گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو_محمدجواد سمیعی؛ جنس بیتوجهیها با یکدیگر متفاوت است. برخی از آنها ناشی از عافیت طلبی و برخی دیگر صرفا از این جهت است که چون عده ای صدایی بلند و رسا ندارند، مورد بیتوجهی قرار میگیرند. داستان امروز مردم سیستان و بلوچستان هم همینگونه است. در روزهایی که تمام حواسها بعد از طرح صیانت از فضای مجازی به سمت خوزستان است، این سیستان و بلوچستان است که جز صدای خس خس نفسهایش چیزی از آن به گوش نمیرسد.
امروز خبری مبنی بر یک طوفان در سیستان و بلوچستان منتشر شد مبنی بر این که در پی وزش بادهای ۱۲۰ روزه و پراکنده شدن ریزگردها طی روزهای اخیر در منطقه سیستان، تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مختلف منطقه وارد شده است. در همین راستا در روزهای اخیر بیش از ۵۰۰ نفر از مردم منطقه به بیمارستان مراجعه کردهاند که حدود ۱۰۰ نفر آنها در پی نیاز جدی به خدمات درمانی بستری شدهاند.
منطقه سیستان به علت موقعیت جغرافیایی خاص خود هر ساله میزبان این مهمان ناخوانده است. طوفانهای ۱۲۰ روزه که وقتی قرار باشد اتمسفر این استان آغشته به گرد و خاک باشد، قرار است خیلی مشکلات بزرگی را به همراه داشته باشد.
جالب ترین نکته این است که این وضعیت زیست محیطی استان سیستان و بلوچستان متعلق به امروز و دیروز نیست. پیش بینی این طوفانها هم که هر ساله در یک بازه مشخص قرار است میهمان این استان باشد، طبیعتا ساده است. سوال مهم و اساسی که در این نقطه مطرح میشود این است که چرا با وجود قابل پیشبینی بودن این موارد تمهیدات لازن جهت بهبود شرایط در نظر گرفته نشد؟
مجتبی جهان تیغ از فعالان رسانه ای استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو گفت: این روزها که بحران بی آبی خوزستان تیتر یک اخبار است، در این گوشه کشور، استان سیستان و بلوچستان به مراتب شرایط بدتری را دارد. این استان به دلیل حجم بالای ریزگردهایی که در هوای خود دارد، بیشترین آمار بیماران تنفسی کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین رتبه اول بیماری سل متعلق به این استان است. دریاچه ارومیه به کلی خشک شده است و تا کنون طرح های آب رسانی یا شکست خورده اند و یا از کارایی لازم برای احیا این دریاچه برخوردار نبودند.
وی ادامه داد: چیزی که بعضا مردم این استان را آزرده خاطر میکند، تبعیضی است که ممکن است در رابطه با حل مشکلات آنها رخ دهد. به طور مثال برای مشکل ریزگردهای مناطقی مثل خوزستان و اهواز، مسئولین حتی با کشوری مثل عراق هم رایزنی کرده اند تا این مشکل در آن استان حل شود. ولی سوال اساسی این است که تا چه اندازه تلاش، برای باز پس گیری حقآبه این استان از کشور افغانستان شده است؟ بسیاری از مسئولین از جمله وزیر امور خارجه باید در رابطه با ترک فعل خود محاکمه شوند. بنا بر آمارهای موجود اکثر مناطق استان سیستان و بلوچستان با مشکل آب مواجه هستند و بسیاری از روستاهای این استان هنوز که هنوز است با تانکر آبرسانی میشود.