به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری فارس، سجاد صدیقی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور در اولین جلسله از سلسله نشستهای روشنگری ویژه انتخابات ۱۴۰۰ که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی برگزار شد، با اشاره به نقش معلم در نظام تعلیم و تربیت و چالشهای این حوزه گفت: وقتی معلم را از مرجعیت خارج میکنند میبینیم که سلبریتیها جایگزین میشوند.
صدیقی دستگاه نظام تعلیم و تریبت را دستگاهی کارآمد دانست و گفت: به اعتقاد من علیرغم مباحثی که مطرح میشود، دستگاه آموزش و پرورش یکی از موفقترین دستگاههای نظام است.
وی بیان کرد: آموزش و پرورش باید از ۱۴ میلیون دانش آموز، ۹۰۰ هزار معلم و ۴۰ میلیون خانواده پشتیبانی کند. پس وقتی ما درباره آموزش و پرورش حرف میزنیم نمیتوانیم با عددهای کوچک سر کار داشته باشیم، با این حال میبینیم نظام آموزش و پرورش مظلوم واقع شده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور مطرح کرد: شاه بیت حرکت انبیا و اولیای الهی قسط و عدالت بود. طبیعتا انقلاب اسلامی هم به دلیل اینکه خودش را در مسیر انبیا و اولیای الهی میداند باید بتواند درباره این مسیر گفتگو کند.
وی افزود: اگرچه ما در مسئله عدالت مقداری عقب ماندیم و با توجه به عملکرد برخی مسئولان نسبت به وضع مطلوب در خیلی حوزهها تنزل پیدا کردیم، اما در حوزه عدالت اگر آموزش و پروش اگر رتبه یک را نداشته باشد، کمتر از این رتبه نیست. با این حال دستگاه دیگری سراغ ندارم که بتواند این ادعا را کند.
صدیقی خاطر نشان کرد: وزارت نفت، دریایی از امکانات و پول را در اختیار دارد، اما میبینیم در برخی استانها که مرکز و نفت و گاز هستند هنوز لوله کشی گاز وجود ندارد، این در حالی است آموزش و پرورش از روستاهای مرزی گرفته تا مرکز کشور مدرسه دارد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور با بیان اینکه ما مناطق آموزشیای داریم که به اندازه یک وزارت خانه نیرو دارند، تصریح کرد: برخی دستگاه یک جوری نسبت به آموزش و پرورش حرف میزنند که انگار خودشان عملکرد خیلی مطلوبی داشتند.
صدیقی ادامه داد: ما در آموزش پرورش به نقطه مطلوب در عدالت نرسیدیم همانگونه که در ۴۰ سالی که از انقلاب میگذرد ما در این بحث به نقطه مطلوب نرسیده ایم.
وی با اشاره به غفلتی که در طی سالهای قبل از تاسیس دانشگاه فرهنگیان صورت گرفت؛ بیان کرد: اتفاقات خوبی در حوزه تعلیم و تریبت رخ داده است، امروز میبینیم دانش آموز روستایی مدرسه و معلم دارد، اما ممکن است همین روستاها خیلی از امکانات را نداشته باشند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور ادامه داد: در دولت فعلی شیب خصوصی سازی بسیار زیاد داشت و مسئله خصوصی سازی مدارس اولویت دوم دولت شد. قرار بود هر سال تعدادی از معلمان را کنار بگذارند که اگر مقاومت دلسوزان و ورود مجلس نبود این ریل گذاری داشت انجام میشد و میرفت که ما دچار یک مشکل بزرگ شویم.
صدیقی تصریح کرد: امروز هم مدارس خصوصی که زده شده به معنای این نیست که امکانات آنها خیلی خوب است و خودشان اذعان کردند میانگین نمرات مدارس خصوصی خیلی پایینتر از مدارس دولتی است. البته شاید برخی مدارس خصوصی خاص امکانات خوبی داشته باشند، اما در مجموع از لحاظ آموزشی خیلی سرآمد نیستند.
وی با اشاره به موفقیتهای علمی زنان بعد از انقلاب ادامه داد: رشدی که بعد از انقلاب در بحث علم آموزی جامعه زنان ایجاد شده یکی از ثمرهها و موفقیتهای انقلاب اسلامی است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور گفت: قبل انقلاب بسیاری از مناطق محروم ما پوشش سواد خواندن و نوشتن نداشت، قبل انقلاب کمتر از ۶۰ درصد ما پوشش آموزش ابتدایی داشتیم که امروز این پوشش بالای ۹۰ درصد است. در بحث آموزش متوسطه هم قبلا کمتر از ۴۰ درصد بود، اما امروز به بالای ۸۵ درصد رسیده است.
صدیقی اضافه کرد: تعداد مدارس ما قبل انقلاب حدود سی هزار مدرسه بوده است که این عدد امروز رشد بیش از ۶۵ هزار عددی داریم، جدای این هم خیلی از مدارس بازسازی شد و یک سرمایه گذاری عظیمی در این حوزه بعد انقلاب داشتیم.
وی تاکید کرد: هنوز برخی مناطق کشور درگیر آب شرب سالم هستند، اما میبینیم در بحث تاسیس مدارس پیشرفتی چشم گیری داشتیم که نباید این زحمات را نادیده گرفت، زحماتی که قابل تقدیر است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور تصریح کرد: نمیتوان از آن چیزی که در بعد انقلاب رقم خورده و زحمتی که در حوزه تعلیم و تربیت کشیده شده؛ چشم پوشی کرد. با این حال گروههایی هستند که این همه کار را نادیده میگیرند.
صدیقی با اشاره به رشد علمی کشور در سالهای اخیر ادامه داد: رشد شتابان علم در کشور موجب شد که برخی کشورها نسبت به این حرکت علمی حساس شوند، این در حالی است در این رشد علمی نظام تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش سهم بزرگی دارد و بار اصلی آن هم بر دوش معلمان است.
وی با اشاره به کاهش شتاب علمی کشور در دولت تدبیر و امید گفت: ما اگر گیر دولت فعلی نمیافتادیم باید جزو ۶ کشور برتر دنیا میشدیم. با این حال این رشد علمی کشور مدیون نظام تعلیم و تربیت است، ولی متاسفانه هیچ وقت از زحمات نظام تعلیم و تربیت یاد نمیشود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور اضافه کرد: سهم عمدهای از این باورمندی و عزتمندی مربوط به نظام آموزش و پرورش است، چرا وقتی مشکلی مانند یک معضل اجتماعی پیش میآید آن را به آموزش پرورش نسبت میدهند، ولی وقتی موفقیتی ایجاد میشود صحبتی از آموزش و پرورش نمیشود؟ باید قدری از بی انصافی نسبت به آموزش و پرورش پرهیز شود.
صدیقی گفت: جامعه معلمی جزو متدینترین اقشار جامعه است، نباید بگذاریم نسبت به جامعه معلمین و مجموعه نظام تعلیم و تربیت با بی انصافی برخورد شود.
وی با اشاره به برخی بی مهریها که نسبت به مدال آوریهای علمی میشود، گفت: مجموع مدالهای ورزشی ما بعد انقلاب شاید حدود دویست باشد این در حالی است دانش آموزان ما در المپیادهای علمی رتبههای بسیار خوبی را کسب کردند و همواره یک پای مسابقات علمی، ایران است.