به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه قاسم پور نماینده مجلس و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در دومین همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام که از سوی دانشگاه شاهد برگزار شد، اظهار کرد: دستگاه متولی در آسیبهای اجتماعی حقیقتا نگاه جزیرهای دارند و ما مدل ستادی را نتوانسته ایم به نتیجه برسانیم.
وی ادامه داد: ما درباره اعتبارات آسیبهای اجتماعی با کمبود مواجه هستیم و در بودجه ۱۴۰۱ شدیدتر است و امسال با تقلیل مواجه هستیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: متاسفانه بودجهای که قرار است خرج آسیبهای اجتماعی شود نیمه دوم سال به آنها اختصاص مییابد و آن زمان نمیشود کاری شود و بودجه به جامعه هدف نمیرسد.
وی انحراف از هزینه کرد را مهترین مشکل در آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: انحراف در هزینه کرد، در بودجه آسیبهای اجتماعی خود را نشان میدهد و تلاش کردیم که این را پیگیری کنیم و در برخی دستگاهها توسط متولیان هزینه در اولویتهای دیگر قرار میگیرد. ما پیگیر عنوان انحراف از هزینه کرد هستیم.
قاسم پور عنوان کرد: در برخی آسیبهای اجتماعی علی رغم اینکه ۵ سال کار ستادی میکنیم متولی آن مشخص نیست، ما امروز مسائلی در این حوزه داریم که اگر نسبت به آن تصمیم جدی گرفته نشود با مشکل روبرو خواهیم بود.
وی تاکید کرد: از جهت مدیریتی مشکلات جدی داریم و یکی از از سوالات این است که آیا وزرای نفت و صمت خود را مسئول آسیبهای اجتماعی نمیبینند، چرا از هزینه فولاد در خوزستان استفاده نمیشود حتما همه دستگاهها خود را مسئول بدانند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار کرد: مهمترین مسالهای که در باب حکمرانی درباره آسیبهای اجتماعی به آن میتوان اشاره کرد موضوع مسأله اجتماعی، امر اجتماعی و سیاست اجتماعی است همواره ذیل اقتصاد به شمار میآید؛ و از آنجایی که ما مشکلات معیشت را در کشور داریم نوعاً مساله اجتماعی در اولویتهای بعدی ما قرار میگیرد.
وی یادآور شد: معیشت و امر اقتصاد مهم است و اگر فقر و نابرابری کاهش پیدا کند، مسأله اجتماعی در جامعه کاهش پیدا میکند، پرداختن به مساله اجتماعی و آسیبهای اجتماعی با رویکرد رهبری باید اولویت باشد، اما میبینیم که در دولتها این را شاهد نبوده ایم.
قاسم پور تأکید کرد: ما فاقد الگوی حکمرانی در آسیبهای اجتماعی هستیم و نداشتن این مدل ما را با چالشهای اساسی مواجه میکند.