به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
با توجه به احتمال بازگشائی دانشگاهها از سال تحصیلی جدید، خوابگاههای دانشجویی نیز بر اساس گفته رئیس صندوق رفاه با امکانات ویژه کرونایی برای اسکان دانشجویان آماده سازی میشوند. ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، در خصوص اقدامات صندوق برای آماده سازی خوابگاهها در سال تحصیلی جدید گفت: این مسائل بستگی به تصمیم ستاد مقابله با کرونا دارد و تا زمانی که زمان بازگشت دانشجویان به دانشگاهها را مشخص نکند و ما هم اطلاعی در این خصوص نداشته باشیم نمیتوانیم اقدامی انجام دهیم.
وی افزود: بخشی هم بستگی به اختصاص امکانات واکسیناسیون به دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاهها دارد. با برنامه ریزیهای صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت قرار است تا آذرماه اقشار مختلف دانشگاهی واکسینه شوند، اما طبیعی است تا واکسیناسیون کامل نشود دانشگاهها به حالت عادی برنمی گردد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اضافه کرد: دانشگاهها در حال برنامه ریزی لازم برای بازگشایی در سال تحصیلی هستند، اما اینکه این کار در چه مقطع زمانی و با چه ترتیبی صورت بگیرد ممکن است در دو مرحله و در یک فاصله زمانی انجام شود.
دانشجویانی که قصد اعزام به کشورهای دیگربرای ادامه تحصیل دارند میتوانند با مراجعه به سایت سازمان امور دانشجویان از اسامی موسسات مجاز اعزام به دانشجو اطلاع یابند.
سازمان امور دانشجویان وزارت علوم اسامی ۱۴۴ موسسه مجاز اعزام به دانشجو را اعلام کرد.
دانشجویان متقاضی اعزام به خارج از کشور میتوانند برای اعزام به خارج از کشور ازمجوز فعالیت این موسسات اطلاع یابند.
بخش مناطق بیست و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران با حضور هفت گروه نمایشی از مراکز آموزش عالی شهرستانها به میزبانی مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران برگزار میشود.
بیست و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران به همت اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فنآوری از بیست و نهم خرداد ماه آغازشده و تا ۱۵ تیرماه ادامه دارد.
بخش اصلی جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران نیز از هفتم تیرماه تا ۱۵ تیرماه به میزبانی تالار مولوی و دیگر سالنهای نمایشی برگزار خواهد شد.
مسابقه کتابخوانی دانشجویی «هشت بهشت» با موضوع کتاب جنایت و مکافات جمعه ۴ تیرماه از ساعت ۹ تا ۲۴ ویژه دانشجویان سراسر کشور به صورت مجازی برگزار میشود.
رمان مشهور «جنایات و مکافات» اثر فئودور داستایوفسکی نویسنده پر آوازه روسی دومین کتاب انتخابشده برای مطالعه دانشجویان علاقهمند کتابخوانی است.
مضمون و درونمایهٔ کتاب تحلیل انگیزههای قتل و تأثیر قتل بر قاتل است که داستایوفسکی مسأله رابطه میان خویشتن و جهان پیرامون و فرد و جامعه را در آن گنجانده است.
دانشجویان شهریه پرداز دانشگاه الزهرا در صورتی میتوانند در امتحانات پایان نیمسال تحصیلی شرکت کنند که شهریهها را واریز و تسویه حساب مالی داشته باشند.
دانشگاه الزهرا (س) طی اطلاعیهای شرط حضور دانشجویان شهریه پرداز این دانشگاه را در امتحانات نیمسال دوم تحصیلی اعلام کرد.
دراین این اطلاعیه آمده است: کلیه دانشجویان شهریه پرداز بایستی قبل از شروع امتحانات نیم سال دوم ۹۹ نسبت به پرداخت بدهی شهریه در سامانه گلستان اقدام نمایند تا از بروز هرگونه مشکل در بازه امتحانات جلوگیری به عمل آید.
لازم به ذکر است، درصورت عدم پرداخت، عواقب ناشی از آن به عهده دانشجو میباشد.
ثبت نام بیست و چهارمین دوره ازدواج دانشجویی از سوی نهاد رهبری در دانشگاه خواجه نصیر آغاز شده و تا ۳۱ شهریور ادامه دارد.
زوجهای دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی میتوانند برای ثبت نام از طریق سایت ازدواج دانشجویی نهاد رهبری در دانشگاهها ثبت نام کنند.
محمدتقی نظرپور، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم از رشد قابل ملاحظه اعتبارات مصوب هزینهای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در طول برنامه ششم توسعه (سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰) خبر داد.
نظرپور با بیان این مطلب گفت: این افزایش به نحوی بوده که اعتبارات هزینهای دانشگاهها ۱۴۶ درصد، مؤسسات پژوهشی ۱۴۷ درصد و پارکهای علم و فناوری ۴۸۲ درصد رشد را نسبت به سال ابتدایی برنامه ششم توسعه نشان میدهند.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم اظهار داشت: بدیهی است کیفیت آموزش و پژوهش کشور رابطه تنگاتنگی با اعتبارات این حوزه دارد و افزایش بودجه عمومی حوزه آموزش عالی در تحقق اهداف اسناد بالادستی پژوهش و فناوری بسیار موثر است.
طرح واکسینه شدن اقشار مختلف مردم از سوی وزارت بهداشت در مقابل بیماری کرونا مدتی است آغاز شده و بخشی از واکسیناسیون نیز تاکنون به پایان رسیده است. برنامه ریزیهای وزارت بهداشت برای واکسینه کردن اقشار مختلف به صورتی بود که تا پایان شهریورماه بتواند دانشجویان سراسر کشور را واکسینه کرده و آموزشها از مهرماه به صورت حضوری باشد، اما بدقولی کشورهای صادرات واکسن این برنامه ریزیهای را مختل کرد و دانشگاهها را بلاتکلیف در این مسئله رها کرده است.
غلامرضا غفاری، سرپرست سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: واکسیناسیون دانشجویان و دانشگاهیان از شهریورماه سال جاری آغاز میشود و تا مهر و آبان ادامه دارد.
وی افزود: شروع واکسیناسیون دانشگاهیان از جمله اساتید، اعضای هیأت علمی و کارکنان از شهریورماه خواهد بود. قرار است تمهیداتی، از جمله واکسیناسیون برای حضوری بودن سال تحصیلی پیش رو در نظر گرفته شود.
با این تغییر زمان واکسینانسیون، یکی از مشکلاتی که دانشگاهها برای حضوری شدن دانشجویان با آن مواجه خواهند بود، خوابگاههای دانشجویی است که بخش زیادی از دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاههای بزرگ به ویژه مراکز استانها که غیر بومی هستند، باید برای حضور در دانشگاه، در خوابگاهها اسکان پیدا کنند.