به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا سبزعلیپور، رئیس مرکز تجارت جهانی ایران درمورد سرنوشت یارانه نقدی در سال ۱۴۰۰ گفت: پرداخت یارانه که در گذشته به صورت سوبسید روی کالاها داده میشود تا کالاها ارزان به دست مردم برسد قطع شد یعنی نرخها را آزادسازی کردند تا مبلغ مازاد را به خود مردم بپردازند.
وی بخشی از تورم امروز را نتیجه همان آزادسازی قیمتها دانست و گفت: بعد از آزادسازی قیمتها هر دولتی به خودش اجازه داد که سال به سال نرخ کالا و خدمات و انرژی را گرانتر کند، اما در مقابل به هر نفر مبلغ ۴۵ هزار تومان را تعیین کردند که تا به امروز حتی یک ریال هم افزایش پیدا نکرده است.
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران پرداخت یارانه ۴۵ هزار تومانی در این شرایط تورمی را نوعی گداپروری دانست و افزود: مردم از طرفی با این پول قادر به انجام هیچ کاری نیستند و از طرف دیگر هم به این پول وابسته شدهاند و جالبتر اینکه دولت هم بر سر مردم منت میگذارد و اظهار بی پولی میکند.
سبزعلیپور پرداخت یارانه ۴۵ هزار تومانی را یک تجربه ناموفق ارزیابی کرد و گفت: مسئولان با این کار فقط مردم را وابسته به یک پولی کردند که در شأن مردم ایران نبود و دولتهای بعدی هم درگیر این قضیه شدند.
وی با انتقاد از اینکه خیلی از یارانه بگیران وضع مالی بسیار خوبی دارند افزود: عدالت اجتماعی زمانی محقق میشود که دولتها این کار را از پایه به درستی اجرایی کنند، اما وقتی خود دولتمردان عدالت اجتماعی و قوانین را رعایت نمیکنند و در رفاه زندگی میکنند و مردم در سختی هستند عدالت اجتماعی هم هیچ وقت محقق نخواهدشد.
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران با بیان اینکه توزیع نقدینگی در جامعه مردم را وابسته میکند و باعث درگیری بین اعضای خانواده میشود، گفت: ما در حال حاضر بدترین دوران را از نظر فقر و فلاکت و بیکاری سپری میکنیم این درحالیست که وظیفه دولت اشتغالزایی و توجه به معیشت مردم است.
سبزعلیپور درمورد نقش مجلس در این حوزه گفت: تا زمانی که بحثهای ما در مجلس به صورت جناحی و حزبی و رفاقتی و بدون در نظر گرفتن منافع مردم پیگیری شود هیچ اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد.
منبع: رادیو گفتگو