گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * این روزها در مشهد کرونا همچنان جان میگیرد و همچنان آمار دقیقی از مبتلایا به کرونا در مشهد منتشر نمیشود، اما برخی مطلعان، خبرهایی غیررسمی از کاهش فوت شدگان و بیماران بستری شده در مشهد میدهند. رسانههای محلی خبر از آغاز واکسیناسیون متولدین ۶۰ در کل شهر و متولدین ۷۰ و قبل از آن در حاشیه شهر داده اند، هرچند آنچه در واقع اتفاق افتاده، واکسیناسیون همه افراد در مناطق حاشیهای و متولدین قبل از سال ۷۰ در دیگر نقاط شهر بوده است. این اتفاقات خبر از کاهش موج کرونا در مشهد میدهد، اما در کنار آن، اتفاقاتی رخ داده که به نظر میرسد هنوز نباید به مدیریت کرونا در مشهد امیدوار بود.
هفته گذشته بود که هاشم دائمی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد در اینستاگرام خود متن تفاهم نامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی مشهد را منتشر کرده و اعلام کرده بود که رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از امضای این تفاهم نامه خودداری میکند.
براساس این تفاهم نامه قرار بود شهرداری مشهد فضای نمایشگاه بین المللی مشهد را برای واکسیناسیون خودرویی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دهد. شهرداری نیروهای خدماتی را تا یک ماه تأمین کند، دانشگاه پرسنل و کادر درمان را به آنجا بیاورد و شهرداری تا یک ماه حقوقشان را پرداخت کند.
در آخر این قرارداد هم قید شده بود که اگر دانشگاه یک ماه دیگر هم به محل نمایشگاه برای ادامه واکسیناسیون نیاز داشته باشد، شهرداری همکاری لازم را درخصوص مکان و تجهیزات خواهد داشت، اما بقیه هزینهها با خود دانشگاه خواهد بود.
دائمی در اینستاگرام خود اعلام کرده بود که بحرینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در امضای این قرارداد تعلل میکند و توضیح دیگری هم ارائه نکرده بود.
اما رحیمی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به رسانهها گفت که در مصوبه شورای شهر که برای واکسیناسیون خودرویی صورت گرفته، صحبتی از زمان نبوده است. او اعلام کرد دانشگاه به هر محلی که بخشهای خصوصی در اختیار دانشگاه قرار میدهند، تا پایان سند ملی واکسیناسیون نیاز دارد و عملا این قرارداد یک ماهه مشکلی از مشکلات دانشگاه علوم پزشکی حل نمیکند.
رحیمی، اما گفته بود که مطالبهای از کسی نداریم و خدمات شهری هم تا حالا به خوبی در کنار دانشگاه علوم پزشکی بوده و راه اندازی این مرکز هم از سر لطف شهرداری است، اما قرارداد به این شکل قابل اجرا نیست.
روز گذشته هم از سوی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جوابیهای به دفتر خبرگزاری دانشجو ارسال شد که همین توضیحات را تکمیل میکرد.
بیشتر بخوانید:
اما نکته اینجاست که شب گذشته، دائمی، عضو شورای شهر مشهد بار دیگر متن تفاهم نامه را با دانشگاه علوم پزشکی را منتشر کرد، این بار با چند تغییر که مهمترین آن امضای رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.
یکی دو بند دیگر تفاهم نامه هم تغییراتی کرده که به نظر میرسد به خواسته دانشگاه علوم پزشکی نزدیک شده است. مثلا شهرداری قرار است تا سه ماه هزینههای جاری مرکز واکسیناسیون خودرویی در نمایشگاه بین المللی را به عهده بگیرد. بند ۴ تفاهم نامه قبلی هم حذف شده و بنابراین شهرداری فعلا هزینهها را تا همان سه ماه متعهد شده و احتمالا برای ادامه همکاری نیاز به قرارداد و تفاهم نامه جدید خواهد بود.
به نظر میرسد تعامل دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری مشهد تا اینجای کار به نفع مردم مشهد تمام شده؛ اما نمیتوان از رسانه بازی شورای شهر و همکاری نکردن دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به این موضوع چشم پوشی کرد.
از همین رفت و برگشتهای تفاهم نامه میتوان به بخشی از تعاملات غیررسمی این دو نهاد پی برد. از یک سو بدخلقی که از سوی دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفت، از سوی دیگر تلاش مدیران شهری برای شوآف مسالهای که میشد با تعامل بیشتر آن را به نتیجه رساند.
نکته قابل تامل اینجاست که کرونا در مشهد در اوج است؛ حتی اگر آمار ابتلا به این ویروس در مشهد و خراسان رضوی کاهش داشته، اما برای مدیریت کردن این شرایط هنوز نیاز به توجه ویژه مسئولان است. مشهد به دلیل موقعیت مهم خود به لحاظ زیارتی و سیاسی، مقصد و مبدأ بزرگ بسیاری از سفرهای داخلی و خارجی است. از سوی دیگر تردد مردم در سطح شهر امری ضروری است که به سادگی نمیتوان آن را کنترل کرد. به همین دلیل حتی کاهش شیوع کرونا در مشهد مسالهای شکننده است که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد.
در این میان، مدیران شهری از یک سو و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی از سوی دیگر نباید فراموش کنند که مساله اصلی جان مردم است. موضوعی که گویی برای دانشگاه علوم پزشکی و مدیران شهری مساله دوم قرار گرفته است.