به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدحسین طارمی؛ در آستانه مناظره سوم، بهتر است نگاهی به دو مناظره قبلی داشته باشیم تا با میزان رضایت و انتقادات مردم نسبت به عملکرد نامزدها و نحوه برگزاری دو مناظره قبل آشنا و تغییرات احتمالی مناظره سوم را بررسی کینم.
مناظره اول با انتقادات فراوانی همراه بود، به گونهای که در این مدت حواشی متعددی پیرامون هفت نامزد انتخابات به وجود آمده است. اولین مناظره انتخاباتی به جای آن که محفلی برای ارائهی برنامههای نامزدها باشد، بیشتر شبیه به میدان جنگی شد تا کاندیداها به یکدیگر بتازند. همین تاختنها باعث شد در مجموع نظرسنجیها، مردم رضایت کمی را نسبت به این مناظره داشته باشند.
دومین دور مناظره نامزدان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ پیرامون مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی برگزار شد که روند فرسایشی و کسلکننده مناظرات و اشارات ناپیوستهی نامزدها دربارهی مسائل مختلف آنچنان ناکارآمد بود که برخی نامزدها به شیوهی برگزاری مناظرات معترض شدند.
مناظره انتخاباتی یا مسابقات هفتگی!
سعید جلیلی با انتقاد از سبک برگزاری مناظرات گفت: ما نمیخواهیم تست هوش از نامزدها بگیریم. مردمی که نشستند باید اولویتها را بشناسند و صحبتهای هر کدام از نامزدها را بشنوند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی نیز گفت: نحوه پرسشها در مناظره بهگونهای است که تفاوت نگاه نامزدها مشخص نمیشود و تذکری که داده شد به جا بود. شاید بتوان با تغییر رویه، آورده هر کدام از نامزدها را بهتر دید.
عبدالناصر همتی نیز با انتقاد به شیوه برگزاری مناظرات گفت: به شیوه مناظره انتقاد دارم، زیرا کاملا شبیه مسابقه هفتگی شده است. برای اینکه مردم مواضع ما را بدانند بهتر بود سوالات بهتری مطرح میشد. این هم نوعی انحصار است و من مخالف انحصار در حوزه اقتصاد و همچنین فرهنگ و رسانه هستم.
پس از گذشت دو روز همچنان حواشی نامزدها در فضای مجازی و اتمسفر سیاسی کشور در حال افزایش است. حال به برخی از این حواشیها میپردایم.
نگاه جامعه را مسموم نکنید
در حالی که به انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری نزدیک میشویم که شور و شوق متاثر از جهت گیریها و شعارهای تبلیغاتی، مناظرهها را با چالشی اساسی رو به رو کرده. زیرا فضایی که در قالب گفتگو بیان نشود و از طرفی به سمت سم پاشی سیستماتیک حرکت کند، نگاه جامعه را مسموم مینماید.
متاسفانه طیفی که قدرت اجرایی را در دو دوره قبل در دست داشته، نتوانسته به خوبی رضایت جامعه را از ماحصل فکر و شیوه حکم رانی و خدماترسانی خود جلب نماید و با ایجاد فضای خارج از چارچوب مناظره در جهت کسب رای از آحاد جامعه دارد. آحاد مختلف مردمی که همواره به عنوان نبض تپنده هر انتخاباتی به شمار میروند و گاه با بدقولی و عملی نکردن وعدهها، نسبت به مشارکت و انتخابات دلسرد میشوند. متاسفانه در دو مناظره گذشته شاهد عوام فریبی از سمت کاندیداهایی بودیم که سعی در تشویش اذهان عمومی با ترفند حمله کردن به شخصیتهای انقلابی و سایر نامزدها دارند. زیرا در طول تصدیگری بخشهای مختلف دولت، عملکرد قابل دفاعی نداشته و با عوام فریبی سعی در ایجاد تنش و به حاشیه بردن دیگر کاندیداها دارند.
همتی ۶ دقیقه وقت دفاع گرفت
شکایت آقای عبدالناصر همتی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نسبت به موارد مطروحه در مناظره، در کمیسیون تبلیغات انتخابات بررسی و به مدت ۶ دقیقه برای ایشان فرصت احقاق حق منظور شد.
۸ دقیقه وقت اضافه برای دولت
درپی اعتراض دولت روحانی به انتقادها در مناظرههای انتخاباتی، احسان قاضیزاده عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات اعلام کرد که ۸ دقیقه زمان برای دفاع دولت درنظر گرفته شده تا به مطالب برخی از کاندیداها پاسخ دهند.
علیرضا زاکانی در پی اعطای وقت اضافه 8 دقیقهای به دولت، در توئیتی نوشت: « در هشت سال نتوانستید مردم را قانع کنید! فکر کردید در 8 دقیقه میتوانید؟»
تغییرات نهایی در آخرین مناظره
مناظره اول نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شنبه ۱۵ خرداد با موضوع «اقتصادی» و مناظره دوم سه شنبه ۱۸ خرداد با موضوع «فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» برگزار شد و هر کدام بیش از سه ساعت طول کشید و مناظره سوم شنبه ۲۲ خرداد با موضوع «دغدغههای مردم» پخش خواهد شد.
بنا بود طی جلسهای که روز گذشته (جمعه 21 خردادماه) با حضور اعضاء کمیسیون نظارت بر تبلیغات ریاست جهوری برگزار شد، درباره ساعت و شیوه برگزاری مناظره تصمیم گیری نهایی اتخاذ شود.