای داخلی پرداخت اما هیچ کدام از این موارد مانند عایق بندی محیط به شکل حرفه ای نمی توانند جلوی سر و صداهای مزاحم را بگیرند. بنابراین اگر به دنبال عایق بندی محیط هستید حتما قبلا از خرید و انتخاب عایق، با یک گروه متخصص و مجرب در این زمینه مشورت کنید. سایت صدابرداران با مشاوره رایگان در خدمت شماست تا در انتخاب و خرید عایق مورد نظرتان شما را راهنمایی کند.